Wki

Hur att växa en Moringaträdet

För ätbara landskapsarkitektur, är en Moringaträdet svårslagen. Denna mångsidiga trädet kan odlas året runt i alla tropiska klimat, och framgångsrikt vuxit som en årlig, i tempererade zoner.

Snabbväxande, näringsrika och härlig att skåda, är Moringa allt populärare dagligen. Vad kan vara enklare än att gå in i din gård, och samla friska greener att sätta på bordet?

Steg

Hur att växa en Moringaträdet. Skaffa några moringa från en av de många källor som säljer dem.
Hur att växa en Moringaträdet. Skaffa några moringa från en av de många källor som säljer dem.
 1. 1
  Skaffa några moringa från en av de många källor som säljer dem. Det finns flera sorter, men frön av Moringa oleifera och Moringa stenopetala är det lättaste att få. I foto, Moringa oleifera frön är de bruna, bevingade frön i bild, på vänster sida. Moringa stenopetala frön är de tan de i bild, på höger sida. Det är uppenbart att de knappast påminner om varandra, men båda är Moringa frön.
  • För ett snabbväxande träd som kommer att bära blad, blommor och baljor frö - kallas trumpinnar, det första året - välj Moringa oleifera. Här är en mycket god illustration av varför det är bäst att hålla dina Moringa träd på en hanterbar höjd, det gör skörda blad och baljor mycket lättare att göra. Trumpinnar visat, hängande från Moringaträdet, innehåller Moringa trädet frön. De kan planteras så snart kapseln är torr, eller lagras för plantering senare.
  • Om du vill ha ett snabbväxande träd med mycket större blad, vilket gör uppgiften att samla in dem för en måltid lättare, välja Moringa Stenopetala.
  • Blommorna och baljor frö tar längre tid att utveckla den afrikanska olika Moringa - Moringa Stenopetala.
  • Fröna är mycket olika, men de båda växa Moringa träd. I verkligheten, fröna är i princip samma storlek, men du kan se att de inte är lika i utseende. Moringa oleifera frön är runda, bruna, och bevingade. Moringa Stenopetala frön, ur deras skal, är mandelformade och ljusbrun i färgen.
 2. 2
  Bestäm var du vill öka din Moringaträdet. Tänk på att Moringa träd kan växa över 20 meter hög, deras första år. Den genomsnittliga tillväxten är cirka 15 meter, men under optimala förhållanden kan de växa mycket längre. Eftersom grenarna kommer att växa, i genomsnitt till cirka tre till fyra meter bred första året, måste du överväga om du vill plantera din Moringaträdet nära befintliga strukturer. Moringas behöver en hel del, värme och vatten, för att frodas - så tänk på var ditt träd kommer att uppnå den bästa exponeringen för solen.
 3. 3
  Få det bästa ekologiska planteringsjord som du kan hitta. Moringas gillar inte tung, lerliknande jord eller vermikulit. De kommer att växa i dålig jord, sandjord, och utarmat jorden, men de gillar inte sina rötter blir våt. Ha detta i åtanke, och om nödvändigt, köper sand för att lägga till planteringsjord blandning, eller använd vad jorden är tillgängligt i ditt område, och lägg kokos kokos, torv, perlit eller sand för att lossa den. Detta ger rötter Moringaträdet utrymme att gå djupt, och dränera väl. Moringa har en kran rot, vilket innebär en enda rot som går rakt ner som en morot. Den har små feeder rötter men har inte förgrening rötter. Anläggning där kranen roten har massor av utrymme att gå ner. Om plantering i en container, hitta den djupaste något du kan. Moringa kan växa som ett ensamt träd, i rader, eller som en säkring.
  • Om du vill odla den som en, plantera frön i marken, ca 1 fot isär. Nyp tillbaka varannan nya blad tillväxt, för att tvinga trädet att växa som en buske, och när de är ca 2 meter lång, klippa grenar på längden, och nypa tillbaka den nya blad tillväxt som kommer att spira i toppen av Moringaträdet.
  • Om du ska odla dina Moringas i rader, och sedan plantera frön ca 3 meter ifrån varandra, i rader som är minst 6 meter ifrån varandra, för enkel ogräsbekämpning och promenader genom raderna.
  • Om du ska utveckla din Moringa som ett ensamt träd, tänk bara på att ge den gott om utrymme, så att dess grenar kan sprida ut. Periodvis, skära toppen av trädet, för att stimulera ny tillväxt, och klippa grenar längd på rygg, med hälften. Detta kommer att försäkra att dina Moringas frodas, och ger dig massor av vackra blommor, ätbara blad och trumpinnar - i många år framöver.
 4. 4
  Gör ett hål i marken, och växten Moringa frön omkring ¾ "till 1" djup, täck med jord, och packa den på plats. Anteckna när du planterade fröet eller fröna, så att du kan övervaka deras tillväxt. När du har täckt fröna, vatten grundligt jorden. Oavsett om du plantera frön i krukor eller direkt i marken, kommer de att behöva en grundlig blötläggning varje dag, tills du ser plantan växa fram ur jorden. När de har grott, kan de vattnas en gång varannan dag, tills de är ca 18 inches tall. Sedan, en gång i veckan kommer att vara tillräcklig.
  • Vissa människor blötlägga fröna i vatten tills de gror, och sedan plantera dem. Denna metod fungerar också, men Moringa frön är mycket härdig, och behöver egentligen inte detta ytterligare steg.

Tips

 • En individ i Florida har haft bra framgång, föröknings Moringa träd med sticklingar av olika storlekar, genom att sätta grenar - trimmas enligt anvisningarna ovan, i en stor ingjutning behållare fylld med jord. De sticklingar behöver vattnas varje dag, och vattnet tilläts rinna av fritt. Inom cirka två veckor, kommer spirande blad produceras längs skärningen, och ofta plantor kommer att poppa upp från basen.
 • Ett alternativ är förökning genom skottsticklingar. Välj grenar med ca 2 till 2,5 tum diameter och skär densamma för en längd av ca 2 och 2,5 meter. Botten av grenen kan skäras på en 45 graders vinkel, för att exponera mer ytarea till jorden. Därefter skär kan planteras i jorden med, ungefär 8 till 9 inches av stamceller nedgrävda i marken. Periodvis vattna dem och färska blad kommer fram ur stammen. Fördelen med att använda en stam styckning för plantering är att det snabbt växer och kommer att blommande snabbare än växten upp från frö. Moringa träd som odlas från sticklingar behålla alla de kvaliteter moderplantan.
 • De blommor knoppar och blommor kan tillagas något och ätas som en närande grönsak.
 • Bladen, fröskidor, blommor knoppar, blommor och frön kan alla ätas. De blomknoppar och blommor bör tillagas, kan fröna ätas råa eller kokta, och bladen kan ätas som anges ovan.
 • Håll dem beskärning häcksaxar händig, eftersom ju mer du beskär dem, desto snabbare kommer de att växa.
 • Bladen är ätliga, och det finns många ställen på nätet, som kommer att berätta hur att införliva dem i din kost. De är ätbara råa, tagna direkt från trädet och äts på plats, eller de kan läggas till sallader eller uppslag. Många människor i länder äter världsomspännande dem med kyckling, fisk, fläsk, nöt, lamm eller annat kött, eller de kan helt enkelt vara lätt sauterade, och äts som en sida skålen. Moringa blad kan effektivt tillsättas till soppor, grytor, ris, korn eller bakverk. Vid tillsats till en huvudrätt, är det mest fördelaktigt att lägga bladen mot slutet av koktiden, för att bevara så många näringsämnen som möjligt.

Varningar

 • Eftersom Moringa träd växer så snabbt, är ett av de enklaste sätten att hålla dem på en hanterbar höjd, att nypa tillbaka varannan topp tillväxt, och klippa grenar i halv, på längden. Detta kommer att uppmuntra Moringaträdet att filial ut, längs stammen, och hindra dig från att ha ett 30 fot högt träd, med knoppar, blommor, blad och baljor som är svåra att nå.
 • Moringa är torktåliga, men är inte kallt tolerant. Fryser kommer att få den att dö tillbaka.
 • Behåll din Moringaträdet på en höjd av ca 8 till 12 meter max, om du vill kunna nå sin skörd. Om du inte gör det, kommer du så småningom en mycket lång, mycket smal träd, med grenar högst upp, oåtkomlig och ointressant.
 • Ständigt trimma din Moringa, från toppen. Detta uppmuntrar trädet att sätta ut fler grenar, längre ner längs stammen. Du kan också klippa grenar "bladen på mitten, tvingar nya blad att växa i grenen på armar och ben. Kasta inte bortskurna. Toss ner dem, under träden, för några av de finaste ogräs-trotsar kompost som finns tillgänglig.
 • Worldwide, vissa människor äter roten. Ät inte roten. Den smakar som pepparrot, men roten bark innehåller ett kraftfullt nervgift. I tillräckligt stora mängder, kan det vara dödlig. Låt rötterna ensam.

Saker du behöver

 • Moringa frön
 • Loose planteringsjord
 • En solig plats för Moringas
 • Vatten
 • Sekatörer och saxar