Wki

Hur man byter en tätning kylskåpsdörren

En felaktig eller läckande kylskåpsdörren tätning energislöseri. Om tätningen är torr och sprucken, om du ser kondens (vattendroppar) runt kanten på det, eller om kylskåpet inte vistas så kallt som det borde, kan du behöva en ny tätning. Läckor kan också öka din elräkning och betona ditt kylskåp, förkorta dess livslängd. De kan också främja mögeltillväxt.

Steg

Hur man byter en tätning kylskåpsdörren. Kontrollera storleken tätning.
Hur man byter en tätning kylskåpsdörren. Kontrollera storleken tätning.
 1. 1
  Kontrollera storleken tätning. Mät din dörr eller dörrar, och ta ner märke och modellnummer.
 2. 2
  Beställ en tätning ersättare dörr. Det är lätt att hitta dem på nätet. Se till att kontrollera modellnumret för ditt kylskåp när du beställer den. När det kommer, håll den nya lucktätningen upp mot den gamla tätningen att jämföra storleken. Storlekarna är sällan fel, men det kommer att bespara dig besväret att göra jobbet två gånger om du råkade få fel dörr tätning.
 3. 3
  Leta reda på skruvarna. Lyft kanterna på tätningen och hitta skruvarna undertill som håller i plastfilm och lucktätningen. Ofta skruvarna hålla i ett plastfoder, som i sin tur klämmer tätningen För att dörren.
 4. 4
  Lossa skruvarna. Börja att lossa skruvarna som håller i dörren tätning. Ta INTE bort skruvarna hela vägen ut. Det är onödigt och kommer att skapa mer av ett jobb för dig. Om det alls är möjligt, lossa bara några skruvar på en gång, som du går.
 5. 5
  Ta bort den gamla tätningen. När alla skruvar är lösa, bör dörren tätning glida lätt ut från bakom plastfilmen. Var inte alltför kraftfullt när du gör detta steg, eftersom vissa plast liners kan vara ganska spröda och smulas sönder om du är för grovt. Om plasten är gammal, byt ut den.
 6. 6
  Sätt in den nya tätningen. Börja glider den lilla läppen på nya tätningen bakom plastfilmen i kylen. Den bästa metoden är att börja i de övre hörnen och arbeta dig runt dörren.
 7. 7
  Dra åt skruvarna. När tätningen är i ett visst avsnitt, kan du börja dra åt skruvarna. Börja med de 8 hörnskruvarna, och kontrollera sedan justeringen av dörren medan stängd. Kontrollera också att tätningen är jämn och rak. Om dörren är vriden, kan du manipulera enkelt dörren för att vrida tillbaka i form medan skruvarna är lösa. Dra sedan åt de återstående skruvarna.
 8. 8
  Applicera puder. Använd lite babypuder eller talk för att förhindra fastnar. Gnid lite puder runt gångjärnssidan hörn lucktätningen, och där tätningen glider. Detta kommer att bidra till att förhindra att packningen i luckan vrida den uppfyller metallen i kylen. Om detta ändå inte förhindrar vridning, sedan kila en skruvmejsel under tätningen som du stänger dörren och låt den stängde för en timme.
 9. 9
  Kontrollera efter luckor. Titta efter eventuella luckor i dörren tätning, speciellt i toppen på öppningssidan. Dessa kan bildas till följd av dörren tappa eller vara ur läge. Ett sätt att kontrollera är att sätta på en ficklampa och placera den inne, stäng dörren och leta efter ljus.
 10. 10
  Åtgärda eventuella brister i tätningen. Packa ut tätningen under de områden där tätningen har luckor. Detta kan göras med en liten remsa av gummilister, som visas här, eller en bit av tätt hoprullade papper under dörren tätning. Alternativt, kan du värma upp dörren försegla upp med en hårtork för att åtgärda bristerna. Detta mjukar upp lucktätningen och gör att du kan sträcka ut den.
 11. 11
  Kontrollera hörnen. Om tillämpningen av pulvret inte har hindrat lucktätningen vrida och sedan kila en skruvmejsel under tätningen som du stänger dörren och låt den stängdes för en timme. Lucktätningen kommer då att ha tillräckligt med tid att forma till rätt form.

Tips

 • Blötläggning den nya packningen i varmt vatten innan du börjar kan göra det mer följsamma och lättare att arbeta med.
 • Kylskåp sälar varierar något, så läs instruktionerna som följer med dörren tätning och läs bruksanvisningen för ditt kylskåp, om du har det.

Saker du behöver

 • Lämplig skruv eller mutter förare
 • Byte tätning
 • Behandla eller talkpuder
 • Ficklampa