Wki

Hur att plantera en palm

Palmer är populära landskapsarkitektur växter i tropiska områden, särskilt i kustområden. De är resistenta mot stormvindar, samtidigt som den erbjuder en tropisk atmosfär till landskapet de finns i. Plantering man kan vara en svår uppgift, så den här artikeln kan hjälpa att förstå vad som krävs.

Steg

Hur att plantera en palm. Välj olika palm du vill plantera.
Hur att plantera en palm. Välj olika palm du vill plantera.
 1. 1
  Välj olika palm du vill plantera. Detta kan kräva lite forskning för att avgöra markens och utrymmeskrav, klimat-tolerans, och kostnad. Palms varierar i storlek från relativt liten väderkvarn och Sago Palms, till giganter som Royal Palms and Palms drottning, som när den odlas kan tornet femtio meter upp i luften. Mängden träd solljus palm kräver varierar, beroende på art, så ge det viss hänsyn, också. Konsultera en lista över några vanliga palmer används i landskapsarkitektur, och deras krav solljus och kalla toleranser:
 2. Sago Palms: (kottepalmer) kallt tolerant till 20 grader F, filtrerat solljus till full solen.
Kål palms: kallt toleranta till 12 grader F, komplett solen. kuban eller Florida Royal Palm: kallt tolerant till 22 grader F, full sol till halvskugga. drottning palm: kallt tolerant till 18 grader F, komplett solen. Kinesiska väderkvarn palm: kallt tolerant till 8 grader, full solen. mexikanska fan palm: köldhärdig till 15 grader Pindo palm, köldhärdig 10 grader Kanarieöarna dadelpalmer 19 grader
2
 • Välj var trädet kommer att gå in. För mycket stora träd, kan du behöva överväga att kunna utnyttja tung utrustning under processen, eller spilla en bra bit av fysisk ansträngning, så leta efter ett område som är lättillgängligt.
3
Se till att inga underjordiska verktyg eller faror finns i den plats du väljer. Du kanske vill ringa din lokala verktyget lokalisera tjänsten att vara säker, om det finns några tvivel, sedan slå ett underjordiskt vatten, kan naturgas, makt, eller telefonlinjen orsaka verkliga problem.
4
Manövrera träd nära den plats du ska plantera. Detta kommer att göra att gräva hålet rätt storlek mycket enklare, eftersom du kan mäta rotklump ditt träd och jämföra det med hålet som du gräver. Vissa palmer kan begravas ovanför deras rotklump. Till exempel en mexikansk Fan Palm (Washingtonia robusta) kan begravas 4 till 5 fot djupare än den ursprungliga toppen av rotklumpen. Detta kan vara en fördel när man försöker matcha alla träd till en viss höjd. Det skulle också eliminera behovet av stagning. Vissa palmer, dock inte kan begravas så kontakta en certifierad arborist före plantering.
5
Overexcavate hålet med ca 30%, så roten bollen kommer att vara i lös jord, inte packas material som kommer att inhibera rottillväxt. Ersätt (ändra) den jord du fylla på över utgrävda delen av hålet med tvättade gips sand återfyllning. Torv eller kompost skulle sannolikt behålla för mycket vatten som de flesta palmer som en jord som dränerar bra.
6
Lyft trädet, om möjligt, eller på annat sätt, ta bort locket rotklump (vanligtvis säckväv eller plast) för att exponera rötterna. Undvik att skaka jorden från rötterna något mer än nödvändigt, eftersom detta gör det möjligt för dem att torka och orsaka delikat, hairlike feeder rötter att dö.
7
Ease trädet på plats, vilket gör att den övre av rotklumpen inte under nivån för den intilliggande marken. Normalt bör toppen av trädet rotklump kvar 2 eller 3 inches ovanför marken när hålet tillbaka fylls.
8
Räta trädet. Palmer har ofta böjda stammar, så att växten inte kan vara lodlinje (vertikal) när du är klar med projektet, men försök att se till att den står i en bra position.
9
Återfyllning hålet. Fyll hålet med en tvättad gips sand återfyllning vattning som du gör det för att tvätta materialet runt de exponerade rötter, undvika att lämna några luftfickor eller tomrum som gör att rötterna torkar ut. Sanden återfyllning kommer att säkerställa god dränering plus ge styvhet så du kanske inte behöver spänna trädet.
10
Insats trädet för att hålla den stående. Palmer har inte stora tap rötter som stöder det, så det måste vara tillfälligt stagas för att hålla det stående tills dess rötter etableras om du inte använder den tvättade återfyllningen gips sand. Detta ger normalt tillräcklig styvhet för att undvika att använda hängslen.
 • Vira stammen minst 1/4 upp trädets höjd med en 16 tum bred bit säckväv för att hålla stag ombord klotsarna från chaffing barken när trädet försöker svänga i höga vindar.
 • Drive insatser på tre sidor, på samma avstånd från varandra runt trädets omkrets och fäst bråte hängslen support (2X4 behandlat virke kommer att arbeta) till block av trä fästa stammen med slips tråd, lämnade över säckväv.
11
Vattna trädet ordentligt. Du kanske vill skapa en liten lerkärl dammen runt rotklumpen för att hålla vattnet från att sprida sig borta från trädets rötter medan du vatten, särskilt om trädet är på en sluttning eller i jord som inte absorberar vatten lätt. Mulching basen av trädet kommer också att hjälpa till att hålla jorden fuktig. Använda ca 3 inches av icke-kompaktering kompost rekommenderas.
12
Håll trädet vattnas efter behov tills det är etablerat. Etableringen period kommer att bero på den typ av träd, dess storlek, och om det var en behållare växt eller en omslagen rotklump prov. Generellt bör rötterna vattnas grundligt, men inte översvämmas. Vattna dagligen under de första veckorna, varje vecka under de följande månaderna, därefter successivt minska vattning är ett normalt föreslog schema.

Tips

  • Effekt utrustning kan vara en enorm hjälp med stora träd, som kan väga över 1000 pounds.
 • Använd en bred nylon eller polyester rem för att lyfta trädet om hjälp av en maskin för detta ändamål, för att undvika att skada barken på trädet.
 • Vissa människor infoga korta längder av 2 tum eller större PVC-rör i marken runt roten bollen, med ena änden sticker upp, för att underlätta vattning in i rotzonen.
 • Många villaägare vet inte att de kan växa palmer i sina area.If du är i en zon 6a eller varmare (se karta Gröna avsnitt). Du kan odla en palm oskyddad. Med enkelt skydd du kan växa något köldhärdig palm.

Varningar

 • Använd stor försiktighet att inte skada barken på trädet, eftersom eventuella skador kommer att erbjuda insekter ett tillfälle att attackera den.
 • Använd stor försiktighet vid grävning, speciellt om du använder kraftutrustning, eftersom okända underjordiska verktyg kan påträffas.
 • Använd stor försiktighet lyft, om det görs manuellt, eftersom palmer har en hög tyngdpunkt med sina relativt små rot bollar.
 • Palmer kan vara mycket temperamentsfull. Bli inte avskräckt om din första försöket misslyckas.
 • Innan du planterar din palm, se till att du lägger den exakt där du vill ha den, eller för den delen, vara säker på att du vill ha en palm alls. När etablerade, palmer är nästan omöjligt att bli av med, eftersom även ett fragment av trädets rötter kommer att gro upp i ett nytt träd, även om huvuddelen av trädet tas bort.

Saker du behöver

 • Material för stagning trädet
 • Gräva utrustning (antingen spadar etc. eller motordriven utrustning)
 • Jord ändring material såsom vermiculit, matjord blandningar, organiska kompost, och