Wki

Hur ta hand om trägolv

Att veta hur man rengör trägolv är mycket viktigt. Grus och smuts är bane av trägolv. Även fin smuts såsom inomhus anläggning jord kan repa och markera golvet om det inte avlägsnas omedelbart. Trägolv vård kan vara mer arbete, men om någon i ditt hushåll har allergier, då trägolv gör livet mycket mer andas. Därför, sopning och damning är ett regelbundet en gång i veckan rutin, eller efter varje händelse som lämnar smuts och grus bakom.

Steg

Hur ta hand om trägolv. Använd vanligt hushåll dammtorkning och rengöringsprodukter.
Hur ta hand om trägolv. Använd vanligt hushåll dammtorkning och rengöringsprodukter.

Vad man inte ska göra

 1. 1
  Använd vanligt hushåll dammtorkning och rengöringsprodukter. De kommer att orsaka permanenta skador. Använd endast produkter som är avsedda för lövträ.
 2. 2
  Använd vatten för att tvätta golv, kommer detta leda definitivt permanenta skador. Du kan använda en fuktig trasa för att torka upp spill men aldrig hälla vatten direkt på golvet för att "tvätta" golvet.
 3. 3
  Använd inte ammoniak
 4. 4
  Använd aldrig vax på ett golv med en uretan eller annan glansig finish.
 5. 5
  Dra inte möbler när du flyttar den - Använd kändes kontakter under möbler ben för att förhindra repor och urgröpningar.

Förhindra och skydda trägolv

 1. 1
  Dammsugning är föredraget att sopa eftersom den tillåter smuts och damm kan dras ut från mellan korten. Använd ett vakuum med ett kalt golv kvarstad, inte ett vakuum visp bar, vilket kan skada träet.
 2. 2
  Använd sheers eller persienner för att skydda dina golv från missfärgning orsakas av direkta solstrålar.
 3. 3
  Håll högklackade skor i gott skick och undvika att använda stilettklackar eller bara ihåg att alltid ta av sig skorna vid ytterdörren. Håll ett par tofflor, så att du lätt kan gå från ytterdörren till ett annat rum.
 4. 4
  Håll naglarna klippta på husdjur.
 5. 5
  Använd mattor bomull område och mattor i högtrafikerade områden och platser av ofta återkommande spill. Flytta mattorna ofta så att dessa områden av golvet förblir samma färg som den exponerade golvet.
 6. 6
  Gummi och vinyl mattor och mattor fälla vatten under dem.
 7. 7
  Städa upp spill omedelbart med en pappershandduk eller torr trasa. En fuktig trasa kan användas för klibbiga spill, men torka platsen omedelbart efteråt.

Tips

För små specifika områden av skador

 • Bränn varumärken: Lätt sand i området, använd en fuktig trasa för att plocka upp grus, och sedan Refinish returresa.
 • Repor och urgröpningar: Dölja grunda repor med matchande trä kitt eller ett kitt pinne. När området är torrt, sand och billack.
 • Vatten varumärken: Ta bort den skyddande yta, gnugga varumärken med fin kvalitet stålull. Upprepa om nödvändigt, ren, och sedan Refinish.

Reparera trägolv

 • I de flesta fall när din olja och vaxade trägolv har lidit skador på ytan, måste du ta bort avsluta med ett vax eller olja strippa innan reparera skadorna. Efter reparation, du sedan åter vax eller re-olja i området. Om skadan är stor, kan det vara bäst att anlita en professionell om du inte riktigt förstår hur man reparera golv och återanvända målgång.
 • Efter ordentlig vård och underhållsrutiner och tips kommer att hålla dina trägolv ser vacker och förbättra alla rum. Dessutom trägolv bidra till att minska allergier och astmatiska problem.