Wki

Hur säsong ett gjutjärn stekpanna

Gjutjärn skillets som är ordentligt kryddad sist en livstid och ger en naturlig nonstick yta. Gjutjärn s nonstick beläggning är ett lager av "krydda" består av olja som bakas in i ytan av den stekpanna. Lär dig att krydda en helt ny stekpanna, rädda en rostig gammal och upprätthålla en stekpanna så att den inte förlorar sin smaksättning.

Steg

Hur säsong ett gjutjärn stekpanna. Värm ugnen till 350 º F (177 º C).
Hur säsong ett gjutjärn stekpanna. Värm ugnen till 350 º F (177 º C).

Säsong ett nytt gjutjärn stekpanna

 1. 1
  Värm ugnen till 350 º F (177 º C). Inte tänker på matlagning något annat i ugnen medan du krydda gjutjärn, eftersom processen kan påverkas av ånga skapas genom att laga annan mat.
 2. 2
  Tvätta och torka pannan. Använd tvål och en skurborste för att helt skura det. Detta är den enda gången du kommer att använda dessa för att rengöra din stekpanna, när det är kryddat, du inte längre skura det.
 3. 3
  Coat stekpannan in och ut med ister, vegetabiliska förkortning, eller olivolja. Se till att den är helt belagd, och gnid in med en pappershandduk.
 4. 4
  Placera stekpannan i ugnen. Låt fettet eller oljan baka i dess yta i två timmar. Ta ut stekpannan ur ugnen och låt den svalna.
 5. 5
  Upprepa denna process tre gånger. Det tar mer än en beläggning av olja till helt säsong gjutjärn. För att du har en bra nonstick yta som inte kommer att strippa när du lagar mat, ge den en ny kappa av fett eller olja, koka den, låt den svalna och upprepa processen igen.

Rädda en rostig gjutjärn stekpanna

 1. 1
  Gör en lösning av vinäger och vatten. Hitta en stor behållare stor nog att dränka hela stekpanna. Fyll behållaren med en blandning av halv vit vinäger, halv vatten.
 2. 2
  Placera stekpannan i ättika lösning. Se till att den är helt nedsänkt. Låt den i blöt i tre timmar. Ättika löser upp rost. Ta stekpannan när den är klar blötläggning.
  • Om du fortfarande se rost på stekpanna, använd en skurborste för att skrubba bort det. Det bör lossna lätt på denna punkt. Se till att ingen rost kvar.
  • Lägg inte stekpanna tillbaka i ättika lösning för att suga. Om du låter det sitta i ättika för länge gjutjärnet kommer att börja brytas ned.
 3. 3
  Skölj stekpannan med vatten och torka torrt. Se till att det är helt torrt genom att värma upp den över spisen eller i ugnen i några minuter.
 4. 4
  Coat stekpannan i ett lager av fett eller olja. Se till att den är helt täckt. Använd en pappershandduk för att gnugga fettet eller oljan i stekpannan yta.
 5. 5
  Grädda stekpannan i ugnen. Krydda stekpanna vid en temperatur på 350 º C (177 º C) under 2 timmar. Ta ut stekpannan ur ugnen och låt den svalna.
 6. 6
  Upprepa kryddningen processen. För att du bygger en bra nonstick beläggning, belägga stekpanna med olja, baka den, låt den svalna och upprepa processen igen.

Upprätthålla en gjutjärn stekpanna

 1. 1
  Rengör det genast. Gjutjärn är lättast att rengöra direkt efter tillagning, innan maten har en chans att bli ett med stekpanna. Så snart det är coolt att beröra, utplåna matrester med en handduk och stiger den med varmt vatten.
  • Om det finns ett lager av caked på mat i botten av pannan, använda en blandning av kosher salt och vinäger för att skrubba bort det med en pappershandduk. Efteråt, skölj stekpannan med varmt vatten för att se till att du tvätta bort alla spår av ättika.
  • Caked på mat kan också brännas bort. Placera din stekpanna i en ugn vände sig till mycket hög värme. Maten blir till aska, som kan borstas bort när pannan har svalnat. Om du använder den här metoden måste du re-säsongen stekpanna, eftersom kryddningen kommer att få brännas bort, alltför.
  • Använd inte tvål eller en tråd skurborste om rutinerade gjutjärn. Det kommer att skrapa bort smaksättning, avlägsna nonstick yta tillåter fukt att reagera med metallen och skapar rost.
 2. 2
  Se till att pannan blir helt torr. När du sköljer ut maten, torka stekpanna helt. Använd en torr disktrasa för att torka bort det, se till att inte missa några sprickor och se till att ryggen blir torkade bort, alltför.
  • Du kan placera pannan upp och ned över den brännare som du använde för att laga mat på, om brännaren är fortfarande lite varm. Detta kommer att hjälpa pannan torkar snabbare.
  • För att göra extra säker pannan är torrt, värm upp i ugnen i några minuter.
 3. 3
  Re-säsongen pannan regelbundet. Varje gång du laga mat med en gjutjärn stekpanna, ingjuter oljan du använder med pannan och hjälper till att hålla det kryddat. Men du kan hjälpa processen tillsammans och se till att din stekpanna vistelser helt nonstick med fullt kryddningen processen från tid till tid, särskilt om du var tvungen att använda vinäger och salt för att rengöra den.
 4. 4
  Förvara stekpanna på en torr plats. Se till att vatten från andra kök leveranser inte droppa inte på pannan. Om du lagrar det med andra köksredskap, linje den med en torr disktrasa eller pappershandduk för att skydda ytan av gjutjärn.

Varningar

 • Tvätta inte din panna med tvål eller ett knaster pad, eftersom det tar bort den skyddande beläggningen som du arbetat så hårt för att få.