Wki

Hur man viker en trasa blöja

Innan du behöver ändra en blöja, måste du lära dig hur man viker en korrekt. I den här artikeln får du lära dig hur man viker en trasa blöja före dess användning, inklusive en mängd olika typer av veck trasa blöja.

Steg

Hur man viker en trasa blöja. Köp 01:59 tygblöjor (eller åtminstone en förpackning).
Hur man viker en trasa blöja. Köp 01:59 tygblöjor (eller åtminstone en förpackning).

Trifold / standard blöja gånger

 1. 1
  Köp 01:59 tygblöjor (eller åtminstone en förpackning). Ta med dem till blöjan föränderliga område. Ett bra ställe är någonstans som har en plan yta och sidor som barnet inte kan rulla över.
 2. 2
  Öppna plastpåsen-locket och och dra ut blöjorna.
 3. 3
  Vik 1:59 blöjor och placera dem platt ner på bordet. Placeringen av blöjan bör se ut som en vertikal rektangel. Om du använder två, bör de vara en ovanpå den andra. Använda två blöjor är bra för extra uppsugningsförmåga.
 4. 4
  Plocka upp det nedre vänstra hörnet av blöjan och vik det ungefär en tredjedel diagonalt. Den övre vänstra hörnet ska inte flytta från sin plats.
 5. 5
  Plocka upp det nedre högra hörnet och och spegla den första vikningen du gjort. De två vecken hamnar överlappade i nedre mitten av rektangeln.
 6. 6
  Vik botten av rektangeln en tredjedel av vägen upp, så att du har en blöja som har en 6-lagers (eller i de fall där man har använt två blöjor, en 12-ply) tjocklek.

Triangle blöja faldigt

 1. 1
  Börjar med en kvadrat med ena hörnet (botten) pekar på dig, vik det övre hörnet i hälften mot dig för att möta det nedre hörnet, så du sluta med en triangel.
 2. 2
  Dra vecket i vecket.
 3. 3
  Placera barnet på blöjan. Håll pilförsedda änden pekar mot dig.
 4. 4
  Dra inåt alla tre spetsarna i triangeln (längst ned till vänster, sedan höger) och stift blöjan med en blöja stift i mitten där alla tre hörn överlappar.

Bikini twist blöja faldigt

 1. 1
  Lägg din duk ut platt i en vertikal rektangel.
 2. 2
  Twist bottnen i ett slags korsvis mode. Vid användning av en fleece liner, måste den placeras på längden längs mitten steg (via det tvinnade område) för att hålla fukt från barnet när blöjans främre dras upp över barnets steg. Om du lägger en blöja doubler för extra uppsugningsförmåga, placera direkt på längden under barnet precis som du skulle i fleece liner.
  • Såvida tunn och smal, fungerar blöja doublers inte bra med denna vikning.
 3. 3
  Lägg babyn ovanpå och vik den nedre kanten av duken upp, hålla den vridna.
 4. 4
  Fäll ner den nya överkant (och tillbaka om det behövs) i midjan där det passar bekvämt och tätt under en blöjskydd. Detta kommer också att bidra till att hålla den tvinnade delen på plats.
 5. 5
  Wrap vänster och höger vingar ordentligt, dra upp mer för att få en Snugger passform på. Nåla båda sidor med blöja stift.
  • Om det behövs, stoppa lagren på benet för att säkerställa "inneslutning" av någon mässar.
  • Tillbaka vingar wrap runt barnet, och kan klämmas fast med säkerhetslås blöja stift, genom frontpanelen som veks upp.
   • Om fastlåsning, försök inte att klämma igenom alla lager-bara fånga en eller två. Håll fingrarna i blöja lager så att du inte fastnar barnet.

Kite-faldig blöja gånger

 1. 1
  Lägg en rektangulär duk blöja horisontellt över bordet.
 2. 2
  Vik en sida (antingen höger eller vänster) av blöjan inåt ungefär en fjärdedel av vägen för att göra blöjan i en kvadrat.
 3. 3
  Vänd det, så att en punkt eller ett hörn av torget är vänd mot dig. Vik högra hörnet ungefär koncentriskt.
 4. 4
  Vik det vänstra hörnet i samma närhet (mittpunkten av blöjan). Se sidorna av de vänstra och högra veck något kommer att överlappa varandra i centrum. Det ska se ut som en nu.
 5. 5
  Vik övre hörnet ned över de första två veck.
 6. 6
  Vik ihop den nedre spetsen ungefär en fjärdedel av vägen upp.
 7. 7
  Vik denna del upp igen med en liten mängd extra rum så att den vikta delen skapar en trapetsform.
 8. 8
  Minns trapetsoidform och öppna luckan igen. Placera barnet på blöjan. Vik ihop den nedre ryggen upp och över barnet (i trapetsoidform) och stift på båda sidor.

Origami blöja faldigt

 1. 1
  Detta är samma som draken-faldigt, förutom bottenvecket är fäst på toppen av den vänstra och högra veck med endast en blöja stift i centrum.

Terry-square blöja gånger

 1. 1
  Skapa ett fyrkantigt blöja såsom gjordes i de två första stegen i kite-faldigt. Vrid den så att den vikta sidan är på botten.
 2. 2
  Vik den nedre vänstra och nedre högra hörnen diagonalt en fjärdedel av torget. Dessa hörn ska träffa mitt på torget (som bildar en triangel längst ned mot dig).
 3. 3
  Vik upp den nedre punkten till centrum.
 4. 4
  Vik in vänster och höger sida så att de möts i mitten. Försök att inte låta de två övre hörnen flyttar mycket.
 5. 5
  Placera barnet på blöjan. Vik botten upp och över. Vik de vänstra och högra hörnen till centrum. Fäst med två blöja stift.

Angel wing veck

Grundläggande angel-wing blöja-faldigt

 1. 1
  Man tittar på en vertikal rektangel, vika blöjan i tredjedelar - Ta med de vänstra och högra sidorna av blöjan att överlappa i mitten för att bilda en dyna.
 2. 2
  Vik botten upp en fjärdedel av vägen.
 3. 3
  Spread eller fläkt öppna den övre (för maximal täckning), bildar två.
 4. 4
  Placera blöjan under barnets.
 5. 5
  Ta nedifrån och upp mellan barnets ben. Ta de två flyglarna runt från bak-och pin.
  • Återigen, se till att trycka stiftet genom bara några lager tyg. Du kan också använda en Snappi blöja fästelement enligt anvisningarna istället för stift.

Dubbel angel-wing blöja-faldigt

 1. 1
  Följ alla anvisningar som beskrivs i de "grundläggande angel-wing" steg. För tung blötare, kan två blöjor åt gången behövas. Bara stapla två blöjor ovanpå varandra, för ängeln vingen gånger.

Navel försvar blöja faldigt

 1. 1
  Lay blöjan på ändringstabell, plan och horisontell.
 2. 2
  Vik in sidorna så att de överlappar varandra i mitten.
 3. 3
  Vik ihop den nedre uppåt en femtedel av vägen.
 4. 4
  Flare ut toppen.
 5. 5
  Placera barnet på blöjan.
 6. 6
  Vik botten uppåt mellan barnets ben. Vik sidorna inåt och stift på varje sida.

Tips

 • När barnet växer kan du behöva släppa de första och andra huvudsakliga sidor lite, men se till att vika den tredje luckan åtminstone en gång för att säkerställa viss absorptionsförmåga.
 • Tygblöjor brukar komma förvikt till 14 inches med 20 inches (35.5cm till 50.8cm), men du kan behöva vika dem mer för att säkerställa snugness. De flesta blöja tjänster kommer att ge pre-vikta blöjor, men du kan lägga dem själv, för att säkerställa en bättre passform på ditt barn.
 • För att fälla en trasa blöja, det egentligen ingen roll vem viker blöjan. Vare sig det är mannen i gruppen eller hustrun i gruppen (eller ens ett barn i grundskolan, högstadiet eller gymnasiet), kan vika en trasa blöja vikas av pretty-mycket alla som har förmågan och de saker som behövs för att vika andra delar av tvätt. Och även om du är handikappad, kan du göra det här också, det är så enkelt.

Varningar

 • Lämna aldrig ett barn utan uppsikt när du ändrar på en yta ovanför marken. Ditt barn kan lätt välta eller ramla av i endast ett ögonblick av ryggen vrids.
 • Naveln Defense Fold bör endast användas när barnets navel läker, inom de första veckorna i livet. Om du använder den här fållan, byta till en standard eller annan veck, efter att naveln har fullt / helt läkt.

Saker du behöver

 • 1 trasa blöja
 • 1 plan yta som är säkert för barnet att vara på - ett skötbord med sidorna är bäst
 • En sax eller ett skärande redskap (tillval, endast om det behövs)