Wki

Hur att handla en brudklänning

Nu när du redan har bestämt vad du letar efter i en brudklänning, är du redo att jaga ner och gör den din. För att göra shopping för ditt bröllop klänning roligt, enkelt och smärtfritt, inte bara slå butikerna och vänta klänningen att falla på knä. Gör en plan!

Steg

Hur att handla en brudklänning. Bestäm när du ska handla.
Hur att handla en brudklänning. Bestäm när du ska handla.
 1. 1
  Bestäm när du ska handla. Det finns ingen tid för tidigt att börja leta, men det är en tid som är för sent. Beroende på var du får din klänning, kan det ta flera månader för din klänning ska beställas och levereras. Från och med då, kommer du att behöva flera veckor för din sömmerska för att göra ändringar. Du borde börja shoppa ca 9 månader innan bröllopet, men helst tidigare. Det är inget fel med att börja tidigt, även ett år innan du faktiskt göra en beställning. Men gör inte misstaget att köpa ännu. Det sista du vill är att köpa vad du tycker är din dröm klänning två somrar innan bröllopet, och ta reda på följande sommar att din riktiga dröm klänning just har skapats.
 2. 2
  Bestäm var att handla. Detta kommer troligen att bli ett beslut baserat på din budget. Bestäm om du ska handla på kedjor, små butiker, etc. Bestäm hur långt du reser för att se klänningar i personen. Om du vill ha en dyr designer klänning, kanske du måste resa till New York för att faktiskt prova på. Men, om du har valt att inkludera platser som Davids Bridal, är du säker på att hitta en i närheten. I större städer har du tillgång till ett antal affärer och butiker, som kommer att bära klänningar från ett antal designers, men de kommer förmodligen att vara mer på dyra sida.
  • Akta dig för att handla online! Att få klänningen korrekt storlek är mycket viktig, och detta görs bäst genom att faktiskt försöker det. Om du inte är försiktig kan du på allvar ångra ditt beslut och spendera dubbla pengarna om du inte gillar klänningen du köpte på nätet och måste köpa en ny. Om du bestämmer dig för att handla på nätet, gör det med stor omsorg.
  • Många platser kräver inte ett möte, men du bör göra en ändå. Detta för att säkerställa att du inte vänta runt en timme medan konsult hjälpa kunder som hade möten. Personer med utnämningar kommer alltid att komma först.
  • Vissa människor hävdar att de har haft dåliga erfarenheter med butikskedjor som möter försäljning konsulter som är ovänliga eller inte bra. Det är drabbade eller missar. Den goda nyheten är, kommer dessa butiker har alltid en annan plats någonstans i närheten, och du kan alltid gå till den andra. Om du får en konsult som inte är snäll mot dig och du inte vill checka ut den andra platsen, bara be om en annan konsult. Om du är för generad för att göra det, bara lämna och rapportera henne till anonymt manager. Ingen försäljning konsult har rätt att vara elaka mot en brud!
  • Vissa butiker kommer inte låta dig bläddra fritt genom klänningar. De kommer att be dig om en beskrivning av vad du letar efter och sedan ge dig klänningar de tycker matcha det. Om du verkligen hatar tanken på att inte kunna se allt själv, undvika dessa ställen. Ring och fråga först om det är viktigt för dig.
  • Stora lager typ butiker är utmärkta ställen att hitta klänningar. De har klänningar för varje budget, och kommer oftast låter dig bläddra igenom klänningar så länge du vill och prova på så många du vill.
  • Leta efter ett företag som specialiserat sig på uthyrning klänningar. Detta kan vara en bra lösning för bruden på en budget. Män hyra smokingar - varför inte hyra klänningen också?
 3. 3
  Ta vad du behöver med dig.
  • Se en annan person går tillsammans med dig. Du kommer definitivt att ha en åsikt bortsett från konsultens. Men gör inte misstaget att ta din mamma, din maid of honor, din brudtärna, din andra brudtärna, och din andra brudtärna lillasyster. Inte bara kommer de att få i vägen, men ingen av dem kommer alla överens om någonting, och mest sannolikt, kommer minst en av dem inte gillar vad klänning du försöker på. Det är nog bäst att ta en person (eller kanske två, som din mamma och brudtärna), vars åsikter du litar på och värde.
  • Om du är tillåtet, ta en kamera (helst digital) med dig att ta ögonblicksbilder av klänningarna du älskar mest så att du kan hålla ett register över dem. Du får nog prova på många klänningar under sökningen, och du kommer förmodligen snabbt glömma detaljerna i varje klänning som du försöker på nästa man älskar. Med bilder hjälper dig att komma ihåg och jämföra dem senare så att du kan begränsa ditt val. Om du inte kan ta foton, föra en förteckning av formgivare och klänning nummer eller namn så att du kan leta upp dem på nätet och spara bilderna på det sättet.
  • Ta med en flaska vatten eller något annat återfuktande. Försöker på klänningar kan förvandlas till en tidskrävande upplevelse, och det kan också vara ett träningspass, så se till att du tar en dryck. Bara se till att hålla den borta från klänningar.
  • Bilder från klänningar du hittat på nätet eller i tidningar, om du har någon. Även om de är klänningar gjorda av en annan designer, kan butiken du är i att kunna hjälpa dig leta efter något liknande. Många kedjor har stilar som uppvisar likheter med klänningar från en dyr designer som ett billigare alternativ för brudar med mindre budget.
  • Om du redan har bestämt sig för att bära ett visst objekt (till exempel en viss par skor, slöja, eller smycken) eftersom det har affektionsvärde, ta varan tillsammans med dig. Om det är absolut nödvändigt att du bär det på din bröllopsdag, kommer du vill vara säker på att klänningen du väljer går bra med det (även om detta kan begränsa dina möjligheter avsevärt).
 4. 4
  Titta på valmöjligheter för längd, muff stil, necklines, midjemått, tåg, osv. Det finns massor av alternativ där ute! Göra lite forskning om vad som är möjligt för vissa tyger och silhuetter, men utesluter inte kappor av en viss typ, eftersom de inte har alla små detaljer du föredrar. Om du ser vad som ser ut som klänningen av dina drömmar men det har ärmar och du ville ha en ärmlös, eller om din dröm klänning slutar med en enorm tåg och du ville ha en kortare, kan du be en sömmerska för att förändra dessa saker. Kom dock ihåg att sömmerskor ofta ut en hel del för små saker, så om du vill ändra alltför många saker om din klänning, kan du vara bättre att fortsätta din sökning. Också hålla i minnet att de flesta av tiden, kan samma klänning beställas i olika färger. När du börjar att handla eller söka efter klänningar på nätet, inte försitta en klänning bara för att det är kritvita och du vill ha champagne. Om du älskar det, kontrollera om det är tillgängligt i champagne.
 5. 5
  Se upp för försäljare. Låt inte den försäljning konsult talar du till något. Kom ihåg att många konsulter arbetar för kommissionen. Tyvärr kommer många säljkonsulenter bryr sig om du verkligen ser vackra - de kommer vill att du ska köpa den dyraste klänningen, oavsett hur det ser ut på dig. Några av dem kommer att ha ett genuint intresse i att hjälpa dig att hitta klänningen av dina drömmar. Men ta inte en chans, och håll dig till din egen åsikt och att av de personer som du tar med dig.
 6. 6
  Tappa inte modet. De flesta kvinnor kommer att prova på många, många klänningar under sin sökning. Det är inte bara normalt att inte hitta den perfekta klänningen på första försöket, kan det vara en varningssignal om att du gör ett utslag beslut du kommer att ångra senare. Vissa kvinnor har tur och hittar sin dröm klänning kort efter att de börjar leta, men det är troligtvis något de insåg senare, efter att ha tittat igenom många andra klänningar som inte jämföra med den som de hittade i början. Oavsett vad, kommer den smarta shopper fortsätta leta och sedan gå tillbaka till den klänningen senare om det verkligen visar sig vara The One. Räkna med att prova på någonstans mellan 30 och 150 klänningar innan man hittar den slutliga. Vissa kvinnor försöker på hundra. Känn dig inte illa om du handlar för månader och prova på 600 klänningar innan du hittar en som verkar vara gjord för dig.
 7. 7
  Shoppa runt. När du har hittat den klänning du vill ha på din speciella dag, anser shopping runt för olika priser innan du gör ditt slutliga köpet. En butik kan ha klänning du vill ha till försäljning för betydligt mindre än en annan. Du kanske kan hitta din klänning på nätet (men kom ihåg att alltid vara säker på att du faktiskt se och pröva på klänningen i personen innan du någonsin köpa online). Om du inte har något emot att bära en klänning som redan burits av en annan brud, kan du spara en hel del pengar. Du får väl tänka på att det redan har ändrats för att passa den andra bruden, så se till att du får en mycket detaljerad beskrivning av vad som har gjorts till klänningen.
 8. 8
  Ha kul! Detta är en tid i ditt liv när du får prova på så många utsökta och dyra klänningar som du vill. Du kommer att vara centrum för uppmärksamheten (åtminstone bland din grupp i butiken) och folk kommer att behandla dig med särskild vänlighet att du är en vacker brud. Ha kul!

Tips

 • Din dröm klänning är den som gör att du inte bryr dig vad centerpieces är i receptionen.
 • Om du inte kan hitta en klänning... Om du har sökt efter månader och försökte på hundratals klänningar, och du på allvar övertygad ingen klänning finns att man kan stå sig på din dag, överväga att ha en lokal designer gör en för dig. Du kan välja varenda detalj om din klänning, och det kommer att vara helt unik. Detta kostar vanligtvis någonstans från 750€ -3740€ beroende på hur komplicerad din klänning är. Shoppa runt och du kommer att kunna hitta något i din prisklass.
 • Det finns några situationer där du kanske göra ett undantag och köpa din klänning tidigt:
  • Du har hittat din dröm klänning, men sedan ta reda på det är under avveckling. Om du känner starkt för klänningen och tror att du skulle bli riktigt upprörd om du missat din chans att köpa den, det är nog bättre att vara säker än ledsen. Om värre kommer till värsta och du ångrar dig efter att köpa, kan du behöva sälja den för ett billigare pris och förlora lite pengar, men det är fortfarande förmodligen bättre än önskar att du var i klänningen som kom undan på din bröllopsdag.
  • Du har hittat din dröm klänning, och plötsligt är det mycket på rea. Chansen finns, det kommer att säljas senare också, men om du verkligen kommer att spara en massa pengar och inte vill riskera att det inte är till försäljning senare, kanske du väljer att köpa nu. Som skrivet ovan, om du ändrar dig senare kan du alltid sälja det, och du kanske kan komma undan med att sälja det för sin icke-försäljningspriset!
 • Även om du har en stor budget, inte automatiskt utesluter mindre prissatta klänningar. De klär av dina drömmar kan hamna en 225€ klänning på en försäljning rack någonstans. Köp klänningen du älskar, och om det är mindre än din budget ersättning, har du extra pengar för något annat, som smekmånaden!
 • Om du har en mindre budget, kan det vara till hjälp för dig att inte prova på klänningar du vet att du inte har råd med. Om du verkligen kär i en, kommer du att vara ledsen att du inte kan köpa det, och du kan faktiskt aldrig vara nöjd med en prissatta mindre klänning efter att hitta vad du tycker är "The Dress" i en prisklass ett par tusen dollar högre än vad du har råd. Riskera inte det!
 • Innan du köper din klänning, hitta någon som kan förändra det för dig så att du inte är låst till den plats där du köpte den. Detta kan spara dig pengar. Om du köper en klänning som är större än din nuvarande storlek, kommer de att ha mycket att jobba med. Detta gör att du kan köpa en klänning som du tycker att är ett bra pris eller är precis det du har drömt om utan att oroa det vara borta senare.
 • Du behöver inte en 3740€ klänning att känna sig som en kunglighet på din speciella dag. I motsats till vad vissa människor kan tro, kedjor som Davids Bridal har kappor av utmärkt kvalitet, och de har linjer från sina egna designers, såsom Oleg Cassini, som skapar många vackra, mycket väl-gjorda klänningar som inte kan skiljas från klänningar som är tusentals dollar högre i pris. Kom ihåg att du bara ska bära den under en dag, så det viktiga är inte var din klänning kommer ifrån, men att du känner dig som den vackraste kvinnan i världen, och att du alltid kan se tillbaka på bilderna och tänker samma. Om du är som oroad etiketter, har bevis avlägsnas genom en sömmerska eller ersättas med en anpassad etikett som är broderade med dagen för ditt bröllop, dina namn eller ett speciellt meddelande.
 • Begagnade klänningar kan vara underbart! Du kan hitta klänningar på internet, specialbutiker, lokal vill annonser, och från dina vänner och släktingar. De kan vara ekonomiskt val. Var säker på att det passar bra, eller lite stora för att släppa i. En bra sömmerska kan göra en brudklänning ser helt annorlunda än hur den ursprungligen började.
 • Om du föredrar att bära en klänning som ser ut som du kommer till Oscars, snarare än en som är resemblant av den traditionella, poofy brudklänning, kan du haffa en vit designer aftonklänning från ett exklusivt varuhus för under 750€ som är ofta billigare än en traditionell brudklänning. En extra perk att göra något som detta är att klänningen skulle vara re-bäras i en framtid, exklusiva händelse, till exempel en opera eller kanske Oscarsgalan.

Varningar

 • Trots att kvinnor ofta hålla sin brudklänning, inte ljuga för dig själv och tror att du kommer att vidarebefordra den till din dotter. (Om du läser detta att du inte kommer att ha på din mammas klänning, rätt?)
 • Det är OK om klänningen (eller något annat om ditt bröllop) inte är helt perfekt! Planera ett bröllop kan leda dig till över-fokus på detaljer, även till den grad av besatthet i ditt liv. Klart att du vill att saker ska vara underbart. Men sanningen är helt enkelt att alla brudar är vackra, och det inkluderar dig, bruden. Det spelar ingen roll speciellt om du har beading på din klänning, vilket slöja du väljer, eller hur mycket klänningen kostar.
 • Bär inte strumpor, strumpor eller skor som behöver knytas. Minska tiden mellan klänningar hjälper dig att jämföra.
 • Se till att du inte går klänningen shopping på din tid, och om du upplever PMS, anser att liksom.
 • Vissa butiker tillåter inte dig att bära smink och / eller läppstift när man försöker på klänningar. Gå utan eller åtminstone vara beredd att ta bort den.
 • Om du planerar att ha din klänning förändras, se till att du får referenser på personen eller företaget du kommer att använda.