Wki

Hur man diskutera ekonomi tillsammans i en förbindelse

Eftersom äktenskapet är ett samriskföretag det bör behandlas som sådan. Precis som ett företag fusion, bör båda parter vara öppna en ärlig med vad de ta med till bordet. Om du har stora skulder, vara säker låta din partner vet om det så att du kan ta itu med det tillsammans.

Steg

Hur man diskutera ekonomi tillsammans i en förbindelse. När man diskuterar din ekonomi du kommer att behöva diskutera både intäkter och kostnader.
Hur man diskutera ekonomi tillsammans i en förbindelse. När man diskuterar din ekonomi du kommer att behöva diskutera både intäkter och kostnader.
 1. 1
  När man diskuterar din ekonomi du kommer att behöva diskutera både intäkter och kostnader. Diskutera>
 2. 2
  Öppna ett gemensamt lönekonto som kommer att användas för att betala hushållets räkningar. Om du har direkt insättning, ni båda bör sätta ett proportionellt belopp på kontot varje lön cykel. Till exempel gör hon 74630€ / år och han gör 37320€ / år. Hon ska sätta in två gånger vad han sätter i. Detta säkerställer att den som gör mindre pengar känns som de bidrar sin beskärda del.
 3. 3
  Lista båda dina månatliga utgifter på ett pappersark. Du var och bör då proportionellt bidrar bara lite mer än vad som behövs för att täcka dina kostnader i ert gemensamma lönekonto.
 4. 4
  Om någon av er redan har ett kreditkort, lägg till din make och berätta för dem att inte använda kortet för något annat än hushållens utgifter, men din make eller partner bör ha sina egna kreditkort så att de kan skapa en bra kredit. På så sätt kan du spåra dina utgifter och se var du kan minska dina kostnader om det behövs.
 5. 5
  Var noga med att redogöra för dagligvaror, gas, hyra, verktyg, kläder, undervisning, semester pengar, akuta pengar och eventuella sjukvårdskostnader. Du bör alltid ha 2x din månadslön i besparingar vid alla tidpunkter för nödsituationer.

Tips

 • Kom ihåg - Det är inte vad du gör, det är vad du håller! Sparande är viktigt särskilt tidigt i äktenskapet eftersom du har nya hem, kostnader bebis, kostnader bröllop, etc.
 • Få ett gemensamt sparkonto.

Varningar

 • Pengar bekymmer har avslutats mer än ett par äktenskap. Om du är både ansvarsfull, öppen och ärlig om pengar, kommer det att göra för en starkare äktenskap.
 • Var medveten om att vissa människor är känsliga om att diskutera pengar. För en del betyder pengar makt och kontroll och dessa är väldigt flyktiga ämnen. Hanteras varsamt.
 • Det kan vara en svår och obekväm övergången går från att vara en enda person i total kontroll över din ekonomi för att vara del av ett par. Om din partner är resistent, ge dem tid. Om du kan visa dem att du är ansvarig, kommer de så småningom runt.