Wki

Hur man byter en blöja för engångsbruk

Ändra en engångsblöja kommer inte naturligt. Med stegen i den här artikeln och lite övning kommer du att kunna byta en blöja snabbt och smärtfritt.

Steg

Hur man byter en blöja för engångsbruk. Samla alla föremål innan du börjar.
Hur man byter en blöja för engångsbruk. Samla alla föremål innan du börjar.
 1. 1
  Samla alla föremål innan du börjar. Detta inkluderar gripa tag i en ny engångsblöja, några baby blöja (rengöring)-våtservetter, ett tyg för små pojkar, och blöjeksem salva (om du använder), en förändring av kläder (om det behövs). Du kommer inte att kunna steg bort från området förändras när du börjar, så se till att allt är inom nära räckhåll handen.
  • Förvara dessa föremål utom räckhåll för barnet och ur vägen för hans eller hennes fötter.
 2. 2
  Var beredd att stanna vid skötbordet eller station genom hela förändringsprocessen. En baby eller spädbarn får aldrig lämnas utan uppsikt när du ändrar hans eller hennes blöja - olyckor kan lätt uppstå om barnet rullar över, klättrar utanför området förändras eller trasslar in sig i några objekt runt området förändras.
  • Om du måste lämna förändringen området av någon anledning innan du slutför ändringen, ta barnet eller barnet med dig, eller be någon annan att sköta barnet omedelbart.

Avlägsnande av den använda blöjan

 1. 1
  Lägga barnet eller barnet på en plan yta, helst med en handduk under, så att han eller hon kommer att vara bekväm och inte försöka att våndas. Ta bort alla ytterkläder som hindrar byta blöjan.
 2. 2
  Öppna ren blöja genom att vika upp alla de yttre flikar, men inte öppna blöja band ännu. Lägg denna nya blöja under barnets smutsig en. (Detta håller ytan ren om barnet bestämmer sig för att gå när du byter blöja.) Ta bort blöjan band med barnets ben i en nedåtgående position.
 3. 3
  Grab båda sidorna av blöjan med två händer - en hand på vardera sidan av den främre blöjan-sida - och sänka den. Ta den främre luckan av blöjan och lägg ner (utspelas det mot dig), och kontrollera att se till att barnets botten är fortfarande på baksidan flik av blöjan.
 4. 4
  Ta barnets vrister försiktigt med ena handen och ta upp dem så att barnets botten är utanför blöjan men barnets rygg är fortfarande på den gamla blöjan själv.
 5. 5
  Avlägsna nedsmutsade blöjan genom att dra ut från undersidan av barnet. Placera den smutsiga blöjan på sidan eller direkt in i en avfallsbehållare om det är rätt bredvid området förändras.
 6. 6
  Skaffa en våtservett. Rengör barnets nedsmutsade området (s). Torka framifrån och bakåt (i stället för tillbaka till fronten), för att minska risken för att skapa eventuell smitta till barnet. Kontrollera att alla hudveck och barnets könsorgan är rena.
  • Håll barnets botten upp medan du torkar de stora bitar av avföring av först, och sedan torka av resten av det. (Det tar normalt cirka 4-6 våtservetter för en riktigt stökig blöja.) När du använder våtservetter, placera de använda våtservetter ovanpå den smutsiga blöjan som du bara bort.

Att sätta på den nya blöjan

 1. 1
  Sänk barnet försiktigt på den nya blöjan igen, och släpp barnets ben när barnet är undangömt tryggt och säkert tillbaka ner på den nya blöjan.
 2. 2
  Ta fliken innehåller blöja-band framåt och de främre inåt sida (mot barnet) och tejpa dessa två sidor tillsammans runt barnets midja, med början med den ena sidan och avsluta med den andra.
  • Se till att sidorna inte är för hårt.
  • Kontrollera att rufsa är vänd utåt runt benet för att förhindra läckage, vilket kan leda till skav på ben och grenområde och blöjeksem.
 3. 3
  Ändra ditt barns kläder, om så behövs.
 4. 4
  Placera barnet tillbaka på en säker plats, medan du rengör området förändras och ta de nedsmutsade föremål för hygienisk avfallshantering.

Tips

 • Om ditt barn är ignorans runt, ge honom eller henne en leksak eller något för att hålla barnet sysselsatt. Du kan också sjunga, spela radio, eller helt enkelt prata med ditt barn, till exempel beskriva vad du gör när du gör det. Ibland sjunger kan hjälpa dig att glömma vad du faktiskt hanterar genom smutsiga blöjor!
 • Lär dig att bada ett spädbarn i fall det finns en sådan röra att det är mer effektivt att bara ge ett bad än att försöka städa upp röran på området förändras.
 • Vid byte ett gossebarn, försöka hålla honom täckt med en tjock trasa eller en liten handduk för att undvika att det sprutas.
 • Inget skötbord? Du kan använda en säng med en gammal handduk sprids på den för att förhindra mässar. Du kan alltid ändra på golvet på en handduk samt - det är säkrare eftersom barnet inte kan falla av en slump.
 • Använd endast A och D salva och zinkoxid salvor (vara försiktig även med märkesvaror) om det finns blöjeksem. Det finns inget behov av att använda sådana salvor om barnets hud är i gott skick.
 • Om du behöver använda pulver, använd majsstärkelse-baserade babypuder istället för talk. Användning av talk har associerats med lungcancer och kvinnliga genitala cancerformer. Majsstärkelse-baserade babypuder är bra på att locka och växande jäst dock så går pulver gratis är bäst.
 • Använd två varma våta tvättlappar om du vill bli mer miljömedvetna. Använd den första tvättlapp att torka bort stora smutsen, och sedan använda en andra tvättlapp för att slutföra rensningen barnets stjärt. Du kommer att göra ett bättre jobb för rengöring och lämnar färre kemikalier på ditt barn. Var noga dukar tvättas väl före nästa användning, hålla ett separat tvätt bin för dessa nedsmutsade kläder.
 • Om du inte gillar att få händerna smutsiga, använd engångshandskar när du ändrar barnet.
 • För äldre spädbarn och småbarn, ibland är det lättare att sätta den rena blöjan på när han eller hon är i en stående position.
 • Bebisar gillar inte att känna sig utsatt. Om ditt barn är upprörd när du ändrar honom / henne, kanske du vill prova täcker hans eller hennes mage med en filt eller plåt.
 • Dessutom kan doften i vissa baby pulver orsaka blöjeksem, så undvik tillsatta dofter när det är möjligt.
 • Stå vinkelrätt mot barnet för att undvika att få urinerat eller bajsat på.
 • Mycket unga barn kan vara allergiska mot ens allergivänliga våtservetter. Om de har blöjeksem försöka rengöra med bomull. Blöt den och sedan pressa överflödigt vatten ut.

Varningar

 • Många barn (pojkar och flickor) kommer kissa när deras blöja är avstängd och de blir utsatta för kall luft. För att hjälpa till att få detta ur vägen, drar framsidan av blöjan ner, blåsa på blöjan området, täcka upp det igen för en kort tid, för att fånga ytterligare urinen. På så sätt helt nya torra blöjan inte är omedelbart nedsmutsade när den är stängd.
 • Lämna aldrig barn på skötbordet utan uppsikt av någon anledning, inte ens för en enda minsta ögonblick. Även de yngsta, minsta barn kan potentiellt rulla sig från bordet och upprätthålla mycket allvarliga skador. Falling off ett skötbord (eller annan yta) är en av de vanligaste och ändå mest förebyggbara spädbarn skador.
 • Använd inte salva blöjeksem eller A & D salva, om de inte har en blöjeksem, om det inte finns något utslag, användning av en sådan salva är dyrt och onödigt.
 • Rådgör med din barnläkare om hud problem, kan det förhindra att andra problem som följer av att använda fel produkter på ditt barn.
 • Blöja utslag och infektioner jäst ser annorlunda. Blöjeksem ser ut som en solbränna (röd överallt). Jäst ser ut som prickar av klarröda antingen grupperade och vidrör eller över hela kroppen såsom fräknar. Om du misstänker att ditt barn har en svampinfektion, ta honom eller henne till barnläkaren.
 • Mata inte ett barn när du byter (inte ens barnsjukdomar skorpor, som ibland kallas bitringar), det är ohygieniskt och barnet riskerar kvävning.
 • Använd inte produkter som ditt barn är allergisk mot.

Saker du behöver

 • Engångsblöja
 • Våtservetter
 • Papperskorg
 • Blöjeksem salva / kräm eller en zinkoxid-baserad kräm / salva eller A & D salva (valfritt, endast om det behövs)