Wki

Hur man väljer katolskt bröllop musik

Grattis! Du har beslutat om ett datum och en plats, och ni två är iväg till en bra start på ditt liv tillsammans! De flesta brudar vet precis vad de vill ha sin stora dag att se ut, men när det kommer till musik till ditt bröllop, kanske du inte har någon aning om var att ens börja. Här följer några tips om vad man ska göra och vad man inte ska göra när du planerar din ceremoniella musiken.

Steg

Hur man väljer katolskt bröllop musik. Kontakta musikavdelningen vid kyrkan där du kommer att gifta sig.
Hur man väljer katolskt bröllop musik. Kontakta musikavdelningen vid kyrkan där du kommer att gifta sig.
 1. 1
  Kontakta musikavdelningen vid kyrkan där du kommer att gifta sig. The Music Director har vanligtvis en lista med musik skräddarsydda för bröllop som du kan välja från.
  • Om du tittar på listan och har ingen aning om vad dessa låtar låter som, be att träffa organisten för att höra dem spela.
 2. 2
  Tänk på vad varje del tillför ceremonin. Alla skyltar ska peka på din relation med Gud som individer nu blivit ett par. Om du har en favorit poplåt som du vill ha gjort, har det gjort i receptionen.
 3. 3
  Välj musik för följande punkter i den katolska bröllop massan:
  • Prelude (3-5 stycken, sång eller instrumental ska spelas medan gästerna anländer). Din förspel bör inte vara längre än en halvtimme, vilket är vanligen ca 5 eller 6 låtar.
  • Stycke för mödrarna. Detta är ett stycke spelas precis innan processional och, även om det inte behöver vara något speciellt, är det skönt att låta mamma veta när hon går ner i gången som du uppskattar henne.
  • Processional. Ibland kommer du två processionals: en för bröllopsfest och en för bruden. Det fungerar faktiskt bättre för organisten om du kan välja en pjäs som blir starkare och mer festlig som pjäsen fortsätter så att den stora ytan är när bruden går ner i gången. Det bygger kontinuitet för din ceremoni. Tänk på att alla psalmer som man sjunger ska peka på orsaken till att du är där: Guds kärlek till sitt folk.
  • Responsorial Psalm. Psaltaren bör sjungas när det är möjligt. Den kantor för ditt bröllop kommer att vilja ha gott om tid att förbereda psalm, så inte avskräckas välja dina avläsningar. Välj en psalm från bröllopsplanering boken du får från församlingen när du registrerar dig för att ha ditt bröllop. Var också noga med att tala om för musikerna om du har valt att ha två behandlingar och ett evangelium eller bara en behandling, så att de vet när du ska börja evangeliet acklamation.
  • Gospel Acclamation och delar Mass. Det är oftast bra att använda Mass delar som de personer som deltar ditt bröllop kommer att bli bekant med. Om din familj är inte katolik, vara säker på att din kantor vet att sjunga ut. Om du familj är katolik, men är från en annan församling eller en annan stad, se till att musikerna hjälper dig att välja något som de vet, så de kan delta fullt ut i Mass
  • Unity Candle. Den Unity Candle ingår inte i riten av äktenskap i den katolska kyrkan. Om detta är en symbol som du vill använda på din speciella dag, överväga att göra det i receptionen. Har föräldrarna komma in och tända sina ljus, och när bruden och brudgummen komma in, kan de sparka igång festligheterna med belysning deras Unity Candle på huvudet bordet. Om din församling gör tillåta Unity Candle som ska användas, vara medveten om att det finns aldrig tillräckligt med tid för en hel låt som ska göras. Du kommer att vilja ha organisten plocka något kort och härlig att spela medan du tänder ljuset och komma tillbaka till era platser.
  • OFFERTORIUM. Detta bör vara någon sorts lovsång. Det kan vara sång, instrumental, eller till och med en psalm. Återigen, överväga att välja musik som pekar upp Guds del i ditt äktenskap.
  • Nattvard. Detta är fullbordan av mässoffret och det är själva höjdpunkten på din katolskt bröllop. Inte bara är ni två förenas av de löften du utbyts, utan även i kropp och blod av Kristus. Som sådan bör din Communion Music vara helt fokuserad på eukaristin. Välj en låt som handlar om eukaristin och varför det är viktigt i ditt liv som individ och som ett par. Beroende på hur många av dina gäster är katolik och kommer att ta emot nattvarden, kan du behöva en hel del musik. Har organisten beredd att spela ett meditativt stycke, om du får slut på musik. Tänk på din gästlista och sedan besluta om detta.
  • Meditation. Vanligtvis är detta den tid då bruden bär henne blommor till en staty av Maria och ägnar sin nygifta liv till Maria, Guds Moder. Det är därför som "Ave Maria" är oftast gjort på denna punkt. Den "Ave Maria" är bönen "Ave Maria" på latin och tonsatt. Om din församling inte tillåter hängiven praxis helga ditt äktenskap till skydd av Jungfru Maria, och du fortfarande vill ha den här låten gjort, anser att det för förspelet.
  • Recessional. Detta är det stora målet. Vanligtvis är recessional en stor, orgel intensiv pjäs spelas med alla hållplatser för att spegla glädjen i era hjärtan när du först gå ner i gången som herr och fru Nygift.

Tips

 • Att hjälpa till med att höra musik, prova att använda Napster eller iTunes för att lyssna till 30 sekunders prover av musik. Bara gör en sökning efter titel eller artist (kompositör) i den del du vill höra.
 • Du kan också plocka upp band bröllopsplanering och CD-skivor på musikaffärer och från online-tjänster som Amazon.com för att få idéer till musik. Bara vara medveten om att vissa av de val på dessa inspelningar inte kommer att vara lämpligt för en katolsk Mass
 • Inte säker på vad du ska tänka på latinska ord? Kolla in en översättning webbplats för att hjälpa dig att förstå texterna.
 • Överväg att lägga till en extra touch till din ceremoni med en annan musiker. Du kan använda bleckblås (trumpet, trombon, etc...) i processionalen och Recessional att göra ett djärvt uttalande. Du kanske vill överväga en stråkkvartett eller en violinist för att lägga till färg till dina musikaliska val. En annan faktor för mindre mer intima bröllop är en Harpist. Jag hade säckpipor och trummor på mitt bröllop till rör oss ut ur kyrkan (men vissa pastorer inte gillar dem, så kolla först!)
 • Var noga med att budgeten tillräckligt med pengar för dina musiker! Be för sina priser upp framför så det finns inga överraskningar. Förbereda musik för ett bröllop tar mycket tid och arbete så priserna för musiker kan ibland vara högt. Vet i förväg vad du kommer att betala och vad du kommer att få för de pengarna.
 • Har musikerna skicka dig en bröllop plan när du och de har avslutat den musikaliska val för ditt bröllop. På så sätt vet alla vad som händer och mis-kommunikation kan klaras upp innan den stora händelsen!
 • Om du betalar dina musiker med check, vara säker på att få rätt stavning av namn för att undvika problem på banken. Överväg också skicka betalningen i förväg, så att du har en sak mindre att hålla reda på på bröllopsdagen.
 • Framför allt, slappna av... även om allt inte är perfekt, kommer det fortfarande vara vacker! Perfektion kan bara hittas i himlen!

Varningar

 • Bara en notering på Recessionals: Om du planerar att komma tillbaka in i kyrkan och avfärda varje rad av gäster själva, tänk igen. När du är i kyrkan, bör all din uppmärksamhet riktas mot det heliga sakramentet. Du och dina gäster är hans gäster! Det vore bättre att flytta denna typ av verksamhet på utsidan av dyrkan utrymme om det alls är möjligt!