Wki

Hur man väljer en personlig ficklampa

Idén om en "personlig ficklampa" kanske låter konstigt, men när man tänker på behoven hos människor som reser, det ökande antalet strömavbrott, tornados, orkaner och andra naturkatastrofer, blir det tydligt att man kan vara praktiskt. Moderna ficklampor och celler makt är så liten och effektiv att det finns egentligen ingen anledning att inte ha en personlig belysning apparat tillgängliga för dig när som helst.

Steg

Hur man väljer en personlig ficklampa. Bestäm om du vill ha en ficklampa som kan vara med dig hela tiden, i en ficka, handväska eller på en nyckelring, eller en något större som skulle rida i handskfacket på bilen, en ryggsäck, eller kanske i ett bälte hållare på jobbet.
Hur man väljer en personlig ficklampa. Bestäm om du vill ha en ficklampa som kan vara med dig hela tiden, i en ficka, handväska eller på en nyckelring, eller en något större som skulle rida i handskfacket på bilen, en ryggsäck, eller kanske i ett bälte hållare på jobbet.
 1. 1
  Bestäm om du vill ha en ficklampa som kan vara med dig hela tiden, i en ficka, handväska eller på en nyckelring, eller en något större som skulle rida i handskfacket på bilen, en ryggsäck, eller kanske i ett bälte hållare på jobbet.
 2. 2
  Vill du ha en riktigt ljus ficklampa som kommer att bränna ut celler i en ganska kort tid (för utomhusbruk, signalering, osv.), Eller en lämplig för belysning av mindre utrymmen med mer långvariga celler - kanske liten nog att hålla i munnen när du arbetar?
 3. 3
  Bestäm hur mycket du vill spendera, då forskning vilka storlekar och stilar finns. Bra ställen att börja är webbplatser som www.CandlePowerForums.com, www.flashlightreviews.com och leverantörer som www.SureFire.com, www.peakledsolutions.net och www.fenix-store.com Det finns många andra på nätet, bara Sök efter "ficklampor." vara misstänksam av kinesiska lampor med en stor # 's av lampor som de kan verka som de kommer att bli ljusare, men kommer att ha en dålig balk.
 4. 4
  Bestäm mellan glödlampor och lysdioder, vanliga batterier som aaa, aa, C och D-celler och de mer exotiska litiumbatterier. Överväg tillgänglighet och kostnad.
 5. 5
  Gå till en butik med ett bra utbud av ficklampor och se vad som finns tillgängligt. Target och Wal-Mart har bra val, särskilt för de nyare LED-lampor (det bästa valet för de flesta allmänna användningsområden).

Tips

 • Alkaliska batterier är ditt bästa val för alla runt bruk. Lithium celler, som har ett 10-års hållbarhet och presterar bättre vid låga temperaturer, kan vara det bästa valet för speciella ändamål, som ljuset som kommer att rulla på baksidan av handskfacket och förblir där tills en nödsituation fem år senare. De kan också vara bäst för camping, och tillämpningar där kostnaden är mindre en fråga än tillförlitlighet och produktion, eftersom de tenderar att ge ljusare ljus längre. (Å andra sidan, till skillnad från alkaliska ämnen som avtar när de dör, litium celler tenderar att dö snabbare när de slutligen bestämmer sig för att sluta.)
 • Många LED-lampor fungerar på AAA och AA celler. Dessa är lätta att hitta, och reservdelar som inte tar mycket plats. AAA och AA litiumbatterier är tillgängliga för speciella ändamål.
 • Den vattentäta försiktighet gäller för andra ljus, liksom. De flesta har O-ringar för att göra dem Spolskyddad, men få är lämpliga för nedsänkning med flit inte anges av tillverkaren.
 • Laddningsbara NiMH-batterier kan vara användbar för vissa ändamål, om lamporna är speciellt utformade för att använda dem. De producerar ström på en hög nivå under en ganska lång tid, sedan dö nästan omedelbart. Men uppladdningsbara batterier förlorar sin laddning "på hyllan" efter några veckor, och bör inte användas för lampor som skall lagras tills det behövs.
 • Notera också att det finns "wind-up" och "Shake" ficklampor på marknaden som kräver inga batterier. Dessa kan vara något dyrare och / eller svårare att hitta. De är mycket tillförlitliga tack vare deras oberoende från batterierna, men tenderar att vara mindre ljus än batteridrivna lampor. De är speciellt användbara i överlevnad kit och liknande tillämpningar. Av någon anledning många av dem är inte vattentäta, så om du ska använda dem på en båt, välja noga. Några av dem är mellan 7 och 12 inches lång, dock, så de knappast betecknas som "personliga" lampor som du skulle bära med dig det mesta.
 • Om du vill ha en ljus spotlight, måste du nöja en glödlampa. Vissa lampor har lysdioder för nära arbete, och kraftfulla Krypton Glödlampor för långa avstånd. De tenderar att kosta mer än två specialiserade lampor skulle kosta kombineras, men kan vara svaret för bilister, campare, säkerhet och brottsbekämpande personal, och andra som behöver mångsidighet i kombination med en praktisk enhet.
 • Batteriets livslängd bestäms av ljusstyrka och storleken hos batterierna. Om mindre storlek är ett problem - eftersom det naturligtvis skulle vara med en personlig ljus - LED är helt klart rätt väg att gå. Vissa LED-lampor ger tio timmars belysning från en AA-cell. Den lilla kvarts storlek nyckelring ljus till vänster om fotot ger ljus passar byta ett däck och liknande uppgifter för ca 2 timmar, sedan minskar långsamt och ändå producera användbar ljus för många timmar därefter. De två i mitten använda enkla AA celler för ca 10 timmar vid maximal ljusstyrka. Den till höger kräver 2 AAA-talet för en full 1/2 watt och ett batteri livslängd på fem timmar plus (10€ 0,99 på Target, ett fantastiskt värde!)
 • LED (Light Emitting Diode) är på god väg att ersätta glödlampor för de flesta applikationer som inte kräver extrem intervall eller intensivt ljus. De är från fem till tio gånger mer effektiv när det gäller batteritid, och är okrossbart. De också sista för i huvudsak en livstid, med full ljusstyrka liv på 10.000 timmar och upp. Ljuset till vänster av kvartalet har mer än tusen timmar på sin LED, och är fortfarande att sätta ut ljus motsvarande när den var ny. Jämför det med de två helt nya lampor på höger.
 • "Livslängd" av en ficklampa är hur lång tid innan ljuset minskar till 50% av max. På grund av hur det mänskliga ögat fungerar, är detta vanligen om nivån vid vilken reduktionen blir märkbar.
 • Ficklampor med glödlampor har mer "kasta" (intervall) än lysdioder, på grund av det sätt de fokuserar. De tenderar också att vara lite billigare. Emellertid lökarna bränna ut efter några timmars användning, och är benägna att gå sönder (speciellt om den tappas vid bränning). Glödlampor avfall mesta av batteriets energi som värme, och använda upp batterierna snabbt. En timme eller så av användning av en uppsättning batterier vid full ljusstyrka är ungefär allt du kan förvänta dig. Deras ljus växer också mer gult som batterierna dör, vilket får dem att verka dimmer än de är.

Varningar

 • Några av de ljusare, mer kompakta lampor använder CR123 litium celler som är mycket dyrare och svårare att hitta än "vanliga" batterier. Om du beställer i förväg dessa kan fås för så lite som en 5 0,00€ vardera. Mest nyckelring lampor använder "knappceller" som vanligtvis kan hittas i klocka batteri displayer för ett par dollar vardera. Generellt väljer en ljus gjord för celler som är billiga och allmänt tillgängliga, om möjligt, eller köp en god tillgång på reservdelar. Men i fallet med nyckelring lampor - sällan används i mer än några sekunder åt gången - storlek och bekvämlighet uppväger andra faktorer.