Wki

Hur bli av med gophers

Gophers är ohyra som har en talang för att hitta din favorit trädgårdsväxter och äta dem, angriper din gräsmatta medan din nästas egendom orörd, och skrattar åt dig hela tiden. Prova en eller flera av dessa metoder för att utrota dem.

Steg

Hur bli av med gophers. Kontrollera lagar om att bli av med vissa skadedjur.
Hur bli av med gophers. Kontrollera lagar om att bli av med vissa skadedjur.
 1. 1
  Kontrollera lagar om att bli av med vissa skadedjur. Några av de tidigare nämnda metoderna för att bli av med gophers kan vara olagligt i vissa länder och stater.
 2. 2
  Gas dem. Använd bilens avgaser att översvämma nätet gopher tunneln med kolmonoxid. Hitta ett sätt att koppla din avgasröret till ena änden av en trädgårdsslang, och lägg den andra änden av trädgårdsslang i en tunnel. Se till att du täcker alla öppna hål med smuts att behålla så mycket av avgaser från att läcka till ytan som möjligt. Låt bilen gå på tomgång i 15 - 30 minuter för att översvämma hela tunneln nätverket. Upprepa vid behov.
 3. 3
  Fånga dem. Använd gopher fällor och placera den i tunnlarna i en aktiv gopher högen. Gräva i högen och placera fällan tvären in i tunneln, sedan täcka området med ett blad av svart plast eller säckväv så att inget ljus lyser in i hålet. Det hjälper också att använda latexhandskar eller gnid fällan med färsk rosmarin så att det inte luktar av mänsklig doft.
 4. 4
  Poison dem. Poison beten såsom stryknin är mycket farligt. Läs alltid alla etiketter och instruktioner. Var mycket försiktig när du hanterar, hålla sig borta från barn. Tvätta händerna mycket noggrant efter hantering. Denna metod rekommenderas inte om det finns en chans att ett annat djur (t.ex. sällskapsdjur) kunde äta gopher efter det är förgiftad. Om ditt husdjur äter en förgiftad gopher, kommer det att bli förgiftad också.
 5. 5
  Dränka dem. Använd en trädgårdsslang för att översvämma gopher tunneln med vatten. Var beredd att döda gopher med en spade om han snabbt dyker upp ur marken för att undvika drunkning. Denna metod fungerar ungefär hälften av tiden, men alltid skapar en grumlig röra.
 6. 6
  Röka dem. Köp gopher bloss. Läs instruktionerna, tända facklor och fylla tunneln med rök.
 7. 7
  Släpp ett rovdjur. Släpp en vild gopher orm till en aktiv hål. Ormen kommer rensa ut ett stort område - ett tunnland eller mer - innan vi går vidare till ett nytt område. Ibland stanna kvar ett år eller mer. Dessutom kan vissa huskatter fungerar bra mot gophers. Jakt tendenser beror också på kattens arter.
 8. 8
  Använd ett myggmedel. Repellenter är inte lika effektiva som andra metoder. I en glasburk Blanda 1/2 kopp ricinolja, 1 tsk Tabasco sås och några droppar pepparmynta olja med ungefär en kopp vatten. Skaka väl för att skapa en emulsion. Doppa bomullstussar i blandningen och hålla bollarna i aktiva gopher hål nära växter som du vill skydda. Dog "doo" är effektivt också. Var noga med att använda handskar!
 9. 9
  Använd gopher korgar. Plantera grönsaker och andra sårbara växter i gopher korgar. Dessa korgar av hönsnät som skyddar de unga rötterna tills de är väl etablerade.
 10. 10
  Växt gopher spurge. Detta är en växt som gophers verkar ogillar. Plantera flera i din gopher angripna områden.
 11. 11
  Mata dem juicyfruit tuggummi. Hantera tandköttet med handskar bara så din doft inte komma på det. Vrid tandköttet, folie och allt, och sätt in det i en färsk kulle eller ett hål som du har öppnat. Den Gopher äter det och dör i sin håla. Experter fnyser åt detta, kanske för att de får sin doft på tandköttet innan de prova det. Villaägare svär vid det.
 12. 12
  Anlita en professionell. En professionell exterminator kan använda aluminiumfosfid, som reagerar med fukt i luft och mark att producera mycket akut toxisk fosfingas. Det finns ingen kvarvarande gift, och det finns ingen sekundär förgiftning. Om ditt husdjur gräver upp och äter gopher kadavret, det finns inte en chans att ditt husdjur kommer att bli förgiftad också som många gift beten. Detta är det dyraste alternativet, men många utrotar företag erbjuder garantier.
 13. 13
  Skjut dem. Om allt annat misslyckas en god gammal Crosman 760 pumpmaster brukar göra susen, bara ca 40€. Billigare än en professionell och roligare.
 14. 14
  Det finns en lämplig storlek produkt tillgänglig från http:/ / www.crittergetteronline.com/ som gör att du kan använda din avgaser som en gopher desinfektionsmedel utan att skada din bil. I en rapport som utförts av vissa folk över på University of Nebraska, visade det sig att Avgaserna är 90% effektivt för behandling av gophers!
 15. 15
  I Kalifornien, har jag använt billiga fällor för att döda Gopher lätt. Jag har också funnit att placera hund avföring i sina tunnlar för att vara avskräckande.

Tips

 • Håll din doft av av vad du vill Gophersna närma (fällor, bete, etc). Använd handskar för att hantera dessa saker och aldrig röra dem med dina händer. Gophers undviker saker som luktar människa.
 • Om du använder vatten i Gopher hål mer än en gång och Gophersna inte dör, kommer de gophers flytta till en annan del av din trädgård. Om du använder vatten där, kommer de lämnar förmodligen din trädgård helt.

Använd malkulor. Häll flera bollar i gopher hålet och täck den med en plastbit att hålla doften i. Gophers inte gillar Naphthalene spets. När de luktar malmedel, kommer de att hålla sig borta från det.

 • De flesta av de metoder som kräver att du ska kunna få tillgång till gopher tunneln. Tunnlarna är vanligtvis 4 till 8 inches under jord. Sond runt i gopher högen med en ogräsmaskin eller handtaget på en träslev. Försiktigt sondera nedåt i vinklar tills du känner att det "ger". Du bör kunna känna att slutet av ogräsmaskin eller skedskaft är faktiskt i tunneln.
 • Gopher tunnel nätverk är omfattande och sammankopplade. Gophers är gnagare och reproducera snabbt. Angripna områden är alltid mer benägna att re-angrepp, eftersom nya gophers vilja använda gamla tunneln nätverk. Var uppmärksam på färska gopher hål och behandla dem snabbt.
 • Du kan också öppna en gopher tunnel med en trädgårdsslang. Med vattnet slås på, stack änden av slangen i högen och hitta den riktning där hålet "ger" och hålla stack och vridning. Om det är en ny gopher kulle du kommer förmodligen bryta igenom smutsen pluggen i ungefär en minut och vattnet kommer att börja gå ner i hålet (sedan stänga av vattnet).
 • Om du inte kan hitta en tunnel efter cirka 30 sekunder av sondering, prova en annan närliggande kulle.
 • Om du köper en gopher produkt, läs och följ instruktionerna.
 • Om du använder bilavgaser, alltid se till att du har en full bränsletank först så bilen inte förlora makten innan tunneln nätverket är översvämmad med avgaserna.
 • Om en metod inte fungerar, prova en annan metod som fungerar för dig.
 • Om du föredrar att ta en mer human inställning, inte döda dem. Istället eliminera vilken mat källor du kan och använda avskräckande och motbjudande metoder. Dessa metoder är mindre effektiva, dock.

Varningar

 • Kontrollera din statliga och lokala lagar. Använda bilavgaser i syfte att utrota skadedjur kan vara olagligt i ditt område.
 • Om du använder vatten, måste du vara beredd att ta itu med ett döende djur som kan komma ut.
 • Använd inte en giftbete om ditt husdjur kan äta antingen gift eller förgiftade gopher. Om du använder ett bete, hålla sig borta från barn och husdjur, och sedan tvätta händerna efter applicering.
 • Försök inte att fånga en levande gopher och sätta in den i ditt hem. Det är en gnagare.
 • Det finns flera metoder för att bli av med gophers utan att använda kemikalier som fortfarande kan skada djurlivet, husdjur och barn.
 • Slösa inte vatten där vatten är en bristvara. Gophers bygga sina hålor så att vattnet har en plats att gå om det blir i sin tunnel. Om en gopher inte kommer ut i några minuter, stäng av kranen.