Wki

Hur att stryka byxor

Även med dagens skrynkelfria tyger och tillfälliga arbetsplatser, ibland måste du stryka ett par byxor, och om du inte bor med din mamma eller har en make med lite ledig tid, som faktiskt vet hur man stryker, du kommer att ha att veta hur man gör det själv. Lyckligtvis dessa steg gör det enkelt att få skarpa proffsiga byxor på nolltid.

Steg

Hur att stryka byxor. Sätt upp strykbrädan.
Hur att stryka byxor. Sätt upp strykbrädan.
 1. 1
  Sätt upp strykbrädan. Du kan stryka byxor på nästan alla plana ytor, men för bästa resultat (och för att undvika brännhet ditt matbord) använder en strykbräda. Justera strykbräda till en bekväm höjd och se till att benen är låsta.
 2. 2
  Läs instruktionerna. De flesta byxor kommer att ha strykning instruktionerna på etiketten (normalt inne i baksidan av midjan eller längs benet sömmen). Dessa kommer att berätta rätt temperatur för järn och kommer att informera dig om eventuella ytterligare skötselråd du kan behöva veta. Om anvisningarna inte säga att stryka byxor, följa dem.
 3. 3
  Slå på strykjärnet och ställ in den önskade temperaturen. Ställ strykjärnet till den temperatur som rekommenderas på skötselråden. Låt den värmas upp för att få den till önskad temperatur.
 4. 4
  Placera byxorna på strykbrädan. Vik byxa i mitten så att det ena benet är på toppen av den andra, och lägga byxorna platt ovanpå av strykbrädan på längden.
 5. 5
  Iron ett ben i taget. Vik ena benet upp så att den överlappar midjan. Stryk det andra benet genom att fokusera på en liten del i taget, som arbetar ned från fick-området till manschetten. Stryk ner benet i en cirkulär rörelse, shim järnet ner benet smidigt.
 6. 6
  Vik det andra benet tillbaka och stryk det som du gjorde den första. Se till innersömmar av benen är uppradade med varandra (byxorna ska vikas helt på längden).
 7. 7
  Vänd byxorna över och järn den andra sidan av varje ben, ett i taget.
 8. 8
  Järn i ett veck. Om du önskar ett veck på framsidan av varje ben i byxor som inte kommer med inbyggda veck, kan du stryka en i.
  • Lägga byxorna på strykbrädan enligt ovan, och arbeta på varje ben för sig.
  • Match upp innersöm och sidosömmen så att de är direkt över varandra. Detta kommer att säkerställa att vecket är centrerat.
  • Iron ner benet för att skapa vecket. Järn som ovan, går över linjen i globlinjen flera gånger och se till att hålla järnet flyttar för att undvika brännhet.
  • Gör en mer permanent veck genom att blanda 1 del vatten till en del vit vinäger och sprutning av lösningen på en tunn duk. Iron byxorna genom tyget - inte spraya lösningen direkt på byxorna. Järn tills trasan är torr, ta bort duken och låta byxorna torka på plats på strykbrädan.
 9. 9
  Stäng av järn, och låt den svalna innan du lägger undan den.
 10. 10
  Vik byxorna på längden och lägg dem prydligt på en galge om du inte kommer att sätta dem på omedelbart.

Tips

 • Vissa tyger och färger, speciellt mörka byxor eller byxor ull, kan utveckla en glans under strykningen. För att förhindra detta glans, låg en ljus handduk över byxorna som du stryka dem, och helt enkelt stryka handduken. Spraya handduk med vatten innan du lägger den över byxorna.
 • Om det finns envisa veck från en tidigare strykning, spraya lite vatten på veck och stryk ut dem.
 • Håll en sprayflaska med vatten till hands för att hjälpa dig med särskilt envisa rynkor. Även spraya en lätt dimma av vatten över längden av byxan, eller spraya lite här och där det behövs.

Varningar

 • Strykjärn och pressar är varmt nog för att orsaka allvarliga brännskador eller brand. Var försiktig när du använder dem, och se till att inte lämna dem på obevakad.
 • Var noga med att hålla järnet ständigt i rörelse för att undvika brännhet byxorna.

Saker du behöver

 • Byxor
 • Ett strykjärn
 • En strykbräda
 • En spray flaska fylld med vatten / Stärkelse