Wki

Hur man utsätta tegel

Exponera tegel i ditt hem kan lägga karaktär till alla rum. Äldre hus har oftast tegel nedanför gips väggar och tegel kan fortfarande vara i gott skick. Du kan avslöja och återställa den till sin forna skönhet. Itu med detta projekt på egen hand med dessa följande steg för att exponera tegel.

Tillämpning av expose tegelvägg är inte alltför svårt, är behovet av oro montering nivån av prydlighet och noggrannhet urval av tegelvägg i perfekt form och inte porös. Wall exponering är idealisk för dimensionell av hög 4 cm, bredd 6,5 cm och längd 12 cm

Steg

Hur man utsätta tegel. Testa väggen du vill exponera tegel på.
Hur man utsätta tegel. Testa väggen du vill exponera tegel på.
 1. 1
  Testa väggen du vill exponera tegel på. Chip ett hål i gips tills du kan se tegel och vilket skick det är i. Brick var ett vanligt konstruktionsmaterial i det 19th århundradet, men ibland kvaliteten var inte alltid det bästa. Genom att testa ett litet område, kan du se om tegel undertill är värt att utsätta. Tegel bör inte smulas sönder eller bryta när du rör den, och bör vara fri från några större sprickor. Om tegel ser bra ut, gå vidare med projektet.
 2. 2
  Förbered ditt rum genom att ta bort allt eller täcker det hela i skyddande plastfolie. Det kommer att finnas en hel del damm och smuts från tegelstenarna, så täta eventuella dörröppningar eller ventiler värme för att begränsa damm från att komma in i andra delar av huset. Sätt plastfolie på golvet nära väggen du kommer att arbeta på fånga skräp för en enklare sanering. Håll fönstren avslöjats så att du kan öppna dem för att hjälpa ventilera under hela processen.
 3. 3
  Använd ett murverk mejsel för gips borttagning. Börja på ditt test hålet. Placera murverk mejsel i vinkel och slog i slutet med en hammare. Som plåster lossnar fortsätta att mejsla bort på kanterna. Du kan också mejsla varhelst du ser sprickor i putsen. Detta kan hjälpa dig att ta bort större sektioner. Rensa bort allt skräp som det bygger upp.
 4. 4
  Skrapa bort all lös puts med en stålborste. Applicera måttligt tryck för att sopa bort allt damm som fortfarande kan vara på tegelstenar eller murbruk. Borsta hela väggen, med början vid toppen av väggen och arbeta ner så dammet faller till marken. Sopa upp eventuellt skräp.
 5. 5
  Fyll en hink med varmt vatten. Med hjälp av en ren trasa, börja i toppen av väggen och arbeta dig nedåt tvätta väggen klara av eventuella kvarvarande rester. Skölj ur trasan ofta och byt vatten som behövs. Det finns flera olika tekniker som du kan använda för att rengöra exponerade tegel, som sandblästring och med saltsyra, men vatten fungerar lika bra när gips och skräp har tagits bort och betraktas fortfarande den bästa metoden för dem som inte har tillgång till en sandbläster eller vill arbeta med syra.
 6. 6
  Applicera en tegelsten tätningsmedel för att avsluta muren. Eftersom du inte längre ha gips som täcker väggen, eventuell luft som sipprar in genom tegelstenarna inte kommer att ha den buffert nu. Genom att använda en tegelsten tätningsmedel, kommer du försegla sådana sprickor och eliminera utkast. Använd en matt finish tätningsmedel för en mer naturlig look, annars dina väggar kommer att se alltför glansig.

Tips

 • Använd skyddsglasögon, gummihandskar och en respiratorisk andningsmask hela gips borttagning och tegel reningsprocess.
 • Kontakta en professionell om du inte har erfarenhet av att arbeta runt eluttag eller ledningar. I äldre hus, är den elektriska ledningar inrymt i metallrör som fäster vid de elektriska lådor, vilka alla är förankrade till tegel vägg och täckt i gips. En professionell entreprenör kommer att kunna klara dessa områden utan att skada de elektriska uttag. Om du avstå kontakta en professionell, kom ihåg att stänga av strömmen till rummet från rutan breaker.

Varningar

 • Använd inte en elektrisk mejsel eftersom den inte ger exakt kontroll över de områden du bryter bort. Det ökar också sannolikheten för att skada tegel du försöker återställa.

Saker du behöver

 • Gummihandskar
 • Skyddsglasögon
 • Respiratory andningsmask
 • Plastskivor
 • Murverk mejsel
 • Hammer
 • Stålborste
 • Gummi hink
 • Vatten
 • Ren trasa
 • Brick tätningsmedel