Wki

Hur dechlorinate vatten

Oavsett om du är orolig för klor i dricksvatten, akvarium, eller pool, kan du vara intresserad av att lära sig dechlorinate vatten. Klor är en giftig gas som tillsätts som ett desinfektionsmedel till kranvatten. Detta tillägg till vattenförsörjningen styr spridningen av bakterier och neutraliserar andra skadliga ämnen. Dock kan klor vara skadliga och ibland dödliga för vattenlevande organismer samt orsaka potentiella problem hos människor.

Steg

Hur dechlorinate vatten. Känner till riskerna med att dricka mycket klorerat vatten.
Hur dechlorinate vatten. Känner till riskerna med att dricka mycket klorerat vatten.
 1. 1
  Känner till riskerna med att dricka mycket klorerat vatten. Det finns för närvarande pågående laboratorieförsök på de långsiktiga effekterna av klor exponering. Men vissa hälso-tjänstemän förespråkar deklorering av dricksvatten.
  • En ökad risk för cancer i urinblåsan kan ses i samhällen som dricker klorerat vatten.
  • Klorerat vatten kan ha en effekt på lipid nivåer, såsom ökningar i hög density lipoprotein (HDL) och low-density lipoprotein (LDL).
  • Klorerat vatten kan höja kolesterol och HDL-ratio.
  • Astma kan utlösas av klorerat vatten.
 2. 2
  Vet klorhalten rekommendationer för dricksvatten. Federala rekommendationer och forskning visar att människor ska dricka vatten som inte innehåller mer än 4 ppm (delar per miljon) av klor.
 3. 3
  Skaffa den årliga vatten rapporten leveranskvalitet från vår stad. En vatten Rapporten kan även visa vilken nivå de genereras biprodukter jämfört med federala föreskrifter.
 4. 4
  Inhandla papper Klor test för att bestämma klor nivåer i ditt hem vatten.
  • Placera klor teststickan i ett glas kranvatten. Snurra pappret i vattnet i 10 sekunder. Ta bort denna strip från vattnet, och jämföra färgen på vattnet till klor testkit indikator guide.
 5. 5
  Placera vatten som skall dekloreras utanför i ett soligt läge. Den klor kommer att undgå att vatten i form av en gas. Denna metod är till hjälp för Dechlorinating pooler strax innan de töms så att skador inte sker till omgivande områden. Gräsmattor, landskapsarkitektur, och djur kan påverkas negativt av kraftigt klorerat poolvatten om det inte dekloreras och dräneras korrekt.
  • Ställa ut vattnet också fungerar bra när de förbereder akvarievatten.
 6. 6
  Dechlorinate vatten genom kokning. Placera vatten i en stor kastrull och låt koka i 20 minuter.
 7. 7
  Använd C-vitamin tabletter för att dechlorinate vatten. Beroende på märke, kan 1 tablett behandla upp till 100 liter vatten. Deklorering tabletter fungerar bra för badvattnet och badtunnor.
 8. 8
  Installera ett kolfilter dechlorination system för att filtrera ditt hem hela vattensystemet. Dessa tank system finns i en mängd olika tankstorlekar, men de kan vara det dyraste decholorination alternativet. Denna metod ger total deklorering av hemmet vattenförsörjning. Filtren kräver en viss försiktighet, som att tvätta ut kolfiltret varje 6 månader och ersätta det som rekommenderas av tillverkaren.
 9. 9
  Installera en under-sink kolfilter som tar bort klor. Filtren i dessa enheter måste ersättas oftare än ett helt hus filtreringssystem, men de är ett billigt alternativ.

Saker du behöver

 • Stad vattenkvalitet rapport
 • Klor hem testkit
 • C-vitamin tabletter
 • Kolfilter decholorination systemet
 • Under-sink kolfilter