Wki

Hur man bygger en stengrund


En stiftelse kan byggas gratis ur sten på din mark. Denna omkrets bas packad sten kallas "spillrorna diket". Det är en grund som har använts framgångsrikt i tusentals år. Ingenting är lika hållbart som sten. Och om du råkar ha någon sten på din egendom, helt enkelt beställa en lastbil med grus (ca 150€) - det fungerar lika bra.

Steg

Hur man bygger en stengrund. Gräv en omkrets dike längs gränserna för din föreslagna byggnaden.
Hur man bygger en stengrund. Gräv en omkrets dike längs gränserna för din föreslagna byggnaden.
 1. 1
  Gräv en omkrets dike längs gränserna för din föreslagna byggnaden. Diket bör vara ca 1,5 "bred och djup nog så att det är under den Frostline. Använd en pick / mattock att bryta upp jorden, och en överföring spade att skotta ut det. Marken kan användas som fyllning för att bygga upp betyget i grunden, eller utanför den att lutning marken ner och bort från bostaden. När diket djupet misshandlade ut, använd en kvadrat-ended spade för att skrapa botten, så att golvet i diket förblir packade och ostört.
 2. 2
  Ställ in de största stenarna först. Om du har stenblock, eller något liknande dessa härdade quickcrete påsar att använda, lägg dem i botten av diket så här:
  • Fortsätt att ställa in de största stenarna du kan lyfta och montera i diket. Stenen ska få allt mindre när du fyller mot toppen.
 3. 3
  Packa den hårt. Allt ska passa som ett pussel - pund stenar i med en hammare som du behöver. Urbanite kan också användas, och rivit upp asfalt sektioner från vägarna. Om du använder gamla betongblock, dela upp den i platta bitar med en hammare.
 4. 4
  Täck med grus, och tamp. Se till swish gruset runt med händerna i alla sprickor i din spillror.
 5. 5

  Lay någon rör eller en ledning ner och packa runt den med sten. För bra åtgärd, lägg en extra vatten linje, och båda 2 "till 3" graywater och 4 "blackwater pipe, ifall du vill binda in dem vid något tillfälle.
 6. 6
  Sätt i stjälken väggen i ditt val, för att hålla din byggnad högt från marken. Om du vill fortsätta på samma låga kostnad, grön, plats-skördas, ultra-tålig tradition, gör en earthbag stam vägg. Detta är rader av Polypro fröpåsar fyllda med antingen smuts eller sten, med remsor av taggtråd löper mellan varje rad för draghållfasthet. I standard earthbag stammen vägg de understa raderna består av påsar av tamped aggregat (sand, grus, sten, etc.), och raderna ovanför är fyllda med en stabiliserad jord mix - din smuts blandas med antingen cement eller kalk, och tillåts att härda tills den hårdnar till rock. Skaftet väggen när du är klar är täckt av hönsnät och putsade för lateral styrka och för att skydda Polypro väskor. Earthbags är bred och gör utmärkta stamceller väggar för alternativa byggsystem såsom veden murverk och halm bal - liksom väggar earthbags själva!

Tips

 • Det finns två sätt att hålla vatten ur din trench. Ena är att ha ett stort tak överhäng och se till att marken sluttar nedåt och bort från byggnaden på alla punkter. Den andra är att lägga perforerade dräneringsrör hela botten av diket, vilket gör att det är sluttande och det hela slutligen rinner till dagsljus.
 • Stammen väggen kan knytas till spillror diket genom bultande stång ner och genom det, sedan fylla tomrummen i ditt kvarter med betong. Om du gör earthbag stamceller väggar, kan staven vara krossas ned och genom dem samma, och så snart de stabiliserad jord mix botar staven blir fast.

Saker du behöver

 • Pick / Mattock
 • Överför Spadar
 • Arbetshandskar
 • Hammer
 • Skottkärra
 • Hand Tamper