Wki

Hur man stickar ett pannband

En stickad pannband kommer att hålla öronen varma när luften utanför har en temperatur mindre än bekväma. Du kan också anpassa dessa instruktioner för att göra en ljusare, tunnare pannband som kan bäras i varmt väder för att hålla ditt hår från ditt ansikte. Här är hur man gör en.

Steg

Hur man stickar ett pannband. Gör en mätare färgruta.
Hur man stickar ett pannband. Gör en mätare färgruta.
 1. 1
  Samla ditt material. Nålar i storlek 8, 9 eller 10 (US storlek) är bäst för detta mönster. Också hitta ett kamgarn vikt (normal) garn i en färg du gillar.
 2. 2
  Gör en mätare färgruta. Sticka om en 4 "x 4" sample square, och mäta hur många stygn i varje tum, och hur många rader, med garnet du har valt. Skriv ner informationen.
 3. 3
  Lägg upp det antal maskor du skulle behöva för den sista pusselbiten för att vara 2 0,5 "(6,4 cm) bred. (Om du fick 10 maskor per tum, skulle du kasta den 25, till exempel.) I det här exemplet, det ska vara 16 maskor för en storlek 8 till 10 nålar.
 4. 4
  Sticka varje rad. Eftersom du vill att din pannband att ha lite stretchiness, stickad i ett strumpeband eller kål stygn. (I detta exempel är kål stygn används.)
 5. 5
  Sticka tills arb är lika långt som du vill att din pannband för att vara. Huvuden varierar i storlek, så mäta din egen och ta bort en till två inches för stretchiness av sömmen.
 6. 6
  Maska av dina stygn. Tidy ändarna med ett garn nål som visas.
 7. 7
  Sy avm-kanten till uppläggningskanten. För extra känsla, vrid pannband gång innan du syr ihop kanterna. Den twist kommer att göra pannbandet mer bekväm på baksidan av huvudet, så att håret kan falla normalt.
 8. 8
  Färdigt.

Tips

 • Alternativt kan du göra stickade eller virkade blommor (göra en online-sökning för gratis mönster), och fäst dem antingen genom att sy dem på eller sy dem till stift ryggen och sätter dem på din pannband.
 • Försök att hålla all din stickning saker på ett ställe.
 • För ett annat alternativ kan sticka två rader. Sedan, på tredje raden, linda garnet runt nålen fyra gånger på den första maskan, tre gånger på den andra och tredje stygn, och två gånger på den fjärde stygn. På den fjärde raden, sticka igen. De extra gånger du lindade tråden runt nålen i den tredje raden kommer att göra stora brister i denna rad, som är dekorativa.
 • Tunnare pannband är möjligt med mindre garn och nålar, bara ändra antalet maskor du har gjutna på. Dessa skulle vara mer av ett dekorativt, hold-your-hair-back typ, snarare än en vinterväder varm-dina-öron-medan-snowboard typ.
 • Du kan ändra detta mönster med olika garner eller stygn.
 • Du kan också göra broderistygn på strumpeband-söm (det är den sticka varje v tyg namn) pannband med garn och en stor nål. Broderi stygn är också tillgängliga online för gratis om du inte har gjort det förut.
 • Det kommer att ta ganska lång tid att avsluta pannband - tålamod är en dygd.

Varningar

 • Alltid titta på din stickning. Lämna inte det åt slumpen, eller du kommer att sluta med något som antagligen skulle kunna användas som ett bälte för en fyra-åring, eller en krona för amöba drottningen. Det tar bara några minuter, och verkligen hjälper.

Saker du behöver

 • En boll / nystan / härva av kamgarn vikt eller medeltunga garn, företrädesvis ull (för värme) om du inte är allergisk.
 • Ett par nålar, i storlek 8, 9 eller 10 US. (Den större nålen, den lösare sticka.)
 • Sax för att klippa ditt garn i slutet.
 • En stoppnål eller garn nål för att sy ihop båda ändarna och väva in alla garnändarna.
 • Utsmyckningar (valfritt)