Wki

Hur man spelar spöke på kyrkogården

Traditionellt, under varma vårnätter barn leka spöke i Graveyard - ett spel som kan vara känd av många andra namn, såsom "The Witch är inte ute ikväll", "Ghost är Out Tonight" och "Bloody Murder". Det är inte bara roligt, men det är också bra träning. Detta är ett gammalt spel som har gått i arv från en generation till en annan. Låt oss inte förlora det!

Steg

Hur man spelar spöke på kyrkogården. Hitta några vänner att spela med.
Hur man spelar spöke på kyrkogården. Hitta några vänner att spela med.
 1. 1
  Hitta några vänner att spela med. Ju fler människor du kan runda upp, desto bättre.
 2. 2
  Utse en husets gård eller ett annat område i närheten av spelfältet. Du behöver en hemmabas som alla kan stå eller all beröring samtidigt som ett stort träd, Förstukvist, eller tillbaka uteplats.
 3. 3
  Välj en person att vara "spöket". Du kan göra detta som du vill: plocka ett nummer, frågar efter en frivillig, rock, papper, sax, etc.
 4. 4
  Har alla men spöket monter på hemmabas medan spöket springer iväg för att gömma sig någonstans utanför.
 5. 5
  Chant långsamt som en grupp, "1:00... 2:00... 3:00..." och så vidare, upp till tolv. Sedan skriker, "Midnight! Jag hoppas att jag inte ser spöket ikväll!" Alternativt, "Starlight, stjärna lysande, hoppas jag att se ett spöke ikväll!"
 6. 6
  Lämna hemmabas och sök efter spöket på gården. Spöket uppgift är att hoppa ut, överraskning, och tagga en spelare. När någon möter spöket de ska skrika, "Ghost på kyrkogården!" och försöker köra iväg. När spöket fångar någon, blir den nya personen är den enda spöket. Detta gör det mindre skrämmande för unga, som inte gillar att våga mycket långt borta från stationeringsorten.
 7. 7
  Har alla de människor som fångades gå och gömma sig med (eller nära) den ursprungliga spöket. Folket på hemmabas börja med ramsan, "One klockan... 02:00..."
 8. 8
  Fortsätta spelet så tills alla är fångad. Den sista personen som fångas blir spöke för nästa omgång.

Tips

 • Var noga med att vänta tills efter mörkrets inbrott för att spela.
 • Ett annat alternativ är att ha spöket start vid basen medan de andra spelarna gömma sig på fältet. För att lägga till en humoristisk spin till spelet, kan spelarna ta med "gåvor" till spöket och späd aa berättelse om något som hänt dem medan de fortfarande levde. Gåvorna kan vara saker som leksaker eller andra slumpmässiga föremål runt huset och kan användas som saker man skulle möjligen ge till en grav av en avliden familjemedlem.
 • En annan variant av spelet har spöket ligga ner i en klar yta stor nog för alla deltagare lätt att omringa honom eller henne. De cirkel då spöket medan skandera, "Ghost på kyrkogården, 01:00. Ghost på kyrkogården, 02:00..." hela vägen upp till "Ghost på kyrkogården, 00:00," vid vilken tidpunkt de skrika, "Ghost är lös!" och springa iväg från spöket, som hoppar upp och försöker märka någon. Den första personen han / hon taggarna blir spöket i nästa match.
 • Du kan välja en annan plats för att spela, såsom ett gräsfält.
 • En annan variant av spelet innehåller spelarna hemmabas hålla händerna medan de söker efter spöket. När spöket är fläckig du bryter händerna och rusa tillbaka till hemmet.
 • I en annan variant av spelet, kan flera spöken spela. Det fungerar bra med en massa personer som spelar.
 • I vissa varianter av spelet, den "spöke" räknas till 12:00 och sedan alla andra ropar "midnatt!" men detta har nackdelen att eventuellt ge spöket gömställe undan.
 • Spöket kan också kallas i vissa varianter av spelet, en "häxa" eller "jävla mördare" eller "No Ghost at Midnight".
 • En annan version har går alla på hemmabas faktiskt och söka spöket, som fortfarande gömmer sig. Den person som finner spöket skriker ut, och alla måste då fly från spöket och återvända till basen.
 • En annan version går 1,2,3,4,5,6,7, Släpp den ignoreras av himlen. 8,9,10. Nu springa och gömma sig eller gå med henne på devils sidan. 11, kommer klockorna att klämta, bortglömda själar raderas av tiden. Midnight kommer det inte för sent så döda spöket eller försegla ditt öde. Och den sista hittade vinner.

Varningar

 • Var noga med att inte stöta på hinder. Du kanske vill plocka upp slangar och trädgårdsredskap innan du spelar.
 • Be dina föräldrars tillåtelse innan du går utanför, särskilt efter mörker.
 • Detta spel kanske inte lämpar sig för äldre människor med svaga hjärtan, eller yngre barn som är lättskrämda. Det kan vara oerhört skrämmande när "spöket" poppar ut på dig.
 • Du kommer att vilja utse gränser för spelområdet innan du börjar. Detta kommer att bidra till att undvika argument senare.
 • Spela inte det här spelet i en verklig kyrkogård. Möjligheten att skada eller förskjuta allvarliga markörer är mycket hög. Inte bara det, det är respektlöst av dem som har gått vidare och de som fortfarande tenderar gravarna. Du kan också skada dig själv på gravarna om du gör.
 • Var noga med att inte skrika alltför högt eftersom andra människor kan försöka sova.