Wki

Hur man vinner på Rock, Paper, sax

Medan du förmodligen redan vet hur man spelar "Rock, Paper, Scissors," det kan finnas mer att detta spel än enkla chans. Den här artikeln detaljer några av de strategier som används i tävlingar såsom den årliga Rock, Paper, Scissors VM. Genom att vara både uppmärksam och oförutsägbar, kan du spela som en RPS proffs.

Steg

Hur man vinner på Rock, Paper, sax. Titta på dina andra motståndare spela.
Hur man vinner på Rock, Paper, sax. Titta på dina andra motståndare spela.
 1. 1
  Titta på dina andra motståndare spela. Ofta kommer de att luta mot ett av valen (exempelvis rock). Om du har en chans att se dem spela innan de spelar dig, leta efter ett övergripande mönster.
 2. 2
  Vet rookie tendenser.
  • Rookie män tenderar att leda med rock. Om du spelar en spontan lek mot en manlig rookie, det finns en ökad chans att hans öppna kast kommer att bli rock, så du kommer att vilja gå med papper.
  • Om du spelar en kvinnlig rookie, men tänk på att konkurrenskraftig aktör Jason Simmons hävdar att kvinnor tenderar att börja med en sax, så gå med rock.
 3. 3
  Spela sax eller papper mot en erfaren spelare. En icke-rookie skall veta att kasta en första vagga är för förutsägbar, på grund av tendensen för manliga rookies att göra detta. De kommer förmodligen att använda sax eller papper. Därför bör du börja med en sax, eftersom det kommer att slå sina papper eller åtminstone slips med sina saxar. Om din motståndare är en erfaren kvinna, kan hon vara bekant med "sax" stereotypen och kommer troligen kasta antingen sten eller papper - din bästa insats är papper.
 4. 4
  Leta efter en dubbel körning. Om någon gör samma kast två gånger, kommer de vill inte göra samma kasta den tredje gången, eftersom de inte vill verka förutsägbar. Du kan använda denna information till din fördel. Till exempel, om någon kastar papper två gånger, kommer de kasta förmodligen antingen sten eller sax på sin tredje gest, använd sten så att du antingen kan vinna eller rita.
 5. 5
  Slå ditt senaste drag. Detta fungerar bara om du har just vunnit, oerfarna eller frustrerade spelare tenderar att omedvetet kasta drag som bara slå dem, så du bör kasta en gest som kommer att slå ditt eget senaste drag. Till exempel, om du bara vann med sten mot sina saxar, kan de kasta sten bredvid, så du bör vara beredd med papper.
 6. 6
  Använd sannolikhet till din fördel. I konkurrens spel, det har varit statistiskt konstaterat att saxen är den minst vanliga gest. Om du är på en förlust för vad man ska kasta, kommer att använda papper ger dig en liten fördel, eftersom det är något mindre troligt att din motståndare kommer att använda sax.
 7. 7
  Håll ögonen på din motståndares hand precis som gesten kastas. Titta vilken form de bildar sin hand in. Om du ser dem sträcker sig in i papperet gest, till exempel, kan du ha en delad andra i räkningen att reagera i enlighet med sax. Men, var försiktig när du försöker se vad din motståndare gör för att det kan leda till långsam kasta, vilket är olagligt i tävlingsspel.

Tips

 • Om en oerfaren spelare ber dig att upprepa regler, kan du påverka undermedvetet dem att plocka en viss gest genom att släppa subtila antydningar. Fysiskt visa gesten du vill att de ska spela mer än någon annan gest, och kontrollera att det är den sista gesten de ser som du förklara hur spelet fungerar.
 • Om det är tillåtet i spel eller turnering som du spelar in, ta en matris, eller en slumpgenerator (som en vetenskaplig kalkylator). Ställ dig själv en regel - såsom då slå en tärning, 1 eller 2 = papper, 3 eller 4 = sax, 5 eller 6 = rock. På så sätt kommer det att vara omöjligt för din motståndare att förutse ditt drag, och det blir inget mönster.
 • Det finns inget substitut för praktiken. Roshambo "RPS" kan spelas online i en turnering eller en heads-up match inställning på olika webbplatser. Även om du inte kommer att kunna studera de fysiska gesterna din motståndare, kommer du att kunna observera mönster spel och vanor snabbare på nätet. Öva i spegeln om inget annat fungerar.

Varningar

 • En erfaren pro kan använda alla dessa strategier mot dig. De kanske fake du ut med hjälp av en sax, främst som sitt första gest och sedan helt plötsligt använda papper när du minst anar det.
 • "Cloaking" är när en spelare fördröjer deras gest så länge som möjligt, så att du inte kommer att ha en chans att förutsäga deras gest.
 • Akta dig för "skugga" där motståndare kan låtsas att de ska göra en viss gest och sedan snabbt ändra det i sista möjliga stund. Detta är ogillat som fusk.