Wki

Hur man vinner på Tic Tac Toe

Det klassiska spelet Tic Tac Toe (även känd som "luffarschack" eller "X och O") kan spelas så att du aldrig förlorar. Följande tekniker kan inte garantera att du alltid kommer att vinna, men det värsta scenariot är att du kommer att hamna i en slips. Med följande strategier i din repertoar, kommer du att kunna utmana någon med detta hot: "Jag slår vad om jag kan spela 10 matcher i Tic Tac Toe med dig och aldrig förlora så låt oss komma igång."

Steg

Hur man vinner på Tic Tac Toe. Bestäm vem som går först.
Hur man vinner på Tic Tac Toe. Bestäm vem som går först.
 1. 1
  Bestäm vem som går först. Du kommer att vara den första spelaren eller den andra spelaren.
 2. 2
  Lär definitioner och specifika drag i samband med följande ord:
  • Motattack: Göra ett drag som blockerar din motståndares försök att vinna.
  • Center: Den enda ruta på en Tic Tac Toe styrelse helt omgiven av andra rutor.
  • Kant: En fyrkantig gränsar till centrum.
  • Corner: En kvadrat kantad av yttersta 2 rutor.

Om du går först

 1. 1
  Gör ditt första drag. Om du är den första spelaren, har du två val. Du kan antingen markera centrum eller ett hörn kvadrat. Undvik att markera de övriga fyra rutor, som också kallas edge rutor. Stegen för varje enskilt fall kommer att ges nedan.
  • Om du markerar centrum som ditt första drag, kommer motståndaren sedan antingen markera ett hörn eller kanter.
   • Om de markerar en kant, lägg din nästa märke i någon av de två hörnen längst bort från sin mark, vilket visas i diagrammet nedan som lila rutor. Om de blockerar ditt försök att vinna, är du på väg att vinna! Bara helt enkelt blockera deras egna försök att vinna genom att placera ditt varumärke i just hörnet och du kommer att vara i en position där du kommer att ha två edge,> vinstchanser, såsom beskrivs i figuren som två raka gröna linjer. Men om de inte blockera dig, kommer du fortfarande vinna ändå!
   • Om de markerar ett hörn, ska du placera ditt varumärke på ett sådant sätt att alla tre varumärken kommer att bilda en rak diagonal linje (ditt varumärke i motsatt hörn rutan som deras), så som visas. Om deras nästa drag är på en kant, kommer du att ha två chanser att vinna, som beskrivs av de två gröna linjerna i diagrammet. Annat än att, kommer du att hamna i en slips (om du håller kontring dem).
  • Om du markerar ett hörn fyrkant som ditt första drag, kommer det att finnas två möjliga svar från din motståndare. De kommer antingen markera centrum eller någon av de andra rutor.
   • Om de valde att markera de övriga rutorna kan du vinna. Hitta torget där du gjorde ditt första drag. Det bör finnas en horisontell rad och en vertikal rad av kvadrater som innehåller det. Välj en rad som inte innehåller din motståndares drag. Gör din andra drag i det hörnet som är en del av den valda raden.
   • Nu är det dags att lura din motståndare. Titta och se om du kan vinna direkt eller om du ska motangrepp i centrum. Om du kan vinna just nu, göra det vinnande drag! Om du behöver gå i centrum, så gör det och skapa en situation där du kan vinna på två olika ställen. Om du inte behöver göra någon av dessa saker, och sedan gå i ett annat hörn. Återigen, har du skapat två sätt att vinna på samma gång!
   • Om de markerar centrum, kommer du märka på ett sådant sätt att alla de tre varumärkena kommer att bilda en rak diagonal linje, som visas i diagrammet. De kommer då att ha ett val av märkning hörnet eller de andra rutorna.
   • Om de (a) markera ett hörn, är du på god väg att vinna! Markera det sista hörnet, såsom visas i diagrammet. Du kommer att ha två chanser att vinna, som beskrivits i diagrammet som två raka gröna linjer. Men, om de (b) (a)> markera några andra rutor, är det bästa scenariot en slips, förutsatt att du håller kontringsspel.

Jag tror inte att detta kommer att vara till mycket hjälp men ändå: det här är min bästa trick, om du markerar en kant från början och på din nästa sväng ett hörn som inte är i närheten av din första märket, och OPP något men inte centrum för de första 2 poäng, kommer du att säkert vinna, om din opp gör center det kommer att bli en slips: D (om du har någon fråga dragon_cristi_boy3@yahoo.com är min e-post) CyA med kärlek.

Om din motståndare går först

 1. 1
  Tänk på din strategi baserad på deras första drag. Din motståndare kommer att välja att placera den i centrum eller hörn.
  • Om de markerar centrum, måste du markera ett hörn omedelbart, så som visas i diagrammet.
   • Om de placerar sina spår i motsatt hörn av era, de använder faktiskt strategin ovan! Sätt din nästa märke i varje kvadrat som inte är bredvid din första märket (färgad i grönt i bilden). Sedan är det bara en fråga om att blockera tills en slips är nådd.
   • Om de markerar alla andra rutor, helt enkelt blockera dem. Du kommer att hamna i en slips.
  • Om de markerar ett hörn, måste du markera centrum eller du kommer att förlora mot en bra motståndare.
   • När du markerar centrum, de har två val.
    • Om de placerar sina spår så att alla märken kommer att bilda en rak diagonal linje, markera alla kanter och undvik att markera valfria hörn, så som visas i diagrammet som gula kvadrater. Du kommer att hamna i en slips.
    • Annars bara motattack sina drag och du kommer att ha en slips.

Tic Tac Toe karta

Om undrar var skulle vara ett säkert drag i någon Tic Tac Toe situation, prova du först gör ett drag som kommer att resultera i en vinst för dig, eller om det inte kommer att fungera, blockera din motståndare från att vinna. Om båda alternativen är otillgänglig, kan du använda den här kartan som en referens, finna situationen här, och gå i någon av de visade vita utrymmen. Att gå i en grå rymden kommer att resultera i en förlust om din motståndare kan lista ut hur att fånga dig.

Om du vill försöka vinna din motståndare, göra drag som kommer att resultera i situationer med en massa grå kvadrater visas här. Sedan räkna ut hur man skapar två sätt att vinna på en gång.

Tips

 • Det viktigaste att komma ihåg är att uppmärksamma medan du spelar.
 • När två experter spelar som följer reglerna ovan, kommer ingen vinner någonsin eller förlorar, de kommer alltid slips.
 • Titta alltid efter en chans att vinna eller blockera en vinst först. Sedan överväga dina möjliga drag och fundera på vad som skulle hända efter ditt nästa drag.
 • Alltid titta på dina motståndares drag.
 • Studier visar att den som använder X: s är i allmänhet den för att vinna. Välj ditt vapen smart!
 • Generellt har den spelare som går först en större chans att vinna eftersom det finns nio rutor - den första spelaren har en chans att få fem av dem, medan den andra spelaren kan bara få fyra.

Varningar

 • Försök att inte bli peppad ut direkt från människor som säger att spelet kommer att sluta i en slips. Och att du inte vänder inte några tabeller. Om du inte har spelat ofta mot dem, det finns en chans att de skulle vara dåliga på det och kan säga att bara för att dölja en svaghet.
 • Lek inte med någon i följd. De kommer att få reda på din strategi övertid.
 • Sedan Tic Tac Toe ofta slutar oavgjort mellan två erfarna spelare, spelar inte överdrivet mot någon som visar, i spelet, att de vet vad de gör. Spela med måtta.