Wki

Hur man spelar poker

Poker genomgår för närvarande ett uppsving i popularitet, delvis på grund av sitt framträdande på tv och popularitet med kändisar. Vill du ha roligt? Det är lätt att komma igång. Här är en lättillgänglig översikt över hur du spelar 5-card draw, vilket hjälper dig att få grunderna ner. När du väl fått kläm på det, kan du lätt anpassa sig till att spela andra varianter (som beskrivs nedan) och förbättra din poker färdigheter genom praktik. Poker är vanligtvis spelas med en vanlig 4-färg 52-korts kortlek. Esset kan spelas normalt hög, men kan ibland spela lite. En joker eller andra jokrar kan läggas till. Vilda kort införa ett extra handen, femtal, som normalt rankas över en straight flush. När en joker är i spel, brukar det kan endast användas som ett ess eller för att fullborda en stege eller färg. Den kan inte användas som en sann wild card. Vid showdown, de spelare som fortfarande är kvar jämföra sina händer enligt hand ranking. Dräkterna är inte för att bryta banden, inte heller är kort efter det femte, bara de bästa fem korten i varje hand används i jämförelsen. I fallet med en slips, delas potten lika mellan de vinnande händerna.

Steg

Hur man spelar poker. Bekanta dig med poker hand variationer.
Hur man spelar poker. Bekanta dig med poker hand variationer.

Spela poker

 1. 1
  Bekanta dig med poker hand variationer. Den som vinner är den som har den högsta värderad hand. Du kan inte vinna om du inte vet vilka händer tar potten. Om två spelare har händer med samma värde (t.ex. två fulla hus) eller ingen har en vinnande hand, då spelaren med det högsta värdet kortet i sin hand vinner (Ace är högst). Skriv ut en rangordning av pokerhänder och memorera händerna.
 2. 2
  Chip i. Placera en "ante" (uttalas ant-ee) eller "token bet" (uttalas token insats) i potten (oftast en plats i mitten av bordet, men du kan använda en pott om du vill). Varje spelare placerar lika mycket oavsett din valuta (pokermarker, Nickels, räkningar, bil nycklar...). Den som vinner tar allt.
 3. 3
  Deal eller behandlas. Efter hasa (skryta) dealern delar ut korten ner ansiktet börjar med spelaren till hans eller hennes närmaste vänster och fortsätter medurs, ett kort i taget, tills alla har fem kort. Däcket är placerad i mitten av bordet.
 4. 4
  Titta på dina kort medan alla andra ser på deras. Detta är det dags att utvärdera hur stark din hand är. Nybörjare spelare brukar hamna visar hur stark deras hand är med vad som kallas en berätta. Några berättar inkluderar, ytlig andning, bristande eller för mycket ögonkontakt, ansiktsuttryck muskel flexar, etc. Att försöka minska dessa säger kommer att ge dig en bättre chans. Håll ditt "pokeransikte".
 5. 5
  Turas. Den första personen att ringa ett samtal är oftast spelaren på vänster om dealern (som behandlades det första kortet). Den spelaren kan öppna (placera den första insatsen) eller kontrollera (passera beslutet till nästa spelare). När potten öppnas, vilket innebär att en spelare satsar en viss mängd (t.ex. placerar en nickel i potten), alla de människor som redan fått sina svängar har två alternativ:
  • Se eller ring - Bo i spelet genom att motsvarande belopp i potten.
  • Fold - Avslutar spelet genom att sätta dina dolda kort på bordet, oavsett vad du lägger i potten stannar i potten.
  • Efter att de har gjort sina val, kommer alla som fortfarande har en tur ha dessa alternativ, plus ytterligare en:
  • Höj - Stanna i spelet genom att sätta mer än den sista personen läggs i potten.
  • Om någon höjer, då alla som redan hade en sväng måste se eller lägga igen. Sedan nästa person har sin tur.
 6. 6
  Rita. När alla har haft en sväng (även om alla kontrolleras) bli av upp till tre kort som du inte vill och få dem ersättas. Detta görs i varv, återigen börjar med spelaren på återförsäljarens vänster och går medsols. Välj de kort som du inte tror kommer att hjälpa dig att få en vinnande hand. Du kan bli av med tre kort, eller du kanske hålla dem alla. Om du bli av med korten, sätter dem nedåt på bordet så att ingen ser vad du hade.
 7. 7
  Gå igenom en annan satsningsrunda. Som tidigare kan den första spelaren antingen öppna eller kolla, och kontrollen kan fortsätta tills någon öppnar, varefter spelarna kan se, höja eller lägga sig. Fler människor kommer att börja vika när de inser att deras svaga handen inte är värt insatsen.
 8. 8
  Exponera dina kort. Alla vänder upp sina kort för att se vem som har den vinnande handen. Vinnaren tar allt

Variationer

 • 7-card stud - Samma som 5-card stud, men med 7 kort i stället för 5. Du gör den bästa 5-korts handen möjligt av de kort som du har.
 • Hold'em (eller Texas Hold'em) - Du initialt två kort (hålkort) nedåt, följt av en satsningsrunda. Då dealern lägger ut "floppen", som består av tre kort som alla kan använda i sin hand. Det finns en annan satsningsrunda, följt av ett annat kort till floppen, sedan ytterligare en satsningsrunda, och sedan det sista kortet läggs till floppen.
 • Lowball - Målet är att få hand med det lägsta värdet.
 • Omaha - Fyra hålkort delas ut, betting följer, och sedan fem gemensamma kort delas ut med framsidan upp. En spelare måste göra en vinnande hand använda två av hålkorten tillsammans med tre gemensamma korten.
 • Ananas - får tre hålkort, kasta en före floppen, spela som Texas Hold'em.
 • Crazy Pineapple - får tre hålkort, kasta en efter floppen, spela som Texas Hold'em.
 • Cincinnati - Fyra hålkort och fyra gemensamma kort med fyra rundor av vadslagning

Tips

 • Aggressiva spelare kommer ibland satsa mycket hög i början av spelet, även om detta kan vara riskabelt.
 • Du kan bluffa, eller lura de andra spelarna att tro att du har en stark hand, genom att placera höga insatser. Om de faller för det, kommer de att lägga sig och du kommer att ta hem potten med en svag hand.
 • Vik om någon satsning högt i början.
 • Konservativa spelare stannar bara i spelet när deras kort är bra. De förlorar inte så mycket pengar, men de är lätt fläckig (och bluffade) med mer erfarna spelare.

Pokerhänder: referensark

 1. Royal Flush (10, knekt, dam, kung och ess, alla i samma färg) - Mest värderas eftersom det är mest förvånande när mottagits. Det är en vanlig missuppfattning att det är svårare att få än någon av de andra uppsättningen av fem kort.
 2. Straight flush (fem kort i nummerordning, alla i samma färg) - Kan inte innehåller en kung och en två i samma hand (t.ex. QKA-2-3).
 3. Fyrtal (fyra kort av samma nummer och alla andra kort)
 4. Fullt hus (tre kort med samma nummer och två kort med samma nummer) - är banden bryts av det högsta värdet kortet i trissen.
 5. Spola (alla fem kort i samma färg) - Numbers spelar ingen roll
 6. Rak - (alla fem kort i nummerordning) - Suit spelar ingen roll. Kan inte innehåller en kung och en två i samma hand (t.ex. JQKA-2).
 7. Triss (tre kort med samma nummer, två andra slumpmässiga kort) - Om de andra två korten har samma nummer, det är en kåk (se ovan).
 8. Två par (två uppsättningar med samma nummer plus ett slumpmässigt kort) -
 9. Ett par (två kort med samma nummer, resten av korten är slumpmässiga)

Pokerhänder: i djupet

Royal Flush

Den högsta pokerhanden ett ess, kung, dam, knekt och 10, alla i samma färg.

Straight flush

En straight flush är en pokerhand som Q ♣ J ♣ 10 ♣ 9 ♣ 8 ♣, som innehåller fem kort i följd, alla i samma färg. Som sådan är det både en rak och en flush. Två sådana händer jämförs med deras högsta kortet, eftersom kostymer har något relativt värde, två annars identiska raka spolningar slips (så 10 ♣ 9 ♣ 8 ♣ 7 ♣ 6 ♣ band med 10 ♥ 9 ♥ 8 ♥ 7 ♥ 6 ♥). Ess kan spela lågt i stegar och färgstegar: 5 ♦ 4 ♦ 3 ♦ 2 ♦ A ♦ är en 5-hög straight flush, även känd som en "stålhjul". Ett ess-hög straight flush som A ♠ K ♠ Q ♠ J ♠ 10 ♠ är känd som en royal flush, och är den högsta rankningen standard poker hand.

Fyrtal

Fyra av en sort, även känd som fyrhjulingar, är en pokerhand som 9 ♣ 9 ♠ 9 ♦ 9 ♥ J ♥, som innehåller fyra kort av samma valör, och en oöverträffad kort av en annan valör. Det rankas ovanför en kåk och under en straight flush. Högre ranking fyrhjulingar besegra lägre rankade ettor. I gemenskap-kortspel (såsom Texas Hold 'em) eller spel med jokertecken är det möjligt för två eller fler spelare att få samma quad, i detta fall, verkar det oöverträffade kortet som en kicker, så 7 ♣ 7 ♠ 7 ♦ 7 ♥ J ♥ nederlag 7 ♣ 7 ♠ 7 ♦ 7 ♥ 10 ♣.

Fullt hus

En kåk, även känd som en full båt, är en hand som 3 ♣ 3 ♠ 3 ♦ 6 ♣ 6 ♥, vilket innehåller tre matchande kort av samma valör, och två matchande kort av en annan rang. Det rankas under ett fyrtal och ovanför en flush. Mellan två fulla hus, det ena med det överordnade uppsättningen av tre segrar, så 7 ♠ 7 ♥ 7 ♦ 4 ♠ 4 ♣ nederlag 4 ♠ 4 ♥ 4 ♦ 7 ♠ 7 ♣. Om två händer har samma uppsättning av tre (möjligt i wild card och gemenskap kortspel), handen med de högre paret vinner, så 5 ♣ 5 ♦ 5 ♠ J ♠ J ♦ förlorar till 5 ♥ 5 ♦ 5 ♠ Q ♥ Q ♣. Fulla hus beskrivs som "Tre fulla av Pair" eller ibland "tre över par", Q ♣ Q ♦ Q ♠ 9 ♥ 9 ♣ skulle kunna beskrivas som "drottningar över nior", "Queens full av nior", eller helt enkelt "Queens full ". Men "Queens över nior" oftare används för att beskriva den hand som innehåller två par, ett par i damer och ett par i nior, som i Q ♠ Q ♥ 9 ♣ 9 ♠ J ♦.

Spola

En färg är en pokerhand som Q ♣ 10 ♣ 7 ♣ 6 ♣ 4 ♣, som innehåller fem kort i samma färg, inte i rang ordning. Det rankas över en rak och nedanför en kåk. Två spolar jämförs som om de var höga kort händer, det högst rankade kortet i varje jämförs för att avgöra vinnaren. Om båda händer har samma högsta kort, då det näst högsta kortet jämförs, och så vidare tills en skillnad hittas. Om de två tömningar innehåller samma fem leden av kort, är de bundna - passar inte används för att särskilja dem. Spolningar beskrivs av sina högsta kortet, som i "queen-hög flush" för att beskriva Q ♦ 9 ♦ 7 ♦ 4 ♦ 3 ♦. Om rangen av det andra kortet är viktigt, kan det också ingå: K ♠ 10 ♠ 5 ♠ 3 ♠ 2 ♠ är en "kung-ten-hög färg" eller bara en "king-tio flush", medan K ♥ Q ♥ 9 ♥ 5 ♥ 4 ♥ är en "kung-dam-hög flush". Om det finns två eller fler spelare med exakt samma hand, är flush den enda som kan hjälpa dig att vinna.


Rakt

En rak är en pokerhand som Q ♣ J ♠ 10 ♠ 9 ♥ 8 ♥, som innehåller fem kort i sekventiell rang men i mer än en färg. Det rankas högre triss och under en flush. Två stegar rangordnas genom att jämföra det högsta kortet av varje. Två stegar med samma höga kort är av lika värde, är passar inte för att skilja dem åt. Stegar beskrivs av sina högsta kortet, som i "tio-hög stege" eller "direkt till tio" för 10 ♣ 9 ♦ 8 ♥ 7 ♣ 6 ♠.

En hand som A ♣ K ♣ Q ♦ J ♠ 10 ♠ är ett ess-hög stege, och rangordnar ovanför en kung hög rak såsom K ♥ Q ♠ J ♥ 10 ♥ 9 ♣. Esset kan också spelas som ett lågt kort i en fem-hög stege såsom 5 ♠ 4 ♦ 3 ♦ 2 ♠ A ♥, som i vardagligt tal kallas ett hjul. Esset kan inte "lindas runt", eller spela både högt och lågt: 3 ♣ 2 ♦ A ♥ K ♠ Q ♣ är inte en rak, men bara ess högt utan par.

Triss Triss, även kallad resor, set eller en prile (den senare från dess användning i trekortspoker [4]), är en pokerhand som 2 ♦ 2 ♠ 2 ♣ K ♠ 6 ♥, vilket innehåller tre kort av samma valör, plus två matchande kort. Det rankas högre tvåpar och under en stege. I Texas hold 'em och andra spel flop, refererar ett "set" specifikt till en triss består av ett pocket pair och ett kort av matchande rank på tavlan. [5] Högre värderad triss besegra lägre- värderas triss, så Q ♠ Q ♥ Q ♦ 7 ♠ 4 ♣ nederlag J ♠ J ♣ J ♦ A ♦ K ♣. Om två händer innehåller trissar med samma värde, eventuellt i spel med jokrar eller gemensamma kort, är kickers jämfört bryta slips, så 4 ♦ 4 ♣ 4 ♠ 8 ♦ 6 ♣ nederlag 4 ♦ 4 ♣ 4 ♠ 6 ♣ 5 ♦.

Två par En pokerhand som J ♥ J ♣ 4 ♣ 4 ♠ 9 ♥, som innehåller två kort av samma valör, plus två kort av en annan valör (som matchar varandra, men inte det första paret), plus en oöverträffad kort, heter två par. Det rankas över ett par och under en triss. Att rangordna två händer både innehåller två par, desto högre ranking par av varje jämförs först, och de högre vinner paret (så 10 ♠ 10 ♣ 8 ♥ 8 ♣ 4 ♠ nederlag 8 ♥ 8 ♣ 4 ♠ 4 ♣ 10 ♠). Om båda händer har samma "top pair", då det andra paret var jämförs, så att 10 ♠ 10 ♣ 8 ♥ 8 ♣ 4 ♠ nederlag 10 ♠ 10 ♣ 4 ♠ 4 ♥ 8 ♥). Slutligen, om båda händer har samma två par, avgör vem som vinner: 10 ♠ 10 ♣ 8 ♥ 8 ♣ 4 ♠ förlorar till 10 ♠ 10 ♣ 8 ♥ 8 ♣ A ♦. Två par beskrivs av den högre paret först, följt av den nedre paret vid behov, K ♣ K ♦ 9 ♠ 9 ♥ 5 ♥ skulle kunna beskrivas som "kungar över nior", "kungar och nior" eller bara "Kings upp" om nines är inte viktiga.

Par

Ett par är en pokerhand som

4 ♥ 4 ♠ K ♠ 10 ♥ 5 ♠, som innehåller två kort av samma valör, plus tre andra omatchade kort. Det rankas över alla höga kort på hand, men under alla andra pokerhänder. Högre ranking par besegra lägre rankade par, om två spelare har samma par, är de icke-parade kort (kickers) jämförs i fallande ordning för att avgöra vinnaren.

Högt kort

En hög-kort eller ingen-pair hand är en pokerhand som K ♥ J ♣ 8 ♣ 7 ♦ 3 ♠, där inga två korten har samma rang, de fem korten är inte i ordning, och de fem korten är inte alla samma färg. Det är också kallad "inget par", såväl som "ingenting", "skräp", och diverse andra nedsättande termer. Höga kort rankas under alla andra pokerhänder, två sådana händer rangordnas genom att jämföra det högst rankade kortet. Om de är lika, sedan nästa högsta kortet från varje hand jämförs, och så vidare tills en skillnad hittas. Händer med höga kort beskrivs av en eller två högsta korten i handen, såsom "kung hög", "ess-dam hög", eller med så många kort som är nödvändigt för att bryta en slips.

Den lägsta möjliga höga kort är sju-hög (t.ex. 7 ♠ 5 ♣ 4 ♦ 3 ♦ 2 ♣), eftersom en hand som 6 ♦ 5 ♣ 4 ♠ 3 ♦ 2 ♥ skulle vara en rak.