Wki

Hur man gör ett garn docka

Göra ett garn docka är ett bra sätt att tillbringa kvalitetstid göra en barnvänlig projekt med ditt barn. Inte bara det, men det kommer att ge honom eller henne något att leka med och vara stolt över. För att göra ett garn docka, följ dessa instruktioner.

Steg

Hur man gör ett garn docka. Bestäm hur lång du vill att dockan ska vara.
Hur man gör ett garn docka. Bestäm hur lång du vill att dockan ska vara.
 1. 1
  Bestäm hur lång du vill att dockan ska vara. Klipp ut en bit kartong (eller så kan du använda en musmatta) som är ungefär samma höjd. (För en liten docka, kan du använda en CD-fodral.)
 2. 2
  Loop garnet en gång runt kartongen längden. Var noga med att använda ett mjukt garn, som knaster garn inte kommer att vara så huggable. Craft butiker har många olika stilar och texturer och storlekar av garn som du kan använda.
 3. 3
  Knyt en knut på toppen för att säkra den. Klipp inte av garnet ännu.
 4. 4
  Håll linda garn runt kartongen. Du behöver minst 100 slingor för en bra docka. Kom ihåg, ju fler gånger du packa in den, kommer den tjockare din docka vara. På din sista slingan, knyta den till en tidigare loop för att säkra den.
 5. 5
  Skjut ett snöre mellan öglorna och kartong. Skjut upp till toppen av kartong och knyt en hård knut. Detta kommer att samla alla strängarna tillsammans i mitten av jajshhwudjejudhdhudhhshhehshehhsheudhedsieekcardboard. För en vacker accent båge, kan du använda en annan färg bit garn.
 6. 6
  Skjut strängarna bort av kartong. Knyt ett snöre i en stram knut runt där du vill halsen på dockan för att vara. Oroa dig inte om det slutar som för hög eller för låg, du kan justera den senare.
 7. 7
  Dra ut några slingor på varje sida för att bilda dockans armar. Knyt ett snöre hårt runt mitten av loopas strängar där du vill midjan vara.
 8. 8
  Knyt armarna på "handleder" och trimma loopas garnändar. För ett annorlunda utseende, fläta armarna innan knyta dem.
 9. 9
  Klipp över botten av kroppen för att göra en "kjol" av garn. (Du kan också lämna ändarna loopas om du föredrar utseendet.) Alternativt kan du göra benen genom att dela upp mitt i 2 delar från midjan och ner och binda dem som du gjorde armarna, glöm inte att du kan fläta dessa också.

Tips

 • Om du vill att din docka att ha hår, se till att du lägger några extra slingor i början. Då, innan du knyter i nacken bit, dra ut några slingor för håret. Låt dem dingla i ryggen när du är klar med dockan och sedan klippa och fläta in dem i håret.
 • Prova några utsmyckningar som band eller med två färger av garn successivt.
 • För att göra en jätte-stora garn docka, använda en sträng mopp istället för garn. Ta moppen bort plastbiten som skulle ansluta den till handtaget, vik på mitten och knyt göra huvudet.
 • Majs skalet dockor är gjorda på ett liknande sätt, bara från majs skal snarare än garn.
 • Du kan sätta en ring på Livräddare i mitten för en mer solid kropp. Det är verkligen söt!

Varningar

 • En stor docka kan äta igenom en hel del garn. Storlek med omsorg.
 • Alltid vara försiktig med sax.

Saker du behöver

 • Kartong
 • Garn
 • Sax