Wki

Hur att trä en nål och knyt en knut

Trä en nål och säkra tråden med en knut är det första steget till någon sömnadsprojekt du fyller i handen. Processen är densamma oavsett om du trär en liten eller stor nål. Lär dig att trä en nål och knyt en knut med två olika metoder.

Steg

Hur att trä en nål och knyt en knut. Välj lämplig nål till din tråd.
Hur att trä en nål och knyt en knut. Välj lämplig nål till din tråd.
 1. 1
  Välj lämplig nål till din tråd. Needles finns i många olika storlekar, och dess viktigt att välja en med ett öga, eller en öppning, tillräckligt stor för den tråd du använder.
  • Överväg att köpa en förpackning med nålar i många olika storlekar, så att du kan prova några tills du hittar en som är i rätt storlek.
  • Om du behöver hjälp med att räkna ut vad nål att använda, som säljare på tyg eller sy butiken där du köpte dina leveranser.
 2. 2
  Skär längden på tråden du behöver. En bit tråd längre än 36 inches (91 cm) kan trassla när du syr, men en kort bit tråd kunde köra ut snabbt, och du kommer att krävas för att trä nålen igen innan du vet det. Bestäm längden som är rätt för ditt projekt.
  • Om du är osäker på hur lång tid att klippa av tråden, fela på sidan av en kortare längd, du kan alltid Trä nålen med mer tråd senare, men en tilltrasslad bit tråd kan vara jobbigt att räta ut.
  • Skära av tråden i en 45-graders vinkel med en vass sax kommer att skapa en punkt som är lättare att trä igenom nålen.

Metod ett: trä nålen och knyt en knut med fingrarna

 1. 1
  För in tråden genom nålsögat. Håll nålen mellan tummen och pekfingret med ögat pekande uppåt. Håll spetsen av tråden mellan tummen och pekfingret på den andra handen. För in tråden genom nålsögat.
  • Om du har svårt att se nålsögat, slå på en ljus lampa för att ge bättre sikt.
  • Blöta spetsen på tråden med tungan, sedan plattas det med dina läppar, skapar en styvare spets som är lättare att sätta in i ögat.
 2. 2
  Dra tråden genom nålen. Dra flera inches av tråden genom nålsögat, så att du har en generös svans hänger ner. Detta hjälper till att hålla nålen från att bli ogängat som du arbetar på knyta knut.
 3. 3
  Håll den andra änden mellan tummen och pekfingret. Se till att tråden inte glider genom nålen när du tag i andra änden.
 4. 4
  Vira tråden runt fingret. Använd tummen för att hålla den lösa trådänden på plats mot pekfingret. Använd din fria hand för att linda tråden gång runt pekfingret, så att du har en komplett slinga av tråden runt fingret.
 5. 5
  Gnid tråden slingan. Använd tummen för att börja gnugga tråden slingan mot pekfingret. Fortsätt att gnugga och rulla den mot spetsen av fingret, sedan försiktigt glida bort det, hålla slingan intakt.
  • Tråden slingan bör nu lindas runt sig själv som en vinstock, med änden sticker ut ur loopen.
  • Om slingan kommer ogjort, försök igen. Övning ger färdighet med denna metod.
 6. 6
  Dra loopen i en knut. Använd fingrarna för att ta tag i trådänden som sticker upp från slingan. Håll den andra sidan av tråden, som fortfarande ska träs genom nålen, mellan tummen och pekfingret på den andra handen. Dra tråden från båda sidor med båda händerna så att öglan krymper och blir en knut.
  • Om slingan inte knut, det innebär att tråden inte var ordentligt vävs samman i steg 4. Upprepa processen och fokusera på att skapa en vävd slinga.
  • För en större knut, upprepa processen, och se till att knuten hamnar i den vävda trådöglan. När du krymper slingan i en knut det skulle falla direkt under den första knuten.
  • För en mer hållbar sträng av tråd, använd dubbelsträngen metoden. Istället för att lämna en svans efter att du trär nålen, dra tråden igenom och håll tråden tips tillsammans. Följ samma anvisningar för att knyta en knut med en sträng, hålla de två strängarna ihop under hela processen.

Metod två: trä nålen och knyt en knut med en trädning och nål

 1. 1
  Sätt nålträdaren genom nålsögat. Den spetsiga, böjbar metall bit ska pressa igenom ögat och våren tillbaka i form på andra sidan, ger ett större hål genom vilket att sätta tråden.
 2. 2
  För tråden genom för trädning. Håll spetsen hos gängan, till för trädning och placera den genom hålet. Ta tag i änden av tråden och dra den genom trädning så att du har ett par inches av svansen hängande igenom för trädning.
 3. 3
  Dra för trädning ur nålsögat. Långsamt tillbaka för trädning ut ur ögat. När den lämnar ögat kommer det att dra tråden igenom, alltför. Ta för trädning av av trådänden. Din nålen ska nu träs.
 4. 4
  Linda tråden runt nålen. Håll den längre trådänden vinkelrätt mot nålen. Linda tråden runt nålen två gånger. För en tjockare knut, linda den runt tre gånger.
 5. 5
  Dra tråden slingor mot ögat. Dra försiktigt såret tråden loopar ner nålen i ögat, sedan fortsätta dra slingorna ner hela längden av tråden.
 6. 6
  Vigas. När du har nått slutet av tråden med trådöglan, dra den till en knut.

Tips

 • Inte alla väljer att knyta en knut i sin tråd. En alternativ metod är att upprepa den första sömmen flera gånger genom samma hål (det vill säga att "klibb" det).
 • Andra människor föredrar att använda en slinga istället. Detta görs genom att knyta en enkel knut (den första knuten används samtidigt knyta dina skor...), sy en enda söm men inte dra den igenom fullt ut, och passerar nålen genom öglan mellan knut och tyg.

Varningar

 • Håll nålar i ett ärende eller stift kudde för att undvika att förlora dem i mattan eller mellan dina sittdynor.

Saker du behöver

 • Needle
 • Gänga
 • Sharp sax
 • Threader (tillval)