Wki

Hur man spelar patiens

Solitaire är en en-player spel som kan spelas på en dator eller med standard 52 spelkort. Ibland spelen är omöjliga att lösa, men det är bra för att öka dina chanser att vinna.

Steg

Hur man spelar patiens. Vet syftet med spelet.
Hur man spelar patiens. Vet syftet med spelet.
 1. 1
  Vet syftet med spelet: att skapa fyra högar av kort - ett per kostym - i stigande ordning (börjar med ess och slutar med kung).
 2. 2
  Börja bygga layouten. Lägg ner ett kort med framsidan uppåt och lägger sex dolda kort bredvid. Sedan satte ett kort med framsidan upp på toppen (men sänktes något) i den första nedvänt kort, sedan lägga ett nedvänt kort ovanpå de övriga fem korten. Fortsätt att göra detta, så att varje stapel har ett öppet kort på toppen och så att den vänstra högen har ett kort, nästa har två, sedan tre, fyra, fem, sex, och slutligen sju.
 3. 3
  Sätt de återstående korten i en separat hög och ställ in den antingen över eller under högarna. Denna högen är där du kommer att gå för att få fler kort om du får slut på drag.
 4. 4
  Lämna utrymme upptill för fyra högar av kort.
 5. 5
  Titta på korten på bordet som är vänd uppåt. Om det finns några ess, placera dem ovanför de sju högarna. Om det inte finns några ess, ordna korten du har, flytta bara de öppna korten. När du placerar ett kort på toppen (något lägre så att du kan fortfarande se båda korten), måste det vara en annan färg än kortet du placera den ovanpå och har ett värde på en mindre. Således, om du har en sex av hjärtan, kan du placera antingen en fem spader eller klöver fem på toppen. Håll placera korten ovanpå varandra tills du inte kan röra sig längre. Varje stapel bör alternerande i färg och röra sig i fallande ordning.
 6. 6
  Kortet på toppen av varje av de sju högarna ska vara vänd uppåt. Om du flyttar ett kort, kom ihåg att stänga av kortet under det över.
 7. 7
  Bygg dina högar med ess som stiftelser. Om du har ett ess ovanför dina kort, (så småningom bör du ha alla fyra ess där), kan du flytta kort av platsen kort i motsvarande färg på toppen av högen i stigande (A, 2,3,4,5, 6,7,8,9,10, J, Q, K) ordning.
 8. 8
  Använd reserv däck om du får slut på drag att göra. Vänd över de tre bästa korten, och se om den översta kan placeras var som helst. Mycket av tiden, det kommer ett ess på det! Om du lägger ner det översta kortet, se om du kan lägga ner nästa. Om du lägger ner det andra kortet, se om du kan lägga ner det sista kortet. Sedan, om du lägger ner det sista kortet, lägga ner ytterligare tre kort från reserven däck. Om du inte kan göra ett drag med något av dessa kort, lägg dem i en separat avfall stack (noga med att inte störa ordningen). Upprepa tills reserv däck är slut.
  • När din reserv däcket tar slut, utnyttja avfallet stacken. Men se till att du inte blanda det!
 9. 9
  Om du har ett kort som är dold, kan du flytta kort runt tills du hittar ställen som du kan hålla och greppa den önskade kortet och, så småningom, lägga den i det önskade spåret.
 10. 10
  Om du använder alla kort i en av de sju högar, kan du placera en kung (men bara en kung) i det tomma utrymmet.

Solitaire hjälp


Tips

 • Börja alltid med däck om du inte har några ess i din hand av kort.
 • Kom ihåg att för att vinna Solitaire, en viss tur är inblandad.
 • Det finns fler former av Solitaire, såsom kostymer och fyra ess. Om du har problem med detta, eller bara inte få in det, prova en av dessa.
 • Om du behöver hjälp eller vill ha en ledtråd och finns på en dator, tryck på H-knappen.