Wki

Hur man spelar Hacky


Footbag, mer känd som Hacky (ett namn varumärkesskydd av Wham-O!) Är en sport som kan spelas individuellt eller med en grupp människor genom att sparka en påse med fötterna. I tillägg till fötterna, kan ganska mycket någon annan del av kroppen kan användas utom för händer eller armar - precis som i fotboll. Den här artikeln introducerar grunderna sparkar och spiltor som används som utgör grunden sparkar med en grupp eller utför tricks.

Steg

Hur man spelar Hacky. Köp en bra kvalitet säck (eller göra något), företrädesvis en påse fylld med sand, metall (skott), eller till och med små pärlor.
Hur man spelar Hacky. Köp en bra kvalitet säck (eller göra något), företrädesvis en påse fylld med sand, metall (skott), eller till och med små pärlor.
 1. 1
  Förstå spelet. Det yttersta målet för gruppen "plundra det upp" är att hålla påsen i luften så länge som möjligt. I en grupp, om varje person sparkar påsen minst en gång dess har gruppen genomfört en "rund" eller ett "hack". När varje person sparkar påsen minst två gånger runt, de har slutfört en "double helix" och så vidare. Målen är olika om du är själv. Individuell freestyle säck har utvecklats till en mycket komplex sport med en myriad av sparkar och spiltor uppträdda tillsammans för att bilda tricks.
 2. 2
  Köp en bra kvalitet säck (eller göra något), företrädesvis en påse fylld med sand, metall (skott), eller till och med små pärlor. Ju större pärlorna, desto svårare blir det att avstanna säcken. Om du har en påse med stora pärlor, överväga att rulla över den med något väldigt tungt, till exempel en bil, för att bryta ner dem.
 3. 3
  Använd skor som har mycket plana insidan och utsidan och en bred platt topp på tå. Skate skor kan vara bra att lära sig med, de ger många områden från vilka du kan sparka och stall påsen. Bortom grunderna, men tennisskor är en favorit bland även de yrkesverksamma.
 4. 4
  Bära shorts. Byxor begränsa rörligheten och ger en yta som ökar sannolikheten för att knacka säcken utanför dess avsedda bana.
 5. 5
  Öva de 3 grundläggande sparkar - insida (vänster och höger), utanför (vänster och höger) och tå sparkar.
  • Inne spark: försiktigt släppa säcken framför dig. Använd insidan av foten, nästan direkt i mitten av skon där bågen av foten är, att sparka påsen direkt rakt upp. Vinkel din fotled så att insidan av foten är parallell med taket. Detta kommer att säkerställa att påsen kommer att gå direkt upp och inte åt sidan. Det bidrar till att böja den andra stående benet också. Efter en spark, fånga säck i handen. Upprepa släppa, sparka, och fånga tills du är konsekvent sparkar påsen rakt upp. Därefter försöker sparka påsen med alternerande fötter och inga händer. Se hur många du kan göra i rad!
  • Utanför spark: försiktigt släppa säcken med armen utsträckt åt sidan, och använd mitt på utsidan av foten för att sparka påsen. Det är svårare att göra, men kom ihåg ovanstående tips - vinkel din fotled för att hålla utsidan av foten parallellt med taket, och böj stående benet.
  • Sparkplåten: försiktigt släppa säcken framför dig, men på ett större avstånd än insidan kick. Använd tårna för att sparka påsen rakt upp i luften. Denna spark liknar den en vanligen används för att jonglera en fotboll.
 6. 6
  Öva de 3 grundläggande fot spiltor - insida (vänster och höger), utanför (vänster och höger) och tå.
  • Inne stall: Släpp säcken framför dig. Använda insidan av foten, i mitten av skon, fånga säcken med foten genom att försiktigt sänka foten ett par inches (några centimeter) i en cradling rörelse. Detta kommer att hjälpa till att absorbera effekten av påsen på foten och hålla den från att studsa utanför sidan. Tänk dig att fånga väskan som du skulle ett rått ägg eller vatten ballong.
  • Utanför stall: Släpp väskan till utsidan och vaggan påsen genom att sänka foten ett par inches.
  • Toe stall: Släpp väskan på framsidan och igen, vagga påsen genom att sänka foten ett par inches.
 7. 7
  Kombinera sparkar och spiltor. Försök att göra mönster, till exempel utanför vänster, innanför vänster, innanför höger, utanför rätten, eller vad du vill göra upp. Detta kommer att hjälpa dig att lära dig att styra var du vill att påsen ska gå.
 8. 8
  Håll fötterna låg, det kan verka svårt i början, men du färdighet kommer utan tvekan att öka om du kan sparka låga säckar. Dessutom hjälper det med sparkar för hårt, eller med sparkar gå ut i slumpmässiga ställen, knäet är en pivot, och det kommer inte gå helt rakt upp.
 9. 9
  Få brukade hamna med en säck på konstiga ställen. För att hålla en hacka går, kan du behöva stanna den på din rygg, bröst, hals, ansikte, knä, eller ens mellan hakan och halsen. Det viktiga här är att hålla den igång.
 10. 10
  Håll avslappnad medan sparkar. Detta kommer utan tvekan att öka längden på dina sparkar sessioner och orsakar mindre belastning på dina muskler.
 11. 11
  Öva regelbundet. Liksom de flesta motoriska aktiviteter är det bättre att träna under några minuter eller en halvtimme varje dag än att träna i timmar åt gången varje gång på ett tag.
 12. 12
  Sätt upp mål för dig själv, till exempel 100 inne sparkar i rad, eller 20 regnbåge sparkar (vänster utanför ovanför huvudet på en precis utanför sparkar), eller 20 bås tå.
 13. 13
  Efter att ha blivit skickliga på grundläggande sparkar och spiltor, gå med i en säck cirkel eller kolla på internet för att lära sig mer avancerade säck drag.

Tips

 • När hacking med en grupp, kan du behöva lära dig någon speciell etikett. Till exempel bör du inte tjäna till dig själv.
 • Ha tålamod. Det kan ta en hel del övning för att lära sig grunderna, men om du är flitig kan du snabbt få bra. Vissa mästerskap kaliber freestyle footbaggers har bara ett par års erfarenhet, men de övar dagligen.
 • Detta spel är även känd som "kill" i Mellanvästern. När säcken sparkade 3 gånger (eller hur många gånger du vill, 2-träff är också populärt), är det rättvist spel att sparka säcken på en annan spelare eller "peg" honom, som ger antingen honom eller dig, en punkt ( baserat på ditt poängsystem). Om en spelare blir träffad och sedan fortsätter att hålla säcken i luften (en "save"), räknas träffen inte och spelet fortsätter. I denna variant (midwest stil åtminstone), hits eller pinnar som mark under knäet inte räkna. Vissa variationer föreskriver att säcken måste sparkas (men många) gånger i rad av en enskild innan de kan försöka en döda. Men du kan lika gärna spela på andra sätt, att låta alla aktörer bidrar till den totala träffräknevärdet.
 • Även om många människor kan vara bekant med begreppet Hacky, är det egentligen ett felaktigt namn för sporten, och är ett varumärke. Footbag är det rätta namnet för sporten, och Hacky kommer från märket namnet på en typ av footbag. Det råkade vara den första typen av footbag, så namnet fastnat.
 • När du har grunderna ner, det är mycket roligare att hacka med andra footbaggers. Du kan få en grupp vänner tillsammans, eller så kan du hitta en klubb. Det finns Footbag klubbar i nästan varje tätort.
 • Ett annat spel typ är mer av en variant av "ordet" och dess kallas kamp-hack mer känd som 3 Hack Slap, regler för denna variation är också mycket som "ord" bara istället för att ta tag i säcken till "peg" någon du smack det med en öppen handflata. En person kommer ut i denna variation genom att bli träffad tre gånger eller vad det bestämda antalet är i början av matchen.
 • En av de vanligaste spelen är Red Dot. I detta, försöker en grupp för att få en normal hacka. Däremot får en person en röd prick om avbrottet reglerna. En röd prick ges genom att gärningsmannen står 5 meter bort från den person som passerade påsen till honom, påsen sedan slungades mot förövaren så hårt som möjligt. Detta ger dem alltså en "red dot". Stående framåt, med händerna täcker meniga och ansikte böjd, är den bästa metoden (A njure skott ont om du väljer att stå baklänges). Röda prickar ges vanligen för egennyttiga, "förneka" (Knocking säcken ner i luften), ett "fönster" (med säcken gå igenom en öppning som gjorts av en lem), underlåtenhet att tjäna, hogging Footbag ( Vanligtvis inställd på 4 själv träffar, då måste det föras), ta tag i Footbag, eller slå den med händer och / eller armar, misslyckades stall, och även sparka Footbag med överdriven kraft.. Andra regler kan ingå.
 • Hacking kan utökas från att sparka en hacka i en cirkel för att spel som "ord". I "ord", välj ett ord från 3 - 10 bokstäver. Ta ordet "bet" - om Footbag sparkas 3 gånger någon måste ta tag i hack och "peg" en annan spelare. Denna spelare får sedan ett "B". När en spelare stavar ut "bet" han eller hon elimineras. Det här spelet kan förkortas till "vara" för nya spelare så att han eller hon bara har att slå den två gånger. Eller det kan utökas till längre ord för mer erfarna spelare. En viktig anmärkning är att ett stall räknas för 2 hits och samma spelare kan inte räkna mer än en träff i rad.
 • Spel är bra för praktik och hjälpa till att bygga upp din reaktion på olika pass. Ett bra spel för nybörjare och proffs är likadana döden (främst känd som Elimination och även känd som, kill, slap, strid, två för att starta, och trillingar). I döden gruppen plockar en jonglering räknas och antalet personer som jonglerar måste passera mellan, 3 mellan 2 olika aktörer är normen. När räkningen har uppfyllts, kan den spelare som har Footbag väljer att sparka Footbag på en annan spelare, om det träffar dem och de är oförmögna att återställa den innan den träffar marken de är ute och spelet återupptas på detta sätt tills endast en spelare återstår.

Varningar

 • Du kan skada dina vrister, knän, ben och rygg om du inte är försiktig.
 • Det kan vara en bra idé att sträcka ut benen innan du börjar spela, för att undvika muskel-stam / pull från repetitiva rörelser.
 • Du kan möjligen få sparkas av personen bredvid dig, eller bli träffad i ansiktet och / eller testiklar med Hackysack. Spela på egen risk.

Saker du behöver

 • En Footbag eller Koosh boll
 • Ett bra ställe att spela
 • Några vänner om du vill spela med andra