Wki

Hur man skär glas

Glas skärning är inte så svårt som det verkar, så länge du har rätt instruktioner. Ingen är perfekt med glas, men du kan få det rätt nästan varje gång. Här är hur man skär 1/8 "(3,1 mm) klarglas, även känd som" dubbel styrka "(DS), vilket förmodligen är det enklaste att skära, liksom det vanligaste..

Denna metod har dimensionella begränsningar. Klipp inte kan vara mycket lång, är t.ex. 24 inches lång, och felmarginalen är för hög. Även de delar som skall minska måste vara tillräckligt bred, minst cirka 6 inches vinkelrätt mot snittet.

Steg

Hur man skär glas. Rengör ytan, men bara längs där du planerar att göra mål.
Hur man skär glas. Rengör ytan, men bara längs där du planerar att göra mål.
 1. 1
  Rengör ytan, men bara längs där du planerar att göra mål. Varje grime eller kiseldioxid (det ämne som gör att två stycken glasskiva ovanpå varandra för att undvika repor) kommer att förstöra din poäng och att du tror att du inte kan skära ordentligt. Bara köra fingret längs ytan av glaset när du planerar att göra mål.
 2. 2
  Skaffa en glas fräs och lite lätt olja. Du kan köpa skärolja vid ett målat glas butik eller använda en liten mängd av fotogen. Doppa kniven i oljan innan du gör glaset. En oljad kniv skapar en jämnare brytskåra.
 3. 3
  Fatta din fräs som en penna. Se till att titta på hjulet och dess orientering mot glaset och rikta in den ordentligt. Detta är ett mycket enkelt grepp för att uppnå, så att inte i onödan försvåra det.
 4. 4
  Använd en skrot bit glas för att öva på. Sätt press på glaset när du drar kniven längs ytan, rulla på den lilla hårdmetall hjulet. Poängen måste köras från en kant av glaset till den andra kanten. Lyssna efter ett mjukt ljud som rippning silke. En grynig ljud innebär att du driver för hårt eller att du inte olja din fräs. Ju mindre ljud du gör, desto bättre din poäng vara. Om du trycker för hårt (ett mycket vanligt misstag), blir din cut "hot", vilket innebär att det sitter och poppar. Prova det och du kommer att se. Du siktar på att få en enhetlig värdering. Om du trycker för hårt på ett ställe och perfekt i en annan, kommer glaset bryter inte det sätt som du vill. Mikroskopiska brister i din poäng kommer att orsaka din del att gå snett.
 5. 5
  Betyg längs en ​​rak kant. Använd en måttstock (meter linjal) eller en vanlig skrivbord linjal. Använd något som har en tillräckligt hög profil så att det inte kommer i konflikt med hjulet på fräsen, som skulle en linjal med en tunn metall kant.
 6. 6
  Öva på skrot glas tills du är redo för den äkta varan. Du har en poäng som inte är poppar och syns knappt om du skulle torka av oljan bort. Det ska se ut som en liten repa, det är allt, inget mer.
 7. 7
  Fatta varje sida av snittet som om du försöker bryta ett potatischips i hälften med två händer. Allt som krävs är mindre tryck. Det är allt i handleden åtgärder. Armbågarna rör sig inte. Vrid bara handlederna (högra handleden blir medurs och vänster kommer att vända motsols). Föreställ dig att poängen du gjort är halva djupet av glaset och nu måste du "öppna upp" genom att använda poängen som en svag punkt.
  • Obs: Det kan helt enkelt börja som en "run". En körning är där glaset börjar bryta längs din poäng. Det kan också köra hela längden på din poäng. Antingen är bra. Om det bara körs en tum (2,5 cm) eller så kan du använda lite mer vridande tryck och det kommer att fortsätta att köra. Du är klar så snart du har två glasskivor i stället för den du började med.
 8. 8
  Använd fint sandpapper eller ännu bättre, en slipsten, ta bort den skarpa kanten. Denna kant kommer att vara där den vertikala kanten möter de horisontella ytorna. Minskar inte bara slipning chanserna att din skärs men slipat glas är mindre benägna att chip längs kanterna och har lite extra styrka.

Tips

 • Cut spegelglaset på den reflekterande sidan, inte på den målade sidan. Du kommer inte att kunna göra mål glaset om du kör din fräs över målade baksidan av spegeln. Tekniken för skärning spegel är annars exakt samma som att skära vanligt glas.
 • Att klippa en linje som inte är rak, använd stegen 4 och 5 och följa eventuella Freehand form eller något som du kan rita på glaset med en filt markör. När du har gjort mål, vända glaset över och tryck försiktigt på mitten av din poäng från baksidan. Du kommer att starta en kör här sättet. Följ loppet med lätt tryck och du kan titta på glaset separera när du gjorde det. Om din poäng är för nära kanten på en glasbit, kommer den att köra till kanten istället för längs din poäng eftersom det är den enklaste vägen för att springa för att ta. Gör några lättnad nedskärningar för att ta bort små bitar i taget istället för allt på en gång. Ju mindre lättnad nedskärningar, desto mer exakt din cut vara. Övning ger färdighet.
 • Du kan vanligtvis hitta ett glas butik som kommer att del med skrotar för nästan ingenting, om inte för någonting.
 • Om du har klippt gips, kakel, shims trä, akryl, eller Plexiglas, kom ihåg att de alla följer samma teori. Gör en svag punkt, eller en ofullkomlighet, längs ytan och bryter den längs den försvagade linjen. Enkelt, eller hur?
 • Du begränsas bara av din kreativitet och uppfinningsrikedom. Om du inte kan vara kreativ, planerar att göra bara kantat. Annars kan du skapa någon form som möjligt, från spegel och olika typer av obskyra och genomskinligt glas. Tror inte på saker som du har sett förut. Föreställ dig att du är den första personen som någonsin skära glas. Fråga dig själv, "Vad vill jag göra idag?" Raka linjer är fantasilöst.

Varningar

 • Använd handskar. Kanter och spetsar är mycket vassa. Så bär ett tungt tyg handske eller läder. Men det bör passa väl så att du inte förlorar din skicklighet.
 • Kanterna är skarpa och kommer att skära dig illa, respekt glas eller det kommer att skada dig. Stygnen är inte osannolikt, och de är vanliga bland lärande fräsar.
 • Om du använder en anständig mängd av tryck och ingenting händer, sluta. Du kommer att skära dig. Föreställ glasbit du skär har någon poäng, skulle du använda tunga vridning tryck med händerna till en glasbit? Nej, om det inte händer lätt, det kommer inte att hända. Slappna av och vara försiktig med det.
 • Aldrig konsumera eller lämna mat eller dricka i områden där du arbetar med glas.
 • Glas skärning fungerar inte med härdat glas för att det är känsligt att bryta upp i små bitar.
 • Var noga och rengör din arbetsplats att grundligt städa upp några bitar av glas kanske du har skapat. Även om du inte kan se dem, kan de fastna i dina fötter eller händer och ont.
 • Bär skyddsglasögon. Om glaset spricker oregelbundet en bit kunde skjuta upp mot ditt ansikte.
 • Om du inte uppnår en korrekt poängsättning av glaset, inte gå tillbaka över den med glaset saxen eftersom det kommer att skada kapskiva och sannolikt inte lösa dina problem. Öva med skrot glas är mycket praktiskt som en dålig scoring som har luckor, är ojämna fläckar osv inte lätt korrigeras och sannolikt betyder att du har förstört glaset.