Wki

Hur man öppnar en ölflaska med en tändare

Är det inte irriterande när du har en god flaska öl när du är törstig och varm men ingen Flasköppnare? Men om du har en mjuk plast tändare och några fingrar, kan du pop att suga lätta att öppna.

Steg

Hur man öppnar en ölflaska med en tändare. Använd den nedre änden av tändaren för att ta bort kapsylen, inte metalldelen.
Hur man öppnar en ölflaska med en tändare. Använd den nedre änden av tändaren för att ta bort kapsylen, inte metalldelen.
 1. 1
  Håll öl nära flasklocket i ena handen. Gapet mellan fingrarna och kanten av kapsylen måste vara lite mindre än bredden på din tändare. (En lättare är ca 3 inches (7,5 cm) lång, 3/4 inches (2 cm) bred och 1/4 tum (6,35 mm) tjock.)
 2. 2
  Använd den nedre änden av tändaren för att ta bort kapsylen, inte metalldelen. Håll metallen slutet av tändaren ordentligt i den andra handen på samma sätt som du håller en mattkniv.
 3. 3
  Slappna handen på öl, resten ena kanten av tändaren på sidan av din närmast flaskkapsylen mellan två av dina knogar (t.ex. den mellanliggande falang pekfingret), och tryck ned tillräckligt på att halka andra kanten upp under locket. Den nedre delen av tändaren bör nu stå upp vertikalt mellan fingret och läppen av flaskkapsylen, instängd i ett gap på 3/4 av en tum (2 cm) mellan fingret och locket.
 4. 4
  Pressa ner på öl och du bör känna en kant av den lättare gräva i böjd muskeln mellan din på sidan av fingret och den andra kanten bör nu trycka upp kapsylen orsakar det att gräva i mjuk plast kanten av din tändare. De flesta av den kraft som krävs för att ta loss kapsylen kommer precis från att klämma öl, så om du inte känner en stor press på fingret, börja om med fingrarna bara något närmare till locket.
 5. 5
  Medan klämma hårt på öl för bara ett ögonblick, tryck ner metallen änden av tändaren. Detta gör att tändaren att böja läppen av flaskkapsylen ut bort från ölflaska. Om allt går bra, kommer locket flyger av, men om du lyckas åtminstone böja locket lite, du gör bra, bara börja om igen på andra sidan av locket och bänd den sidan bort från flaskan också.
 6. 6
  Tips: Använd den stora knogen på pekfingret som din stödjepunkt. Jag har hittat detta kan troligen leda till en champagne-stil "pop" med locket flyger mer än tio meter upp i luften (från flaskan). Det är en stor fest trick:-)

Tips

 • Använd det andra benet från spetsen av pekfingret eftersom muskeln det är ganska tufft.
 • Istället för nyfikna hela vägen runt kapsylen, optimera din teknik genom torkning av händerna och torka bort kondensen på ölflaska.
 • Om du pressa riktigt hårt, kommer locket flyger av utan att ens nyfikna på det: då kan du även göra detta trick med en hård tändare.
 • Om du inte har en ljusare, kan du använda en annan oöppnad flaska öl som en hävstång. När du har avslutat den första fem, kan du ta en av kapsyler och lägger tillbaka den på en tom och använda det ena för att öppna den sista flaskan.

Varningar

 • Choka inte upp på den ljusare och inte driva tändaren mot öl. Om du gör och tändaren inte dyka upp locket på första försöket, kan du klippa din knoge på kapsylen.
 • När du lär dig detta trick, kommer du att kunna öppna en ölflaska med någonting. Använd inte ett metallföremål för att öppna öl på detta sätt, eftersom det kan chip toppen av flaskan, vilket gör den som dricker för att minska sina läppar på det trasiga glaset.
 • Tändaren kan spricka om pressas för hårt, nästan alltid beror det på att trycket från exempelvis kastar en tändare på marken. Men om du har en mycket starkt grepp, och du knäppa tändaren, förberedas för ringningar i öronen!

Saker du behöver

 • En flaska öl
 • En mjuk plast tändare