Wki

Hur att hålla andan under lång tid

Har du någonsin velat hålla andan längre? Läs nedan för att ta reda på hur.

Steg

Hur att hålla andan under lång tid. Ta en massiv klunk av luft och håll den.
Hur att hålla andan under lång tid. Ta en massiv klunk av luft och håll den.
 1. 1
  Gör övningar för att öka din lungkapacitet. Medan det finns inget sätt att öka din lung storlek, det finns många sätt att öka mängden luft lungorna ta in, och den effektivitet med vilken de fångar syre. Framför allt hjälper det att andas ut helt innan du tar i den andan.
 2. 2
  Gå ner i vikt. Någon övervikt minskar kroppens effektivitet i att använda syrgas.
 3. 3
  Sluta röka. Att avsluta kommer avsevärt att öka dina lungor förmåga att frigöra koldioxid och absorbera syre.
 4. 4
  Innan hålla andan, andas in och andas ut långsamt från djupt inom din membran. Genom att göra detta, du befria dina lungor av låg kvalitet luft. Tillbringa fem sekunder andas in och fem sekunder andas ut, gör detta i två minuter, och vara säker på att när du andas ut, du trycker ut varenda "drop" av luft.
 5. 5
  Ta en massiv klunk av luft och håll den. Andas inte in så mycket att du är på väg att pop, fylla din lungkapacitet till 80-85%, så att du fortfarande har utrymme att slappna av.
  • Alltid gör det med en partner tittar på, eftersom det är möjligt att förlora medvetandet utan förvarning.
  • Håll inte luft i kinderna. Denna metod är avsedd för en luft reserv, men du måste "släppa taget" i luften i dina lungor om du vill använda luften i dina kinder, och andas ut luft i lungorna oftast gör sig av reserven i dina kinder. Med andra ord, det är inte lätt att byta ut luften i dina lungor och luften i dina kinder utan att låta både flykt. Men det kan göras - se länk på "Circular Breathing" nedan.
 6. 6
  Plaska kallt vatten i ansiktet. Det har observerats att sätta en persons ansikte i kontakt med kallt vatten utlöser bradykardi, eller sakta av hjärtfrekvensen, vilket är den första fasen av däggdjur dykning reflex. Du behöver inte att faktiskt sätta hela huvudet under vattnet, men. Bara plaska lite kallt vatten i ansiktet precis innan du håller andan, eller prova med en kall, våt disktrasa. (Använd inte en kylklamp, men, samma studie tyder på att chocken av något för kallt utlöser andra reflexer). Se bara till att det är tillräckligt kallt (21 ° C eller 70 ° F) och resten av kroppen är i en avslappnad position.
 7. 7
  Koppla varje muskel i kroppen. Meditera så att du kan sänka din puls. Din kropp kommer att förbruka mindre syre på det sättet. Genom att blunda, känna, och fokusera på att bromsa din puls, är det möjligt att sänka din puls avsevärt och ökar den tid du kan hålla andan. Koncentrera dig på något som är avkopplande för dig. När du inte kan koncentrera dig längre, distrahera dig själv genom att göra något med händerna, tycker Försök att inte röra vid något tillfälle när du håller andan. När du flyttar, avfall du syre och som kommer att minska den tid du kan gå utan att andas. Bo fortfarande.
 8. 8
  Andas ut långsamt. När du inte kan hålla andan längre, försök att undvika att andas ut all luft i dina lungor i en galen kapplöpning. Först andas ca 20% av din luft, inhalera igen så att syre kommer till dina mest kritiska områdena snabbare. Sedan kan du andas ut och andas in helt.
 9. 9
  Upprepa stegen 3-4 gånger per session. Det är inte bra att göra något mer, eftersom det kan skada dina lungor och kropp. Prova en session på morgonen och en session på natten om du vill. Fortsätt att öva och innan du vet det, kommer du att kunna hålla andan i flera minuter.

Tips

 • Försök att inte tänka på att hålla andan. Om du tänker på trevliga saker, du är mindre medvetna om andningen reflex.
 • Hindra dig från att svälja när du börjar känna trött, Detta kommer att bromsa den ökande önskan att ytan.
 • Lusten att andas orsakas av en ansamling av koldioxid i kroppen, inte en brist på syre.

Varningar

 • Om du känner smärta i bröstet, andas ut och andas normalt. (Om du inte är under vatten, om vattnet andas ut och börja stiga per rekommenderade djup riktlinjer.)
 • Aldrig hyperventilate! Hyperventilering har många biverkningar, en av de farligare är att det knep kroppen att tro att du har en mycket mer luft än möjligt, vilket gör att du svimmar utan någon varningsskylt. Om detta händer medan nedsänkt och utan en kompis, kommer du troligen dö.
 • Gör inte Freedive efter scuba användning. De snabbare stigning tider kan utlösa dykarsjuka, och kan faktiskt lägga till din kvävebelastningen.
 • Aldrig hålla andan under vattnet under uppstigningen om du använder tryckluft (som en scuba tank). Utbyggnaden av tryckluft under uppstigningen kan brista dina lungor.
 • Hålla andan under vattnet under långa perioder kan vara mycket farligt. Aldrig göra det utan en kompis! Eftersom du kan förlora medvetandet och drunknar.
 • Aldrig simma snabbt när man håller i en massa luft, börja långsamt och arbeta dig upp till en snabb simtur.

Saker du behöver

 • Ett stoppur
 • En rita
 • En bit papper för registrering av tider
 • En kompis, speciellt om du är under vattnet, eller nedsänkt
 • En lämplig mängd vatten om du ska hålla andan under vattnet.