Wki

Hur man ritar ett enkelt hus

Har du någonsin undrat hur man drar en tredimensionell (men enkel) hus? När du har dess grundform ner, kan du vara kreativ med fönster, dörrar, tak och andra funktioner. Här är en guide om hur du kommer igång.

Steg

Hur man ritar ett enkelt hus. Rita två överlappande trianglar på vardera sidan av kuben.
Hur man ritar ett enkelt hus. Rita två överlappande trianglar på vardera sidan av kuben.
 1. 1
  Rita en kub. Dess linjer kommer att fungera som väggarna i huset. Dessa bör vara ungefär jämn, men oroa dig inte om de inte är helt perfekt.
 2. 2
  Rita två överlappande trianglar på vardera sidan av kuben. Gör dem inte längre än väggarna, men, eller din färdiga produkten kommer att se något orealistiskt.
 3. 3
  Anslut sidorna av varje triangel för att forma ditt tak. Om du inte ser ett hus börjar dyka upp i din ritning, se bilden här och att det ser mer ut som det.
 4. 4
  Lägg en stor rektangel för dörren, och ett par av kvadrater eller rektanglar för fönster. Kom ihåg, vi rita i perspektiv - så för dörren och fönster (s), lägg i mindre kvadrater och rektanglar inuti de ursprungliga formerna för ökad detaljrikedom.
 5. 5
  Beskriv bilden och radera överlappande linjer. Det bör inte vara för många, men vad återstår bör vara lätt att bli av med.
 6. 6
  Färglägga den in och du är klar! Ditt hus kan följa vad färgschema du vill, om du är i behov av inspiration, steg utanför i några minuter och titta på hus i ditt grannskap.

Alternativ metod

 1. 1
  Rita en kvadrat. Försök att hålla linjerna så rak som möjligt. Du kan använda en linjal om du vill.
 2. 2
  Rita en annan kvadrat. Det bör vara kongruenta och bakom första torget du ritade. Du bör nu ha två rutor överlappar varandra. Ju längre de är ifrån varandra, desto längre ditt hus vara. (För en relativt fyrkantig hus, bör avståndet mellan rutorna är ungefär en fjärdedel av antingen torgets längd.)
 3. 3
  Anslut hörnen. Rita linjer som förbinder hörnen av varje ruta. Se till att du ansluter varje till närmaste hörnet, och att du sedan ansluta denna till den andra rutan. Detta kommer att göra dina rutor i en tredimensionell kub.
 4. 4
  Rita en prick ovanför kuben, i "front" av huset. Detta kommer att bestämma den punkt av taket. Det bör vara hög i jämförelse med husets bas, men inte mer än halva dess höjd.
 5. 5
  Anslut de övre hörnen på pricken. De bör alla vara fästa till punkten genom att en jämn, rät linje. Detta kommer att vara taket.
 6. 6
  Radera prick och varje inre linjen. Alla dina inre linjerna ska vara borta utom för den linje som skiljer taket från basen av huset. (Du kan fortfarande radera det om du vill, men det kommer att bli svårare att berätta där huset slutar och taket börjar.)
 7. 7
  Rita en dörr / fönster. Fönstren bör vara liten och fyrkantig, och inte för nära väggarna "kanter. Dörren är en rektangel med en cirkel för ett dörrhandtag. Om du vill kan du rita ett fönster på sidan av huset, men det måste vara en parallellogram, inte en kvadrat.
 8. 8
  Färg det på. Skapa detaljer och se till att du skuggar korrekt. Det fungerar bäst om du väljer en ljus färg för basen av huset, och en lika ljus färg för taket. Ta sedan mörkare versioner av dessa färger, och färg i den andra sidan med dem, detta kommer att skugga din ritning effektivt.

Tips

 • För att göra ditt hus ser så korrekt som möjligt, gör ditt tak plattare genom att lägga till en annan linje så att den inte kommit till en punkt. Lägg rutor kors och tvärs dina fönster och kanske ett fönster i dörren, liksom en förlängning av den "undre" takkanten att likna ett överhäng.
 • Rita lätt med blyerts så att du lätt kan gnugga ut misstag.
 • Använd ett radergummi om du gör ett misstag.