Wki

Hur man lägger i en ovan mark pool

Det finns många ovan mark pooler på marknaden idag som erbjuder timmar av familjen roligt och bra motion när vädret är alldeles för varmt för andra aktiviteter. Hur man lägger in en ovan mark pool i beror på vilken typ och kvalitet du väljer.

Steg

Hur man lägger i en ovan mark pool. Välj vilken typ av pool du ska installera.
Hur man lägger i en ovan mark pool. Välj vilken typ av pool du ska installera.
 1. 1
  Välj vilken typ av pool du ska installera. Det finns enkla vinyl pooler som stöds av en flotation krage och tunga långa pooler användningsområden som har paneler aluminium vägg och övre och undre skrifter inramning, så uppenbart att installationen kommer att variera kraftigt.
 2. 2
  Välj ut en plats i din gräsmatta som lämpar sig för poolen. Det verkar enkelt nog, men faktiskt, det finns en hel del överväganden. Marken måste vara ganska nivå, utan stora stenar och klippor. Du behöver ha tillgång till ett jordfel skyddad utomhus eluttag. Försök att hitta poolen i ett öppet soligt område, borta från träd och stora buskar, kommer de hoppar ofta löv och insekter i din pool hela sommaren.
 3. 3
  Välj din pool. Storleken och formen beror på det utrymme du har tillgängligt, din budget, och antalet och erfarenhet av simmare som kommer att använda det. De enklaste pooler är cirka 12 meter i diameter, samt punkterna 40 och 48 inches djupt. Dessa är vanligtvis stöds av ett ramverk av metall stolpar och topp rails, eller en uppblåsbar flotation ring. Du kanske vill investera i en fast ensidig oval pool, och dessa kan vara så stor som 24 meter med 36 meter, 5 meter djup. Ställa en av dessa upp är komplicerat, och arbetsintensiv, så den här artikeln kommer att handla om de mindre, enklare modeller.
 4. 4
  Nivå ett område större än poolen storlek. En tolv fots pool bör ha en bas ca 15 fot i diameter, och kan riktas med hjälp av en rak 2X4 styrelse och en fyra snickare fot (ande) nivå. Om poolen du har valt har en uppblåsbar ring för att stödja det, och kommer med en plast markduk, kan du ha möjlighet att ställa upp direkt på gräset, så lägger brädan ner på sin kant direkt på gräset, och plats nivån på toppen av det. Om bubblan är centrerad eller nästan centrerad, är du nivå. Vänd brädan 90 grader och kontrollera nivån i denna riktning, och om styrelsen är fortfarande nivå, du är bra att gå.
 5. 5
  Grade ett område för metall inramade eller fast dubbelsidiga pooler. Återigen mäta ett område något större än poolen. Avlägsna gräset med en vass spade, och jämna matjorden på detta område. Sprid en jämn, nivå skikt av ren byggmästare sand över den avskalade området, och använder din 2X4, slät och det. Du kan packa denna sand genom att vattna den med en sprinkler, eller använda en vibroplatta. Beroende på vilken typ av jord du arbetar i och gräset växer där, kan detta vara ett slitsamt projekt.
 6. 6
  Ställ upp sidoväggarna om du har en glasfiber eller metall muromgärdade pool kit, fast lederna med medföljande skruvar, och ställ in sand wedge runt insidan botten av poolen enligt tillverkarens anvisningar. Du kan nu placera liner innanför murarna, låter toppen hänga över utsidan av väggen 2 till 3 inches, och tillfälligt säkra den med klädnypor utrymme ca 18 inches isär. När fodret hängde runt poolen väggar, kommer du vill klättra över i poolen och sprider ut den jämnt runt botten, dra något slack eller rynkor mot väggarna från centrum. När fodret jämnas och drog ut jämnt, veckla ut den övre trim och knäpp fast den på plats, säkra fodret.
 7. 7
  Vik ut groundcloth Om poolen har en, och sprida ut fodret ovanpå det. Om poolen har en flotation ring, blåsa det och sprider ut det i en cirkulär mode, och dra ner på fodret ut från centrum så det ligger plant.
 8. 8
  Stå upp dina inlägg metall stöd, ställa dem på plast bottenplattor, om det är så utrustad. Anslut de bästa skenor som du installerar stolparna, för att stödja enheten. Se till att du halkar efter med några slitsar eller hylsor inbyggda i rad som du går. Takskenan skall glida genom ett verkade rör i toppen av fodret. Med den övre skenan monteras helt runt poolen omkrets, är du redo att klättra in och sprida fodret jämnt runt poolen botten.
 9. 9
  Fyll poolen med vatten, ungefär en eller två inches djup, och leta efter låga eller höga platser där vattendjupet inte är lika. Det är inte för mycket av ett problem i mitten av poolen, men runt omkretsen, kan det vara allvarliga problem, även orsakar poolväggen att misslyckas, eftersom trycket på vattnet är det som stöder sidoväggarna, och det måste vara lika. Om vattnet verkar vara samma djup runt omkretsen av poolen, fortsätta att fylla den.
 10. 10
  Montera slangarna för ditt filtersystem medan poolen fylls. Dessa fäster vanligtvis till färdigskurna hål i poolen, och klämma till filtret pumpenheten med slang skruvgänga klämmor, och ska vara enkel nog om du följer tillverkarens anvisningar noggrant.
 11. 11
  Montera din pool stege enligt tillverkarens anvisningar, var noga med att dra åt alla fästen väl.

Tips

 • Den uppblåsbara ringen poolen är det snabbaste och enklaste pool att installera, men ringen minskas den totala område av poolen avsevärt.
 • Ett stort badkar, eller en bit av mattan eller gummimatta för rengöring simmare fötter kommer att hålla poolen ren.
 • De flesta pool pumpar kräver 120 volts el, och det rekommenderas inte att köra detta på en förlängningssladd, så montering nära ett strömuttag om möjligt, eller har man installerat med jordfelsbrytare skydd.
 • Längst ned i poolen måste vara så plant som möjligt, och man måste vara uppmärksam för att avlägsna eventuella pinnar, kvistar, stenar, leksaker eller annat skräp som kan punktera poolen liner.
 • Placeringen av poolen är mycket viktigt. Sluttningar, nedanför träd och klippiga områden är inte lämpliga för ovan mark pooler.

Varningar

 • Små barn bör skyddas från för mycket sol, och med hjälp av en hög SPF vattenfast solskyddsmedel rekommenderas.
 • Har aldrig dyka eller hoppa in i en ovan mark pool.
 • Ovan mark pooler kräver tillsyn precis som alla andra poolen. Låt inte barnen leka i dem utan uppsikt.
 • Vissa jurisdiktioner och försäkringsbolag författare politiken kräver ett staket runt din pool, men det är alltid en bra idé.
 • Om poolen är inställd på icke-planade marken, kan väggen kollapsa orsakar vad som beskrivs som "katastrofalt" misslyckande.

Saker du behöver

 • 4 fot nivå.
 • Spade.
 • Rake.
 • Nivå område eller område som kan riktas manuellt.
 • Pool, bilagor, städutrustning och kemikalier.