Wki

Hur man kan minska vattenretention

Vätskeansamling, formellt känd som ödem, är ett symptom på ett antal villkor, inklusive uttorkning, förstoppning, hormonella förändringar, överflödigt natrium i kosten, hjärtbesvär och njurproblem. Symtom på vätskeretention omfattar känsla tunga och uppsvälld, märkbar svullnad i fötter, ben och andra delar av kroppen, och en ökning i kroppsvikt på upp till flera pounds.

Steg

Hur man kan minska vattenretention. Se din läkare om du märker tecken på vätskeansamling.
Hur man kan minska vattenretention. Se din läkare om du märker tecken på vätskeansamling.

Identifiera orsaken till vattenretention

 1. 1
  Se din läkare om du märker tecken på vätskeansamling. Om du lider av vätskeansamling regelbundet och vet orsaken till problemet, boka tid hos din läkare och få en diagnos.
  • Din läkare kommer att göra tester för att kontrollera hälsan hos ditt hjärta, njurar, lever och cirkulationssystemet.
 2. 2
  Håll en matdagbok. Lägg märke till vad du åt till ett par dagar fram till vätskeansamling. Det kan ta ett par dagar för kroppen att behålla överskottet kroppsvätska när du äter salt mat.
 3. 3
  Titta på en kalender om du är en kvinna som får en månatlig period. Hormonella förändringar i samband med menstruationscykeln kan orsaka månatliga problem vätskeansamling. För de flesta kvinnor period svälla inträffar en eller två veckor innan mensen börjar.
  • Vätskeretention är också vanligt ett problem under graviditeten och klimakteriet av samma anledning. Hormonella förändringar som sker under dessa längre övergångsperioder i kroppen orsaka överskjutande vätskeretention som kan vara konstant, cyklisk eller intermittent.

Minska vätskeansamling

 1. 1
  Drick 6 till 8 glas vatten om dagen. Även om det kan låta motsägelsefullt, om din kropp lider av uttorkning den behåller vatten som en överlevnad mekanism. Dricka mycket vatten, kan fruktjuicer, örtteer och andra icke-koffeinhaltiga drycker kroppen att spola och rengöra vätskor regelbundet.
 2. 2
  Skär ner på natrium i din kost. Hög natrium diet är den främsta orsaken till överflödigt vatten vikt. Undvik förädlade livsmedel, charkuteri, salta snacks och andra livsmedel som innehåller mycket natrium.
 3. 3
  Ät en hälsosam, välbalanserad kost som innehåller en hel del grönsaker, spannmål och andra fiberrika livsmedel.
 4. 4
  Brister i protein, kalcium, magnesium och vitamin B1, B5 och B6 kan också leda till problem med vätskeansamling. Ta kosttillskott om din kost saknas i dessa områden och du lider av vätskeansamling.
 5. 5
  Få 20 minuters fysisk träning varje dag. Motion är en nödvändig del av en hälsosam livsstil och har visat sig vara till hjälp för att styra vätskeansamling.
 6. 6
  Höj dina fötter och ben. Står för alltför många timmar eller sitter hela dagen med fötterna på golvet kan orsaka vätska att rinna in i dina fötter och ben, vilket orsakar svullnad. Ligg ner eller sitta med fötterna högt i vila och ta pauser.
 7. 7
  Prova en naturlig diuretikum. Vissa naturläkemedel är kända för att öka njurens flytande produktion, vilket hjälper behålla kontroll vatten.
  • Maskros har inga skadliga biverkningar och kan användas på obestämd tid. Lägg 10 till 20 droppar maskros tinktur till sallader eller andra livsmedel dagligen.
  • Dong quai är bäst till ett örtte och tas vid sänggåendet eftersom det har en milt lugnande effekt. Vissa teer säljs med dong quai i dem, eller så kan du köpa den som olja och tillsätt några droppar till din favorit te. Förutom att vara ett diuretikum, är dong quai känt för att hämma tillväxten av bakterier.
  • Eteriska oljor som används i förångare, gargles, bad och massage kan hjälpa kvarhållande bekämpa vatten. Lavendel, rosmarin, geranium och cypress är kända för att ha bra resultat.
 8. 8
  Ta en kemisk diuretikum säljs över disk, eller en läkare ordinerar. Kemiska diuretika tömma kroppens förråd av kalium och kan bidra till benskörhet.
  • Vissa receptbelagda och receptfria läkemedel interagerar med eller motverka diuretika. Kontrollera med din läkare för att säkerställa ett diuretikum inte kommer att negativt påverka några mediciner du tar.