Wki

Hur man identifierar en alm

Den alm har haft en lång och omväxlande tillvaro. Elm först dök upp ungefär 40 miljoner år sedan i Asien, varefter den flyttades hela norra halvklotet. Det finns mer än 30 arter av alm, och odlarna har varit uppskattad för allt från snickeri till mat för boskap. Den största mångfalden av almar återfinns fortfarande i Asien. Det finns cirka 8 arter i norra Europa, och färre i Europa. Eftersom almar är lövträd, olika arter har liknande egenskaper. Följ dessa tips för att identifiera en alm.

Steg

Hur man identifierar en alm. Undersök bladen på trädet.
Hur man identifierar en alm. Undersök bladen på trädet.
 1. 1
  Undersök bladen på trädet. Elm lämnar alternerar längs 2 sidor av skaftet. Bladet är ovalt och kommer till en punkt i slutet. Kanterna på blad är ojämna och venerna är framträdande. Basen av bladet är något ojämn.
 2. 2
  Titta på barken. Barken av en alm är grov och grov, med korsande åsar. Färgen är en ljusgrå till mörkt gråbruna. Den kinesiska Elm, även kallad Lacebark Elm, ofta har exfolierad bark som är grön eller orange färg.
 3. 3
  Kontrollera om en generell höjd och bredd. De flesta typer av almar når mellan 30 och 70 fot (9 till 21 meter) i höjd. De kan sprida sig från cirka 30 till 60 fot (9 till 18 meter) i bredd. Många europeiska arter av alm kommer faktiskt bli större, växa till 130 fot (39 meter) i höjd och 120 fot (37 meter) i bredd.
 4. 4
  Utvärdera den övergripande disposition, eller silhuett, av trädet. Basen av en alm är förstärkt med en synlig, grunt rotsystem som är utbredd. Ungefär halvvägs upp stammen, kommer ett fåtal starka lemmar stödja många grenar som fan ut och ofta sloka, vilket ger trädet intryck av ett paraply. Vintern är den bästa tiden att undersöka konturerna av en alm.
 5. 5
  Se upp för sommaren. Elms brukar blomma på våren, men det beror på art. Leta efter små blommor som är gula eller lila-gul. Blommor kan vara dold bakom bladen på alm om trädet har redan producerat blad.
 6. 6
  Titta på frön av alm. Elm frön falla från träden på senhösten i de flesta områden. De är utmärkande utseende. Elm frön är rund, platt och täckt av ett tunt, pappersliknande hölje som hakar på toppen, vilket gör dem lätt vind bäras.
 7. 7
  Undersök almar i höst. Kontrollera träd i höst när löven ändrar färg. Många arter av almar har blad som kommer att förvandla en ljust gul i höst, och ibland en gulaktig-lila färg. Bladen ofta kan gömma sig blommor som fortfarande är närvarande från sensommaren.
 8. 8
  Överväg plats. Leta efter områden som kan innehålla blomstrande almar. Även elms anpassa sig till olika klimat och plantering situationer, kan de identifieras i områden som är i full sol till del skugga med väldränerad, men fuktig, markförhållanden.
 9. 9
  Identifiera almar av de olika arterna. Det finns flera vanliga arter av almar på norra halvklotet.
  • Leta efter egenskaperna hos den vita alm (eller europeiska alm). Den vita alm är en lång, symmetrisk träd med bred spridning lemmar och hängande grenar. Det är ljust eller mörkt grå i färgen med grov bark och grenar blekare och kvistar.
  • Observera hala alm. Detta träd är också känd som den röda almen på grund av det röda trä. Bladen på den hala elm är större än de andra almar, och behålla en grovlek även i sommar.
  • Identifiera berget alm genom att leta efter blad som är små, fasta och mörkgrön. Berget Elm är infödd till norra Europa och södra Kanada. Bladen på denna alm vänder lysande nyanser av gult i höst.
  • Kontrollera bladen av bevingade alm att identifiera detta träd, som är den minsta av alm familjen. Blad av detta träd har två små blad som skjuter från toppen.

Tips

 • Öppna Elm Project (openelm.org) har en telefon program som kan laddas ner. Ansökan innehåller fakta om olika almar, och kan användas för att hjälpa till att identifiera almar.
 • Elms är mottagliga för en mängd olika sjukdomar, inklusive almsjukan. Detta är en svampsjukdom som sprids av insekter. Du kan identifiera om en alm är sjuka genom att leta efter vissnar unga skott eller blad, stora fläckar av döda löv, eller gulfärgat bladen när de är unga och inte om att ändra färg beroende på årstid.

Relaterade Google