Wki

Hur beskära plommonträd


Beskärning plommon träd är inte en uppgift som de egentligen inte behöver en hel del beskärning gång etablerat. Den här artikeln ger en snabb genomgång om vad man ska göra.

Steg

Hur beskära plommonträd. Beskär unga plommonträd att främja en god tillväxt och en lämplig form.
Hur beskära plommonträd. Beskär unga plommonträd att främja en god tillväxt och en lämplig form.
 1. 1
  Beskär unga plommonträd att främja en god tillväxt och en lämplig form. När du först plantera ett plommonträd, är det viktigt att rikta sin tillväxt och skapa en vas form, hålla centrum öppen för att släppa in ljuset.
 2. 2
  Beskära trädet till 5 och 9 väl fördelade sidogrenar bort från trädet centrum. Grenar som kommer utanför sidan av fotograferingen kallas laterals och bör lämnas eftersom de producerar sporrarna för frukt. Detta kommer att bidra till att skapa en stabil grund för framtida tillväxt. Skär varje av de viktigaste grenarna tillbaka med ungefär en tredjedel, snittet ska göras strax ovanför vilande skott.
 3. 3
  Observera att skjuta på slutet av spetsen kallas en terminal och kommer aldrig ge frukt, detta kan kapas till 5-6 knoppar. Sikta på att ha starka laterals med många sporrar.
 4. 4
  I sin andra säsong, skära ny tillväxt halvvägs på 5 - 9 sidogrenar. På dessa kontor inte krävs som en del av grunden, skär varje till 4 knoppar.
 5. 5
  Förkorta beskäras skott efter skörd av frukt på sensommaren. Detta kommer att uppmuntra den nya säsongens tillväxt.
 6. 6
  Fortsätt att titta efter plommonträd genom att ta bort sjuka eller död ved under sin livstid. Det är också bra att ta bort alla grenar som inte producerar plommon. Du kan skära ner till en lämplig knopp varje gång.

Tips

 • Använd beskärning färg på cut grenar för att förebygga sjukdom.
 • Om du beskär under fuktigt väder, är det plommonträd i riskzonen för bladsilver sjukdom.
 • Den bästa tiden att beskära plommon är tidigt på våren eller försommaren under en torr dag. Aldrig beskära på vintern (för att undvika sjukdomen bladsilver).
 • Om du har en fan-utbildad plommon, måste du forma som du skär den. Skär tillbaka nya sideshoots till 6 blad.

Varningar

 • Undvik mid-sommar beskärning eller du kanske hitta plommonträd lägger all sin energi till fantastiska bladverk tillväxt snarare än att fruktkroppen.
 • Släng alla sticklingar för att undvika överföring av sjukdom.
 • Aldrig beskära på vintern, kylan och / eller fuktigt väder ökar risken för bladsilver sjukdom.

Saker du behöver

 • Beskärning utrustning
 • Garden handskar
 • Lämpliga bortskaffande metoder för skära bitar