Wki

Hur man beskära ett körsbärsträd

Att lära sig att beskära ett körsbärsträd på rätt sätt är avgörande för hälsa och liv för den känsliga fruktträd. Körsbärsträden är benägna att sjukdomar och svampinfektioner som lätt kan spridas om inte beskäras eller om beskäras felaktigt. Körsbärsträden är centrala ledare träd eftersom alla sina grenar växer från en huvudledning. På grund av denna struktur, körsbärsträd gör bäst när beskäras i en vas-liknande eller byggnadsställning form med några grenar skära in mellan skikten för att släppa in ljus och luft att cirkulera i och runt trädgrenar. De bör också beskäras på sommaren när de producerar frukt för att hjälpa till att förhindra spridningen av sjukdomen. Om du följer specifika körsbär tips trädbeskärning, kommer du att kunna hålla din körsbärsträdet eller träd friska och producerar frukt år efter år.

Steg

Hur man beskära ett körsbärsträd. Samla sekatör en trasa, gnugga alkohol eller blekmedel och beskärning klistra för att förbereda sig för att beskära ett körsbärsträd.
Hur man beskära ett körsbärsträd. Samla sekatör en trasa, gnugga alkohol eller blekmedel och beskärning klistra för att förbereda sig för att beskära ett körsbärsträd.
 1. 1
  Samla sekatör en trasa, gnugga alkohol eller blekmedel och beskärning klistra för att förbereda sig för att beskära ett körsbärsträd.
 2. 2
  Dra ut alla döda eller torkade grenar, döda löv och torkad frukt och flytta dem bort från din körsbärsträd.
 3. 3
  Torka dina Sekatörer rent med trasa och desinfektionsmedel.
  • Detta kommer att bidra till att förhindra spridning av sjukdomen till din körsbärsträd.
 4. 4
  Klipp grenarna i din körsbärsträd i en vinkel, ägnar stor uppmärksamhet åt att hålla vas-liknande form.
 5. 5
  Gör snitt på varje gren cirka 1/8 av en tum (0,3 cm) över sin linda.
 6. 6
  Ta bort alla plantor som kan ha spirat vid basen av din körsbärsträdet.
 7. 7
  Steg tillbaka och titta på din körsbärsträd för att se om ens och välformade.
 8. 8
  Beskär alla grenar som du kan ha missat.
 9. 9
  Täta alla beskäras grenar av din körsbärsträd med icke-asfalt baserad beskärning klistra för att förhindra bakterier, bakterier och svamp sprids i grenarna.
 10. 10
  Städa upp alla skurna grenar och putsning bort från basen av körsbärsträd.

Tips

 • När lära sig att beskära ett körsbärsträd, är det viktigt att förstå att de är känsliga träd som är benägna att sjukdomar. Därför är det viktigt att beskära ett körsbär under rätt förutsättningar, i rätt tid, och genom att använda rätt verktyg.
 • Det är viktigt att förstå vilken typ av körsbärsträd som du har innan beskärning det. Beskärning vissa körsbärsträd vid fel tidpunkt på året eller genom att skära bort frukt-producerande knoppar kan förstöra en säsong frukt eller ens permanent skada trädens frukt producerande förmåga. Bing, svart, blommande och japanska är några av de särskilda sorter av körsbärsträd.
 • Även om de flesta fruktträd beskärs på vintern när de är vilande, är det bäst att beskära körsbärsträd i sommar för att hjälpa till att förebygga en sjukdom som kallas Silver Leaf. Silver Leaf orsakar missfärgning och död körsbärsträdet bladen.
 • Om du är beskärning sjuka körsbärsträd, var noga med att torka av sekatören med desinfektionsmedel efter varje snitt. Detta kommer att bidra till att förhindra spridning av sjukdomar eller svampinfektioner.

Varningar

 • Inte beskär inte körsbärsträd i fuktiga förhållanden. Körsbärsträden är benägna att sjukdomar som orsakas av svampinfektioner, och är mer benägna att få dem när grenar kapas och exponeras i fuktiga eller fuktiga miljöer.
 • Inte beskär inte ett körsbärsträd tills den har producerat frukt för säsongen. Annars kan du inte körsbär förrän året därpå.
 • Inte beskära inte ett körsbärsträd utan att använda ett icke-asfalt baserad beskärning pasta. Utan det, kommer de känsliga, färska beskäras grenar vara benägna att sjukdomar och svampangrepp.

Saker du behöver

 • Sekatörer
 • Desinfektionsmedel, såsom alkohol eller blekmedel
 • Duk
 • Beskärning pasta som är icke-asfalt baserad