Wki

Hur man beskära ett citronträd

Citronträd finns i alla storlekar. De omfattar allt från dvärg citronträd, som kan växa 2 till 8 fot (0,61 till 2,44 m), med vanliga träd som kan nå 15 fot (4,6 m) eller högre. Den Meyer citron kan odlas i en kruka och ändå producera normalstora citroner för sin ägare. Oavsett storleken på ditt träd, bör du lära dig att beskära ett citronträd till en lämplig form. Beskärning citronträd öppnar upp centrum av trädet, så att man lätt tillgång vid sprutning, och skapar en stor fruktbärande ytarea än vad som kan nås av solen och skördaren. Beskärning skapar också kraftiga grenar som är tillräckligt stark för att stödja frukt de producerar.

Steg

Hur man beskära ett citronträd. Välj rätt tid att beskära citronträd.
Hur man beskära ett citronträd. Välj rätt tid att beskära citronträd.
 1. 1
  Välj rätt tid att beskära citronträd. Citronträd är vintergröna träd som inte visar en riktig dvala, såsom förlust av löv. Men tillväxt och metabolism av träden sakta ner efter frukten skörd. Citronträd i kallare klimat visar lägre aktivitet strax före den snabba våren tillväxt. Beskärning skulle inträffa under denna period av dvala eller höger när den nya fjädern tillväxt visas.
 2. 2
  Ta bort all frukt från trädet.
 3. 3
  Beskär alla grenar som är skadade eller sjuka hela vägen tillbaka till basen.
 4. 4
  Skär alla grenar som är mindre än diametern på en blyertspenna.
 5. 5
  Beskär suckers som de uppträder som helst. Citronträd görs genom ympning normalstora fruktbärande grenarna på mindre träd lager (för dvärg träd) eller mer härdiga lager. Suckers är skott från grundstammen som minskar frukt avkastning och påverka hälsan hos citronträd. De överträffar ofta höjden av huvudfabriken i ett par månader om de lämnas därhän, "suger" de näringsämnen från den bärande delen av trädet.
  • Suckers som är gröna och nybildade kan försiktigt brytas av vid basen.
  • Suckers med vedartade stammar bör skäras med sekatör jäms med bålen av citronträd.
 6. 6
  Bestäm om du vill ha en öppen, kompakt, eller häck look typ träd. Detta kommer också att bero på vilken typ av citron träd som du har. En liten krukväxt citronträd kan producera bättre med och öppna utseende, medan vissa människor kanske vill ha en buskigare växt.
  • Traditionella citron beskärning resulterar i ett träd som är större vid botten än den övre. Detta ger jämn solljus till alla delar av trädet.
 7. 7
  Titta på den övergripande formen och balansen i trädet. Om trädet har fler grenar på ena sidan, ta bort en del på den tyngre sida tills trädet balanserar ut.
 8. 8
  Ta bort de nedre grenarna för att ge trädet en enda, stabil stam.
 9. 9
  Välj 2 eller 3 grenar att vara de viktigaste ställningens grenar som du kommer att träna för att bära frukt.
 10. 10
  Skär bort mittstammen som öppnar i mitten av trädet.
 11. 11
  Skär av topparna av de viktigaste grenarna. Detta kommer att tvinga grenarna att växa tjockare och kraftigare. Över de nästa flera växtsäsonger, koncentrera sig på de viktigaste grenarna som du har valt, skär dem tillbaka som behövs och låta sekundära grenar att växa ut ur dem. Skär tillbaka allt som inte är stark eller som blockerar ljuset från att komma in i trädet.
 12. 12
  Thin frukt genom att plocka bort det för att producera större frukt och låta trädkronorna att växa i unga träd. Träd inte bör tillåtas att bära frukt förrän de är mogna, vilket är mellan 3 och 4 år gamla.

Saker du behöver

 • Sekatörer