Wki

Hur man gör LED throwies

En LED Throwie är en rolig, billig och ganska dekoration idealisk för kylskåp. Det kommer att vara tänd i ungefär en vecka, men de är lätta att göra så att du aldrig ska ta slut!

Steg

Hur man gör LED throwies. Tejpa lysdioden till batteriet.
Hur man gör LED throwies. Tejpa lysdioden till batteriet.
 1. 1
  Känn ditt batteri. Din skivformiga batteriet har en positiv sida och en negativ sida. Den negativa sidan har mindre ytarea än den positiva sidan. Den positiva sidan är större och har en (+)-symbolen och innefattar den sida av batteriet.
 2. 2
  Undersök din LED. Det ser nog ut som en liten plast kula med två ben eller leder. En bly är längre och möjligen mörkare, är detta anoden och behöver röra den positiva sidan av batteriet bara. Den andra ledningen är kortare och kanske lättare, är detta katoden bly och behöver röra den negativa sidan av batteriet bara. Om katoden bly vidrör den positiva sidan av batteriet, kommer du att orsaka troligen ett fel i LED. Du kan ta reda på vilken färg LED genom att korrekt fästa den till din strömkälla batteriet. En LED är en lysdiod, inte en glödlampa. Färgen bestäms inte av plast kula form, men genom halvledarmaterialet inne i LED.
 3. 3
  Tejpa lysdioden till batteriet. Skär en 1 "x 7" bit silvertejp. Hålla en tråd från LED till varje sida av tomt batteri, linda bandet runt utsidan av trådarna och batteri. Vira den ena gången, snyggt och tätt. Lampan ska tändas. Om det flimrar, gjorde du det fel. Gör över. Du bör ha en del av bandet bandet hänger på ena sidan.
 4. 4
  Fäst magneten. Placera magneten mot sidan av den omslagna batteriet och fortsätta inslagning tejp runt tills den täcker magneten. Från denna punkt, inte plocka upp Throwie av LED. Hantera det alltid av batteriet / magneten.
 5. 5
  Kasta Throwie. Lätt kasta enheten på framsidan av din metall kylskåp eller liknande yta. Den starka magneten kommer att fästa på kylskåpet och fortsätter att brinna så länge batteriet räcker.

Tips

 • Du kan göra Throwies som fäster på alla typer av objekt genom att linda dem med dubbelhäftande tejp.
 • Den Spänning en diod droppar är konstant, så att lägga ett motstånd i serie kommer att göra din batteriet att räcka längre. Om Diode slås på vid 1.8V, måste ett 3V batteri släppa 1,2 V på ledningarna, vilket nära oändlig ström. Att sätta ett motstånd kommer att försäkra de nuvarande vistelser i schack. Se bara till att värdet tillåter ström över lysdioden att vara tillräckligt för att vara ljusa.
 • Om du äger en stålbro eller torn, kan du kasta ett gäng av dessa upp mycket högt och hålla dem att bilda upplysta motiv i mörkret. Klättra upp och ta bort Throwies innan de sönderfalla till någon typ av avfall fara.
 • Batterierna kommer sannolikt att pågå längre på grön, blå eller vita lysdioder, än röd, gul eller orange lysdioder.

Varningar

 • Kasta alltid batterierna på ett säkert sätt.
 • Låt inte små barn svälja Throwie eller batterier.

Saker du behöver

 • LED finns i valfri färg. De kostar någonstans från 3p-15p vardera. Rött, gult och grönt är billigast. Standard 10mm storlek är bäst.
 • Tejp, liksom Duct Tape
 • Små Neodymium magneter, 0,5 x.125 ". Du kan köpa 25 för 10€ 0,00 nätet. Förvara dessa kraftfulla magneter borta från datorn och annan elektronik!
 • CR2032 knapp batterier gillar funnit i miniräknare, 3V litium.