Wki

Hur man gör ett pappers snowflake

Det är bra att göra snöflingor för vintern och familjemedlemmar, särskilt under julen. Under vintermånaderna, gör ett papper snöflinga är en enkel och roligt hantverk för yngre barn. Det finns många metoder i den här Google guide, så du kommer att ha massor av olika snöflingor att göra som ett alternativ!

Steg

Hur man gör ett pappers snowflake. Vik pappret på mitten.
Hur man gör ett pappers snowflake. Vik pappret på mitten.

Enkla snöflinga metod 1

 1. 1
  Samla ditt material. Du kommer att behöva en peice av papper och sax.
 2. 2
  Vik pappret på mitten.
 3. 3
  Hitta mitten av papperet på luckan, sedan viker pappret i tredjedelar i en triangel form. Detta innebär vikning ena sidan över ca 1/3 av vägen och sedan vika den andra sidan över för att täcka den första sidan.
  • Tryck inte ner på kanterna men eftersom det kan ta lite omveckning att få kanterna perfekt anpassade så att du har en perfekt triangel. Poängen är nere.
 4. 4
  Vik på mitten.
 5. 5
  Skär av toppen. Du är nu redo att skära ut snowflake!
 6. 6
  Börja med att skära ett mycket enkelt mönster, när du vänjer det du kan prova mer komplicerade mönster.
 7. 7
  Vik snöflingan. Fälla tar lite tålamod, men du har din första sexsidig snöflinga.

Metod 2

 1. 1
  Ta en 8 1/2 x 11 ark och skära av en tum från botten av arket för att göra det en 8 1/2 av 10 "-ark.
 2. 2
  Vik på mitten - Gå två 8 1/2 tums sidor tillsammans på toppen så att du hamnar med en 8 1/2 x 5 rektangel.
 3. 3
  Håll den vikta sidan av papperet i vänster hand, håller den upprätt. Håll i mitten av vecket.
 4. 4
  Sen med din högra hand, öppna upp den högra sidan av papperet och skjut luckan åt motsatt håll mot den vänstra sidan av papperet, så att du är invertering vecket, och trycka på rätt sida vänd ner i vänstra sidan av vikta papper.
 5. 5
  Tryck inte det hela vägen till vänster vecket. Du måste sluta skjuta ca 1/3 av vägen till den andra sidan. Du börjar att se att en triangel bildas. Egentligen kommer den högra sidan börjar se ut som två triangulära vingar. Tryck dessa veck ned.
 6. 6
  När du ser att du har den högra trianglar, ta resten av den vänstra sidan och fäll upp det som du gjorde den högra sidan. Bottenvecket kommer att gå upp för att träffa rätt veck för de två vingar.
 7. 7
  Detta bör resultera i en perfekt linje triangel - Sidorna ska hela matchen, ska punkten vara nere och toppen bör ha ojämna punkter från hörnen på pappret.
 8. 8
  För att göra det sexsidiga snöflinga, ta triangeln av papper och vik den på mitten så att du får en tunnare triangel. Poängen kommer fortfarande vara samma punkt, bara för en smalare triangel.
 9. 9
  Du är nu redo att skära ut snöflinga. Skär längs kanten av triangeln som har flera veck som visar (ej den taggiga övre, inte den enkelvikt sida). Se till att du börjar skära ner tillräckligt långt i sidan för din design för att visa på varje snöflinga stift. Du ser den lägsta delen av pappret veck när man tittar på den sida du ska skära på. Det är förmodligen en 1/2 till 2 inches från toppen.
 10. 10
  Börja med att skära ett mycket enkelt mönster - Prova en diamant form på slutet. Gör en genväg ner diagonalt bort från kanten, en andra skär tillbaka mot kanten men inte helt (säga 1/4 "från kanten). Klipp en rak linje ner parallellt med kanten till ca 1/2" från punkten. Sedan skära ner diagonalt, helt över.
 11. 11
  Fälla tar lite tålamod, men du har din första sexsidig snöflinga.

Tips

 • Om du inte vill klippa en cirkel ut eller kan inte klippa bra, prova att använda ett kaffefilter i stället, är allt du behöver göra är att vika det hälften och följ stegen.
 • Om du slå ett hål i din snowflake, knyt lite garn i hålet och täcka snöflinga i lim och glitter, det gör en stor prydnad.
 • Var försiktig med sax de är vassa alla sätt har en ansvarig vuxen hjälpa dig
 • Återvinn pappersbitarna du avskurna.
 • Äldre barn och vuxna gör detta hantverk kanske vill skissa en design innan kapning. Detta bidrar till att skapa snöflingor med mer intrikata mönster än slumpmässigt skurna former.
 • När det blir dags att hålla vikas på mitten papper i mitten, kan du vika det på mitten igen och göra en markering för att visa exakt var mitten är.
 • Du kommer att ha massor av överflödigt papper som kan återvinnas.
 • Konstruktion papper snöflingor, medan svårare att klippa, kommer att bli starkare. Detta innebär att varje av de sex utskotten kommer att vara något annorlunda, definitivt inte helt symmetrisk. Så förvänta dig inte perfektion.
 • Du kanske vill göra detta över en soptunna / bin, eftersom att göra papper snöflingor innebär att ha små bitar av papper faller överallt.
 • Du kan använda resten av snowflake att göra en krona för ditt barn. Håll överblivna pappret viks, skär en rundad kant på toppen, veckla upp och lägg på huvudet. Du kan undersöka andra sätt att göra detta mer effektivt - som att skära det så det är en lång remsa och sedan limma remsan på mer robust papper eller skum för att göra en riktig krona. Både prinsessor och prinsar kommer att njuta av dessa.
 • Det är häftigt för små barn under julen!
 • Snöflingor gjorda av kopieringspapper blir mer symmetrisk men inte helt. De kommer att vara bra för hängande men kan sloka. Försök laminera dem när det är färdigt för att göra dem mer hållbara. Detta gör att du kan använda dem år efter år.
 • Du kan vika papperet på mitten två gånger för en annan utformning.

Varningar

 • Vuxen övervakning av små barn är viktigt under de skärande stegen eftersom de kan skära sig.

Saker du behöver

 • Papper
 • Sax
 • Markörer (valfritt)
 • Klistermärken (valfritt)