Wki

Hur man gör en skrivbordsstol från en bilbarnstol

Bra, bekväma skrivbord stolar kan ibland bli orimligt dyrt, och även många av de dyraste befatta sig mer med estetik snarare än timmar-om-timmars komfort. Om du är på en budget, gör en skrivbordsstol från en bilbarnstol och ett överskott vridbara skrivbordsstol är enkelt, roligt och resulterar i något utomordentligt bekväma. Eftersom styrkan och krav noggrannhet är inte så bra, det gör också ett utmärkt första projekt för metallbearbetning nybörjare.

Steg

Hur man gör en skrivbordsstol från en bilbarnstol. Samla dina leveranser, verktyg och material, som anges i de "saker du behöver" nedan.
Hur man gör en skrivbordsstol från en bilbarnstol. Samla dina leveranser, verktyg och material, som anges i de "saker du behöver" nedan.

Göra en hjälpram

 1. 1
  Samla dina leveranser, verktyg och material, som anges i de "saker du behöver" nedan.
 2. 2
  Se hur skrivbordsstol säte är ansluten till sitt fäste. I synnerhet mäta hur långt fram mitten av basen är från den inre ytan på ryggstödet (dvs där svanskotan området skulle vila när man sitter i stolen). Eftersom ryggstödet, torso, och skinkorna är tyngre än sitsen fram och ben, är fästet troligen fäst nära ryggstödet för balansen. Ordna nya hjälpram du kommer att göra och bilen stolens montering på det till ungefär bevara denna sträcka, vilket minskar risken att stolen tippar bakåt.
 3. 3
  Ta bort stoppningen (sits och rygg) från skrivbordsstol. Detta unbolts vanligtvis eller unscrews. Ibland ryggstödet kommer att hållas på en separat bit stål, spara lite tid och skära denna rabatt, istället mixtra runt för att ta bort den. Släng den gamla stoppningen på ett ekologiskt hållbart sätt.
 4. 4
  Unbolt sätesskenorna från din bilbarnstol. Detta är vanligtvis fyra, något krångliga, bultar. Håll bultarna, eftersom du behöver dem senare.
 5. 5
  Mät avståndet mellan bulthålen för sätesskenan, framifrån och bakåt. Tillsätt ca 20mm (knappt en tum) till detta nummer, sedan markera två av dessa längder på stål lådsektion. Skriv på lådsektion vad denna längd är för. Vi kallar dessa längder "Längder A".
 6. 6
  Mät avståndet mellan bulthålen från sida till sida. Subtrahera från detta två gånger bredden av den bredaste sidan av din stål lådsektion. Till exempel, om din lådsektion är 62mm, och avståndet är 355 mm, då du vill ha 355 - 62 - 62 = 231 mm. Markera två av dessa längder på stål lådsektion. Dessa kommer att vara "Längder B".
 7. 7
  Gå tillbaka till din avskalat skrivbordsstol. Mät avståndet, framsidan till baksidan, av stålplåt som din stoppning brukade sitta på. Skriv ner detta avstånd på ett papper (du behöver det senare). Sedan, subtrahera en bredaste sida dimension din box avsnittet från detta. Till exempel, om det är 195mm, och ditt bredaste sidan av din box avsnitt är 62mm, då är det 133mm. Märk ut två av dessa längder på din lådsektion. Dessa kommer att vara "Längder C".
 8. 8
  Klipp ut längderna du har markerat på din lådsektion. Det enklaste och snabbaste sättet är att använda en bandsåg. Om detta inte sker, använd en vinkelslip, använd kapskivor att klippa avsnitten ut, då en slipskiva att städa upp efteråt. Om detta inte sker, använd en bågfil. Du kommer nu att ha sex små längder av stål lådsektion.
 9. 9
  Lay dessa avsnitt ned på en plan yta, största längd nedåt, och placera dem. Längder A ska vara på sidorna, som pekar bort från dig. Längder B bör vara mellan dem, i rät vinkel, med sina centra så långt ifrån varandra som det mått du skrev ned i steg 5 i det här avsnittet. Om det råder betydande rost eller färg på din lådsektion, notera där avsnitten A och B träffas och rengör dem på ren metall med en stålborste (eller med din vinkelslip, fint).
 10. 10
  Se sektionerna är placerade exakt sedan svetsa ihop dem. Det kan vara en bra idé att Punktsvetsa dem först och sedan "torrkörning" dem på ditt skrivbord stol bas för att se till att allt är i ordning, det är lättare att slipa bort och bryta en punktsvets om du märker att det är fel.
 11. 11
  Mät bredden på bottenplattan på din skrivbordsstol (motsatt mätningen till den du tog i steg 5) och skriva ner det. Gå tillbaka till din hjälpram och längder läge C mellan längderna B, i rät vinkel mot den. Du kommer förmodligen att upptäcka att en eller flera kommer att vara något för lång och kommer inte att passa, om så är fallet, slipa eller skära dem tillbaka. Centra för dessa avsnitt ska vara så långt ifrån varandra som det avstånd du bara mätas. Som ovan, städa upp anliggningsytorna sedan svetsa dem på plats. Din hjälpram är nu avslutat.
 12. 12
  Ta din gamla bas skrivbordsstol. Vänd den upp och ner och lägg det på toppen av din hjälpram. Torka bort all färg från basen där de två möts. Sätt på din säkerhet redskap, eftersom det inte är ovanligt att färgen på basen för att fatta eld. Ha en brandsläckare redo. Svetsa basen på din hjälpram.
 13. 13
  Slutligen, och eventuellt använda vinkelslip för att rensa upp eventuella röriga svetsar. Var försiktig!

Göra fästen

Vi kommer att behöva något att hålla stolen på plats till vår nya hjälpram. För detta kommer vi att göra några fästen ur några stålplåt.

 1. 1
  Märk ut tre rektanglar på din stålplåt. Dessa bör vara ungefär en tum och en halv bred med två eller tre inches ner.
 2. 2
  Markera ett bulthål nära toppen av var och en av dessa. För att göra detta, mäta tjockleken på de bultar som används för att hålla sätesskenorna på plats (du gjorde rädda dem, eller hur?). Som en grov vägledning, bör de centra i hålen vara ungefär en och en halv bolt-bredder från toppen av rektangeln. De bör vara något off-center, igen, ungefär en och en halv bolt-bredder från kanten.
 3. 3
  Borra dessa hål ut. Använd en något större (2 mm eller så) borr än dina bultar, vilket ger oss en felmarginal i fall vi placera dem lite fel senare. Detta kommer att ta ganska lång tid.
 4. 4
  Klipp ut dina rektanglar. Överlägset, är det enklaste, snabbaste och mest korrekta sättet att göra detta för att använda en vinkelslip med en monterad kapskiva. Efter klippa ut dem, vänta på att kyla (skär dem kan få dem förvånansvärt varmt), använd en skruv för att rikta in skruvhålen på alla fyra och sedan klämma ihop dem i ett skruvstäd eller ett par mullvad grepp ("låstängerna" ). Använd en slipskiva för att göra dem alla i samma storlek. Du kommer att vilja göra de övre hörnen så rundade som möjligt för att ge dig maximal avslut. Återigen, vänta på dem svalna innan du släpper dem och hantera dem.
 5. 5
  Placera dina fästen på hjälpramen. De kommer att sitta på hörnen av längderna A, med bulthålen vända utåt, off-centrerad sidan närmast bulthålen vända mot ändarna. Mät avståndet mellan bulthålen, framifrån och bakåt, i bilbarnstolen och se till att bulthålen på den rektangulära fästen är samma avstånd från varandra. De fästen borde sitta ett par millimeter från kanten i den andra riktningen.
 6. 6
  Svetsa fästen på plats. Vänta för dem att svalna.
 7. 7
  Eventuellt måla din hjälpram och dina fästen i svart färg.

Färdigställande

 1. 1
  Bolt din hjälpram till din bilbarnstol. Vanligtvis är det bäst att skruva på framsidan först, sedan den bakre, eftersom de främre är ofta svårare att komma åt än de bakre. Om inte dina mått och positionering var perfekt (de aldrig är), hittar du förmodligen att bulthålen på dina fästen inte radas upp perfekt med bulthålen på bilsätet, om så är fallet, borra hålen ut lite större. Alternativt, kan du tvinga bulten i vinkel ("cross-threading", även om detta kan göra det svårt att återanvända samma stol på en annan bas senare), eller använda en mindre skruv med en mutter och bricka på andra sidan (om du kan komma åt den).
 2. 2
  Städa upp bilbarnstolen. Du är klar!

Saker du behöver

 • En bärgning luta, svänga skrivbordsstol. Villkoret för själva sätet spelar ingen roll, eftersom du ska bli av med det: vad du vill är den mekaniska basen. Du kan förmodligen få en av dessa gratis, eftersom dessa kasseras tanklöst överallt. Det viktiga är att den del där sätet bultar på är gjord av stål. Eftersom en bilbarnstol är ganska stor och tung, och sannolikt tillbakalutad flytta din vikt fördelning på det, en bred, stabil bas typisk för en stor, tillbakalutbart stol (känd som en "chef" eller "executive" stol i USA) är bäst. En fem på foten som är att föredra, men inte nödvändigt.
 • En bil framsätet. Bege dig till din lokala skroten och hitta något bekvämt och inte alltför slitna. Helst vill du något från en sportig-ish bil, eftersom dessa tenderar att vara mycket mer stödjande och justerbart, prova innan du köper för att hitta en rätt för dig. Vårt exempel använde en stol från en Vauxhall Astra GTE, tidiga Toyota Supra säten är också utmärkt. Det viktigaste är att stolen är helt manuellt i drift, inga elektriska komponenter kommer naturligtvis att vara värdelös, och kan försvåra demontering av sätet.
  • Leta efter en säte med justerbara armstöd fästa till sidorna av själva sätet.
  • En läderklädd sits är mer sannolikt att vara och lättare att hålla ren, men en tygklädd man kan vara mer bekvämt eftersom det griper dig något istället för att bara glida dig mot sin lägsta punkt.
 • En svetsare, eller en vän som kan svetsa för dig.
 • Antingen:
  • En bandsåg. Om du inte har en av dessa, är vinkelslipen utrustad med kapskivor fina (om mindre exakt).
  • Vinkelslip,. En liten 115mm (6 ") är fina Du vill både skärning och slipskivor för det.
 • Eller:
  • En bågfil, en fil, och en hel del tålamod.
 • En borrmaskin, med ett urval av bitar som är lämpliga för att skära metall. En variabel hastighet borr är att föredra.
 • Vissa stål lådsektion. Du behöver ungefär 5 meter av detta. Vårt exempel använde 2,5 "x 1" avsnittet från någon gammal kommersiell hyllor.
 • En liten plåt av stål, ca 4 mm tjock. Eftersom du bara behöver ett par inches av det, är chanserna goda att du kommer att kunna spola detta från någonstans (eller något) i stället för att köpa några.
 • En stål regel eller måttband, plus en tuschpenna.
 • Eventuellt svart färg lämplig för metall, är smidig Hammerite en bra satsning.
 • Några andra grundläggande verktyg som skiftnycklar (spärrfunktion skiftnycklar är bäst, eller en socket set), skruvmejslar, hammare och så vidare.

Tips

 • Lär dig att vara bekväm med både Imperial (fot och tum) och metriska mått. Båda har sin plats inom metallbearbetning, beroende på vilka krav på noggrannhet. Denna artikel använder heller, där det är lämpligt.
 • Vid borrning av hål i fästena ut, kan det väl vara snabbare och enklare att borra ett hål med en liten borr först, och sedan arbeta dig upp till önskad storlek.
 • Om du är osäker, avskuren strax mindre metall än för mycket. Metall kan alltid slipas bort, men inte lagt tillbaka.
 • Mer än sannolikt, är den givna designen för hjälpramen overkill i att använda både längsgående och tvärgående armering. Mestadels är detta till gagn för oerfarna svetsare, i att det ska finnas något att falla tillbaka på i fall ett (eller flera) svetsar misslyckas. Den står också för skrivbordsstol basen misslyckas. Men om du gör det mer än ett par gånger, så kommer du förmodligen hitta sätt att förändra designen.
 • Vissa kommersiella fordon såsom lastbilar och bussar har platser redan på plattformar för fastsättning på sina plana golv. Dessa kommer sannolikt att vara konstruerade för lång, bekväm användning, och kanske bara behöver fästa ett bredare platt till den befintliga basen för stabilitet.

Varningar

 • Använd alltid en svets huva vid svetsning eller när du tittar på någon svets, titta direkt på ljuset kan resultera i en mycket smärtsam åkomma som kallas "båge öga." Även känd som "flash burn," eller "båge brinna," detta är motsvarigheten till en solbränna på ögat. Det känns som om dina ögon är fulla av sand eller om riktigt svåra, krossat glas och kan göra permanenta skador. Varje område av exponerad hud är också föremål för ett liknande resonemang, så täcka upp (armar, händer, nacke, osv).
 • Efter svetsning eller skärning, alltid vänta på din metall svalna innan du hanterar den. Använd inte vatten för att kyla ner, det kan medföra stål att gå sprött.
 • De vanliga skrämmande och uppblåst varningar om att använda elverktyg gäller här. Speciellt vid slipning och kapning, se till att dina ögon (åtminstone) skyddas. Bär stål-begränsade stövlar om du har dem.
 • Räkna hjulen på den gamla kontorsstol du vill använda. Har du någonsin märkt att riktigt gamla stolar har fyra hjul och nyare har fem eller sex? Det beror på att det är lättare att luta sig över, over-balansen, och faller på bara fyra hjul. Om du använder en fyra-hjul stol som din bas, gör det på egen risk.
 • Var försiktig med nyare bilbarnstolar. Vissa kan innehålla Sidokrockkudden innehållande explosiva laddningar. Använd inte dessa säten.
 • Se till att inte ramla baklänges. Din tyngdpunkt förskjuts bakåt när du luta på en stol, på grund av mer inflytande från vidare-back huvud och torso. Få om några kontorsstolar har automatiskt skjutbara fästen för att kompensera. De flesta bilsäten luta mycket mer än de flesta kontorsstolar, så en kontorsstol stöd inte kan sträcka sig tillräckligt långt tillbaka för att hålla dig från att välta och eventuellt skada huvudet eller nacken med helt fällbara en bilbarnstol.