Wki

Så för att avsluta din källare

När du har köpt det huset, såg dig allt tomrum där nere, praktiskt taget tigger att bli något underbart. Men så många val och den kostnad! Gör du hela källaren, eller bara en del? Lägger du upp väggar? Vad sägs om att mediarum din partner alltid drömt om? Eller som gästrum för tant Agnes "ändlösa besök. Frukta inte, här är några förslag och idéer som hjälper dig att förvandla den sjunkna skatten i guld.

Steg

Så för att avsluta din källare. Rita en källare plan.
Så för att avsluta din källare. Rita en källare plan.

Lägga ut

 1. 1
  Rita en källare plan. Källare tenderar att vara lite svårt, så det bästa sättet att komma igång är att räkna ut vad du har. För att göra detta, börja med en planritning:
  • Få ett ark rutat papper, ett måttband, en linjal och en penna. (Det finns även online-program eller program som låter dig digitalt rita på rutat rutor om du hellre.)
  • Mät väggarna. Med hjälp av linjal, dra ut dem. Utanför av linjerna, notera längden på varje sida.
   • Gör ritningen så stor som du kan - om du har en stor källare, använd en graf kvadrat per enhet (fot eller meter). Om din källare är liten, kanske använda 4 eller 5 grafen rutor per enhet.
  • När du har omkretsen teckningar, mäta och rita på alla väggar.
  • Rita in läget för eventuella dörrar eller fönster som finns där.
 2. 2
  Utvärdera ditt utrymme. Om det är stort, kan du partitionera källaren i rummen. Om den är liten, kan du fortfarande göra en del underbara saker.
 3. 3
  Ta en titt på alternativen som föreslås nedan. Dessa utgångspunkter, och du kan ha andra idéer i åtanke. När du bestämmer dig för ett rum, dra den på din plan. Om du lägger till flera rum, beakta hall utrymme, nya väggar, elektriska behov, och naturligtvis allas favorit - att se all denna nya konstruktion är upp till koden och få rätt tillstånd.

Den ena litet rum problem

 1. 1
  Välj ett syfte. Med ett rum, kanske du inte kunna ha så stor mediacentret, kan du fortfarande göra några ganska stora saker.
  • Har barnen? Det är en bra storlek för de unga att växa och spela in, så att bygga ett utrymme med en mjuk matta, bra belysning, ett bord för att rita och göra projekt, och massor av ställen att lagra leksaker.
  • Har hobbies? Fästman kan njuta bygga fartyg i flaskor, eller meka med elektronik. Slå det utrymmet till en verkstad, med massor av eluttag, långbord och en trä eller cement golv för att göra det enkelt att hitta det där lilla thingamabob han bara sjunkit.
  • Älskar vin? Ett litet rum kan bli en stor vinkällare: håll stenen eller betongväggar och golv, tillsätt låg watt belysning, och massor av rackutrymme. Du kan även lägga till ett vin balsam källare luft som kommer att hålla din 1982 Bordeaux vid perfekt temperatur för åldrande.
  • Övervåningen garderober för liten? Som med en vinkällare, gör ett litet rum en stor garderob! Fyll den med hängare utrymme, hyllutrymme och en liten garderob för speciella saker.
  • Arbetar du hemma? Förvandla din lilla utrymme i en söt kontor med bra belysning, massor av tabellutrymme, bokhyllor, och platser för dina filer, skrivare och internet. Om du har utrymme, kan du lägga en bekväm stol, eller ens ett löpband arbetsstation för att hålla formen medan du arbetar.

Den stora källaren bonanza

 1. 1
  Utnyttja ditt utrymme. Om du har en stor källare, har du många alternativ - lägga väggar, skapa separata rum, med mera - och dina gränser är bara hur mycket tid och pengar du har. Tänk på att en färdig källare kommer att höja värdet på ditt hem, och tiden kan hanteras genom att arbeta ett rum i taget. Här är några idéer för rum i en större källare:
  • Mediarum. Lägg en mur för din musik och film, och göra fack för dina högtalare, elektronik och storbilds-TV. När du bygger ut utanför murarna, kan du bädda surroundhögtalare-och deras ledningar-samt. Om du har utrymme att avvara, överväga att göra ett litet rum bakom högtalaren / video vägg, så att du kommer åt baksidan av din utrustning enkelt. Addera belysning på dimmers och massor av sittplatser, och du är redo att gå!
  • Gäst sovrummet. Detta är en utmärkt plats att sätta de gäster som kom som en överraskning, liksom de som planerar månader framåt. Detta behöver inte vara fancy-lite closet utrymme att hålla resväska och hänga ett par saker, en säng, stol, och kanske en liten alkov med en spegel. Men var försiktig faster Agnes kommer vill flytta in!
  • Badrum. Om du har ett rum och ett mediarum, kanske du vill överväga ett badrum. Det är ett betydande företag som du förmodligen inte vill göra själv-rörmokare för den här sortens saker är värda sin vikt i guld-men det är en stor användning av rymden, och praktiskt för det ögonblicket under det stora spelet när inte vill att vara alltför långt borta, eller när du inte vill ha faster Agnes med din dusch.
  • Festlokal. Oh ja, det är den tiden! Gör det roligt, färgrikt, och öppet. Lägg i ett utrymme att sätta stereon, tillsätt en liten bar (förutsatt att det inte är unga blivande-imbibers i huset), och ett kylskåp tillräckligt stor för att hålla brygger chill. Använd inte mattan, det är en knepig väntar på att hända, men inte fastnar med betong, antingen-en slip och det finns glas överallt. En dämpad laminat skulle vara bra här.
  • Music room. Kanske du spelar gitarr eller piano, eller Sousaphone, och du vill ha en plats att öva eller jamma med dina vänner. Dim belysning, massor av eluttag, och kanske lite ljud behandling om du är i inspelningen. Som med mediarum, var försiktig med dina dimmers-de billiga kommer att lägga en massa oväsen i din elektrisk krets, och gör för en obehaglig upplevelse.

Redo att bygga

 1. 1
  Slutför din plan. Bestäm vad rum ska byggas och var de ska placeras. Baserat på det, kommer du vill överväga några detaljer:
  • Golv. Slutföra dina val, baserat på hur du kommer att använda utrymmet. Det är lätt att gå med betongplatta eller vägg-till-vägg mattor i hela, men lätt är inte alltid bäst. En källare badrum med mattor är bara att be om problem, och ett barnrum med ett betonggolv är ett utmärkt sätt att få dina barn att inte använda den.
  • Belysning. Det finns många typer av belysning för att överväga, från lysrör till infällda glödlampor, för att spåra belysning. Varje val beror på både vad du har valt som ett tak, och din användning av rummet. Vissa rum är bra med på och av-som badrum, barnens rum eller garderob. Övriga rum är väl trafikeras av svag belysning, som nämnts ovan. En workshop kan ha flera spotlights runt omkretsen, plus övergripande rummet belysning. Låt dina behov diktera vad du gör för varje rum.
 2. 2
  Få igång. Nu när du har bestämt dig vad du ska göra med ditt utrymme, hitta en huvudentreprenör som kan hjälpa dig i många detaljer. Du kanske vill göra hela projektet själv, och det är bra-men en entreprenör kan hjälpa dig att komma lägre priser på många saker, och känner till alla detaljer i Stadshuset, och kan hjälpa dig att undvika kostsamma misstag.
 3. 3
  Rensa och rengör din källare. Du kanske upptäcker att du har samlat en hel del skräp och skräp i källaren. Detta kan vara ett bra tillfälle att hålla en loppmarknad eller.
 4. 4
  Fuktsäkra väggar och golv. En av utmaningarna i en källare är att det är byggt under jord, och är föremål för fuktproblem.
  • En källare är typiskt en låda av betong eller tegel omgiven av smuts. Eftersom byggnaden kvittar, kommer sprickor bildas ofta i fundamentet. Även om detta är helt normalt, när regnen kommer de kommer att hitta dessa sprickor, och kan förstöra allt det arbete du har gjort. Innan du börjar något betydande, se till att du tar hand om detta. Se Hur vattentäta din källare för mer information.
 5. 5
  Installera undergolvet. Detta är frivilligt, eftersom du kan måla eller matta på golvet direkt, men eftersom det sitter direkt på jorden, är det generellt för kallt för de flesta människors preferenser. Fortfarande, ta hänsyn till hur du planerar att använda rummet.
  • En vinkällare skulle göra väl byggd på slätten betongplattan, medan ett lekrum för barnen bör vara mysiga och bekväma.
  • Att lägga ner en sub golv, fastställa 1 "eller 1 1/2" (3cm) polystyren ark direkt på betonggolvet och sedan täcka dem med 1/2 "(1,3 cm) plywood.
  • Pre-borrhål i källarvåningen och fäst allt med konkreta skruvar. Alternativt anser designat speciellt för källaren sub golv, som är fastställda i ett steg och tar inte upp lika mycket vertikalt utrymme. Detta är speciellt ett övervägande när källaren taket är under 8 fot (3 meter).
 6. 6
  Gör väggar och tak. Om att hålla källaren varm är viktigt för dig, bygga yttre murar med 2 "x4" konstruktion så att du kan lägga isolering. Annars lämnar väggarna kala, eller installera profiler, lister och installera Gips.
  • Stomme i hinder finns vanligtvis i en källare (rör, kanal arbete), men var noga med att följa koden här. Du kan behöva inkludera skåp-stil dörrar för att komma korsningar, meter, eller ventiler.
 7. 7
  Rough inom el, VVS, kabel och telekom. Om du inte kräver din jurisdiktion att ha en kvalificerad elektriker installera nya ledningar och du vill göra det själv, vidta alla försiktighetsåtgärder, eftersom felaktig inkoppling kan orsaka en villabrand.
  • Utvärdera dina elektriska behov noggrant. På baksidan av de flesta elektriska utrustningen, eller i manualen, kommer det att berätta strömstyrkan enheten förbrukar. Lägg upp de totala ampere som du planerar på att sätta på varje krets, och se till att den inte överskrider rating av strömbrytaren för att kretsen i din elpanel när allt i den kretsen är påslagen. En typisk krets är 15 ampere, men du kan koppla in 20 amp kretsar samt-du behöver bara rätt ledningar och en 20 amp brytare.
   • Om din enhet endast listar watt, kan du hitta strömstyrkan med följande formel:
   • Amps = Watt / volt. Till exempel, en 100 watt ljus dividerat med 110 volt = 0,9 ampere.
 8. 8
  Rough-in VVS. Lägga till ett badrum till din källare kan vara en bra avkastning på investeringen för ditt hus. Du kan lära dig att göra en del av den grundläggande VVS din men grov-in kan kräva en jack-hammare till uppbrott en större del av din betonggolv. Diskutera detta med din entreprenör, och överväga att anlita ett proffs för detta.
 9. 9
  Ha din el-och VVS inspekteras. Detta kommer att bli den första inspektionen. De kommer att komma ut, inspektera arbete som hittills gjorts, och antingen skriva på den, eller berätta vad som måste göras för att passera inspektion. Om detta är fallet, reparera eventuella problem och få dem inspektera igen innan du fortsätter med efterbehandling.
 10. 10
  Installera isolering och ångspärr. Detta kommer att hålla din källaren rum varm, torr och bekväm.
 11. 11
  Installera Gips. Det är ett krävande jobb, som kräver styrka och smidighet. Tänk att ha en vän hjälpa dig med detta, eftersom det inte bara kommer att lindra en del av den fysiska belastningen, kommer det göra det mycket enklare om en person håller i gips medan en annan är att skruva fast den på bultarna.
 12. 12
  Montera taket. När man överväger ditt tak val, kom ihåg att det finns fördelar för varje val.
  • Undertak tenderar att göra en källare ser ännu mer ut som en källare, men tillåta åtkomst till vattenledningar, elledningar och andra "måste komma" saker, så använd lite sunt förnuft när man väljer ett tak typ. Tänk hur mycket lättare kör högtalarkabeln eller kabel kommer att vara när du kan ta bort takplattor att göra så.
  • Gips ser mer klar, och är mer kostnadseffektiv. Om du behöver tillgång till VVS och ledningar, kan du bygga in flyttbara rensluckor.
  • Tray taken är också ett alternativ. Även om de är dyrare, de är av hög kvalitet och snyggare.
 13. 13
  Installera golv. Liksom Gips, kan detta vara en fysiskt krävande process som kräver både styrka och smidighet. Bjud din Gips vän tillbaka över, och se till att säga "tack".
 14. 14
  Installera armaturer. Detta är en av de bästa delarna-du börjar se ditt rum kommer till liv när du lägger belysning.
 15. 15
  Lägg sista handen. Du är nästan där, och du kan visualisera alla de saker du kommer snart att göra i ditt nya rum. Bara ett par fler detaljer att gå!
  • Montera trim och golvlister. Detta kommer att ge ditt rum i källaren en helt färdig, professionell look. Det kommer också att dölja fula sömmar eller luckor du kan ha stött på tack vare väggar som inte är kvadratiska en gemensam bugaboo av källarväggar.
  • Prime och måla väggarna. Ljus-färg färg på väggarna kan göra en stor skillnad i rummets atmosfär. Det är alltid bättre att gå ett par nyanser ljusare än din övervåningen rum eftersom det öppnar och lyser vad är naturligtvis ett mörkare område.

Tips

 • Widen dörröppningar så mycket som möjligt, och sysselsätter valv och pelare för att klä upp dem. Överväg franska dörrar med massor av glas för kontor eller fasta dörrar för alla andra rum som kräver fullständig sekretess. För partiell separation, ger en dörr med dekorativt glas elegans till rummet.
 • Paneling kan vara enkla, men raffinerade utseende Gips gör det materialet i valet för färdiga utrymmen. Paneling ser daterad och varar inte länge, så det är billigare i längden att spendera mer up front på långvarig gips.
 • Köp en högklassig 25 eller 35-fots band med en 1 tum bred klinga. Den extra styvhet som den breda bladet gör att du kan förlänga bandet längre innan det spännen. Detta är en stor hjälp för alla typer av mätfunktioner men är särskilt användbart när du arbetar ensam. Det är också användbart när du arbetar från en stege.
 • När du behöver en exakt mätning mellan två väggar, eller om du helt enkelt inte kan nå hela vägen över, använder denna teknik. Tryck ditt band mot den bortre väggen, utvidga det nästan till mitten av rummet och markera väggen vid närmaste hela foten. Jot måttet på väggen för referens. Förvandla din tejp runt och mäta från den motsatta väggen till din markering. Lägg de två dimensionerna för den totala längden.
 • Om möjligt försöker lägga en avstigning-storlek fönstret så att i händelse av en nödsituation människor inte är instängd. Installera dessutom rök-och branddetektorer enligt dina lokala byggnormer. (Sammankoppla dessa nya larm med de befintliga larm i huvudbyggnaden)

Varningar

 • Leta efter tecken på vattenläckage innan projektet. Var noga med att utvärdera eventuella vattenproblem som kan påverka din färdiga källaren för att avgöra vilka reparationer som behövs och vidta förebyggande åtgärder för att undvika framtida vattenproblem. Titta utanför för uppenbara potentiella problem som igensatta takrännor, stuprör tömma bredvid stiftelsen och kvaliteter yta som inte tillåter dagvatten att köra bort från fastigheten.
 • Samla så mycket information som möjligt om det innan du börjar.
 • Färdiga källare kan sluta med mögel och andra fuktrelaterade problem bakom väggarna intill yttersidan murade väggar. Var säker på att du eller din entreprenör förstå detaljerna i tätskikt, minimal isolering, ordentlig ventilation av väggen hålrum, och föregående ång. Om inte din stud-väggen är minst 18 "bort från murad vägg, kommer någon fuktspärr bifogas stud väggen fälla fukt mellan murade väggen och barriären, vilket föder mögel.
 • Ventilation och avfuktning. Var medveten om att tillåta utanför "frisk luft" i din källare via öppna fönster eller fläktar, kan orsaka problem med fukt, fukt och kondens när utanför luftfuktighet är över 40%. Få en bra avfuktare för att mekaniskt avlägsna den naturliga höga luftfuktigheten i källaren och hålla fönster och dörrar stängda under hela året. Central luftkonditionering erbjuder också bra avfuktning.
 • Var säker på att du förstår att avsluta en källare är ett stort projekt.
 • Se till att du skyddar din investering genom att få en reservströmkälla och vred för din sump pump. Om du förlitar dig på en sump pump för att hålla grundvatten ur din källare, överväga en sekundär pump som en backup om din primära pumpen misslyckas eller, en batteribackup sekundärpump för strömavbrott..