Wki

Hur man gör en rök bomb

Tycker du åsynen av tung rök? Rök bomber är roligt, eller hur? Men det är ännu roligare när du gör dina egna rök bomber och använda dem, eller hur? Väl här är hur man gör en.

Innehåll

Steg

Hur man gör en rök bomb. Köp kaliumnitrat (salpeter) på ditt lokala apotek eller järnaffär.
Hur man gör en rök bomb. Köp kaliumnitrat (salpeter) på ditt lokala apotek eller järnaffär.

Kaliumnitrat och socker metod - 1

 1. 1
  Köp kaliumnitrat (salpeter) på ditt lokala apotek eller järnaffär. Hur mycket du köper är baserad på hur många rök bomber du vill göra.
 2. 2
  Få lite socker (helst mörkbrun som det gör röken tjockare).
 3. 3
  Få en tennisboll, papprör (längre varar längre) eller en behållare med ett lock.
 4. 4
  Sätt på dig skyddsutrustning (handskar, skyddsglasögon och filtermasken).
 5. 5
  Mal salpeter och socker separat till ett fint pulver. Det måste vara ett fint pulver. Eftersom dessa material är brandfarligt, måste du vara mycket noga med att undvika gnistor medan slipning.
 6. 6
  Blanda pulvren tillsammans, räknat på vikten.
 7. 7
  Sätt in en matsked bakpulver.
 8. 8
  Häll det blandade pulvret i läsk kan.
 9. 9
  Få en säkring eller snöre indränkt i tändvätska.
 10. 10
  Stick säkringen eller snöre i toppen av burken med några sticker ut i ljuset - det bör vara tillräckligt lång för att ge dig tid att lämna området.
 11. 11
  Placera bomb någonstans strategiska och tända säkringen.
 12. 12
  Ha kul, och vara försiktig.

Kaliumnitrat och socker metod - 2

 1. 1
  Få lite kaliumnitrat (salpeter, KNO3) och socker.
 2. 2
  Sätt på dig skyddsutrustning (handskar, skyddsglasögon och filtermasken).
 3. 3
  Blanda salpeter och socker i en gjutjärn pott, tre delar salpeter till två delar socker.
 4. 4
  Värm grytan sakta över svag låga, under ständig omrörning tills blandningen är helt smält (det bör ha en brun eller svart färg).
 5. 5
  sätta in en sked bakpulver.
 6. 6
  Häll försiktigt / skrapa blandningen i en form eller någon aluminiumfolie och låt den svalna.
 7. 7
  Sätt i en säkring medan blandningen fortfarande är mjukt.
 8. 8
  ta den till önskad plats och tända säkringen ta>
 9. 9
  Alternativ: När hälla blandningen i formen, in ett annat rör, ungefär storleken av en markör. Försök att få det hela vägen igenom. Detta kommer att skapa en axel för att möjliggöra snabbare förbränning och tjockare rökutveckling. Du kan sedan använda en säkring hela längden av formen, packa det i med bomull, för att låta den starta snabbare.

Konfektyr kartong metod

 1. 1
  Skär en pralin kartong med en kniv eller sax, för att göra band 2 cm i bredd och nästan lika lång som burken (bara 0 0,5 cm kortare).
 2. 2
  Sätt på dig skyddsutrustning (handskar, skyddsglasögon och filtermasken).
 3. 3
  Häll både lite etanol och din bränsle (försats, svartkrut, eller annat brännbart material - se "saker du behöver") i en kastrull och rör om tills den förvandlas till en lösning eller blandning.
 4. 4
  Blötlägg banden i blandningen och rör återigen om det.
 5. 5
  Placera krukan utanför och lämna den ensam för att låta etanolen förångas.
 6. 6
  Kolla in det - se till att alla av etanolen förångas och allt som är kvar är band med bränsle material klängande på sin yta. Banden ska se ut slippapper.
 7. 7
  Borra små hål höft och lår i en burk för att göra luften (syre) går in i burken och rök komma ut av det.
 8. 8
  Gör ett papper cylinder av tunt papper, sedan placera den inne i burken, det måste täcka och mantel alla de små hålen från insidan för att förhindra att bränsle pulver från att läcka ut ur burken.
 9. 9
  Fyll burken med band, placera dem i burken tillsammans och se till att det inte finns något ledigt utrymme mellan banden.
 10. 10
  Fylla och försegla 0 0,5 cm fritt utrymme ovanför banden med kvarvarande bränsle pulver tills burken är fullastad och inget ledigt utrymme kvar.
 11. 11
  Borra ett hål enligt diagonal storlek på säkringen, i dörren av burken, tryck sedan minst 1/3 av säkringen i hålet.
 12. 12
  Montera dörren och burken och stäng det svårt. Gratulera dig själv, du gjorde själv en kraftfull rök bomb.

Ping-pong boll metod

 1. 1
  Samla tre eller fyra pingisbollar.
 2. 2
  Skär ett hål i toppen av en av bollarna.
 3. 3
  Skär de andra bollarna i små bitar och lägg dem i hålet.
 4. 4
  Stick en penna i hålet wrap det hela i aluminiumfolie (inklusive penna. Ta pennan ut.
 5. 5
  Använd raden av aluminiumfolie på toppen som en säkring ta rök bomb i ett öppet område. (Du kan också använda ett papper säkring, som är mer effektiv, hålla aluminiumfolie men gör en "pinne" av papper och lägga den i hålet)
 6. 6
  Tänd säkringen och när det lyser kasta rök bomb och köra
 7. 7
  Titta på röken kommer hälla ur röken bomben!

Ammoniumnitrat metod

 1. 1
  Öppna ditt kall pack. Ta ut vattnet påsen inuti, efter att skaka av alla kornen. Du kan kasta ut, eftersom det verkligen inte har någon allmän nytta alls. Jag kastar alltid den på marken och pop, men. Det är kul:)
 2. 2
  Sätt på dig handskar.
 3. 3
  Lägg alla kornen i hinken. Du kan lägga till ett mindre belopp, om du vill göra mindre rök bomber, men varför skulle du vilja också? Detta recept gör endast ett fåtal fall.
 4. 4
  Lägg nu till en liten mängd vatten i taget under omrörning tills granulerna har JUST upplöst. Om du lägger för mycket vatten, kommer ni att sluta med 50 tidningar som, när den är torr, inte avger någon rök alls. När allt är löst, borde du ha om en tum av vatten.
 5. 5
  I fall du undrar, är de vita kornen kallas "ammoniumnitrat". Det är inte otroligt giftigt om du råkar svälja något, men försök inte alltför. Det är inte illa om det blir på din hud, men som jag sa förut, kommer det få dig att känna kliande. Om den gör det kommer på huden, torka av den, och ta en dusch så snart du kan. Tvätta alltid händerna ett par gånger efter att du är klar i alla fall.
 6. 6
  Nu. När du har löst dina granulat, separera din tidning i enstaka blad. Separat omkring 10, om du behöver dem alla.
 7. 7
  Nu är det dags för doppning. Vik din tidning två gånger för att få ett löst vikta kvartal-torget. Sätt den i vattnet, och vips den runt, dränka den i vätskan i ca 30 sekunder.
 8. 8
  När du är klar, ta ut den. LUGNT separera den tillbaka till en fullstor plåt, eftersom det kommer tara enkelt, och blir frustrerad med det kommer bara ha det hamna i papperskorgen.
 9. 9
  Lägg det ut i solen. Uppfart ytor är fina. Om du är i en skuggig blåsigt område, lägga ut det, och sätta stenar / vikter på de fyra hörnen för att förhindra den från att flyga iväg. Solen torkar det snabbare, men vinden fungerar OK också. Du kan berätta när de är klara när de är styva och kan lyftas bort från trottoaren lätt.
 10. 10
  Nu är du inför ett val. Du kan skära upp tidningen, rippa den i hälften, eller lämna den helt. Du väljer. När du har valt vad du vill göra, rulla ihop den. Det bästa alternativet är att ta en hel duk, vik den på mitten på längden, och rulla upp det löst. Du kan experimentera med olika längder och bredder. Nu knyter den i mitten. Bind inte det för hårt.
 11. 11
  Ammoniumnitrat är brännbart, så att när du tänder den, kommer den att brinna hela vägen utan att behöva ljus. Ge det en chans! Om du lyckas, det finns inget som ryck av energi du får när din rök bomb producerar tjocka plymer av vit rök. Om du inte får det att fungera första gången, bli inte avskräckt. Försök igen en annan gång. Prova att använda mindre vatten. Vara säker, inte gör något för dum, och ha kul med det!

Tips

För: kaliumnitrat och socker metod

 • När mala dem till pulver, slipa väl.
 • Om du kan, använd en "mortel" att slipa kaliumnitrat och sockret
 • Du kan också använda en pappershandduk som ett fall för när det stelnar, och som en säkring när du tänder den.
 • Kaliumnitrat är helt lagligt att köpa i USA: om du inte kan hitta det på apotek, leta efter det i en trädgård eller hem förbättring butik.

För: pralin kartong metod

 • Konfektyr kartonger brinna utmärkt.
 • Vi har lagt bränsle material till en pralin kartong för att göra det brinna snabbare och frigöra mer rök. Om du inte lägger bränsle till det, skulle röken bomben tar en timme att bränna helt och detta är inte acceptabelt för en "Smoke Bomb" som förväntas att bränna snabbt och släppa en stor mängd rök inom en kort tid.
 • Använd etanol i processen eftersom det avdunstar snabbt. Vatten kan användas också men det tar mycket längre tid att avdunsta och denna långa tid kan skada dina band, men åtminstone vattnet inte kommer att producera syror när de blandas med bränslet.
 • I steg 2, försöka göra så många som hål du kan borra, fler hål betyder mer syre, och mer syre betyder snabbare förbränning och mer rök.
 • Oroa dig inte om det tunna papper som täckte hålen från insidan: det fungerar som en tätning för att förhindra pulver från att komma ut ur hålen när du hanterar din bomb eller lagra den. När du tända din bomb den tunna papperet ska brännas snabbt och sedan luft kan komma in i burken som röken går ut.
 • Var försiktig när du flyttar bränsle omfattas band från potten till burken och lastning burken. Bränslet beläggningen är känslig och kommer att släppa banden om du hanterar eller ladda dem grovt.

För: ping-pong boll metoden

 • Bomben kan ta en stund för ljus.
 • Använd inte mer än fem krossade bollar när du gör den här bomben.

För: ammoniumnitrat metod

 • Bind inte tidningen för hårt i mitten. om du gör det, kommer det avskurna lågan, och det måste åter tändas.
 • Tillsätt inte för mycket vatten till granulerna. Om du gör det kommer din rök bomber kommer inte ut med någon rök, eftersom kornen kommer att spädas ut.

För: kaliumnitrat och socker metod

 • Andas inte in rök. Medan röken är inte giftig, är det inte bra att beröva dina lungor med syre genom att andas in stora mängder rök.
 • Använda den andra metoden, vara säker på att inte antända blandningen i grytan eller annat du kan bli bränd.
 • Uppenbarligen tänds inte blandningens inomhus.

För: pralin kartong metod

 • Oönskade farliga material som kan göras under processen varierar från giftiga gaser till frätande syror eller båda! Det beror på vad du använder som bränsle, kan för heads exempel matchar frigöra giftiga gaser när de blötlägga dem i etanol eller kokande vatten.
 • Medan artikeln antyder röken är inte giftig, är det inte rekommenderat att du andas det.
 • Aldrig antända bränslet inomhus.

Saker du behöver

 • Skyddsutrustning: Latex handskar, glasögon, effektiva filter mask.

För: kaliumnitrat och socker metod

 • Saltpeter
 • Socker
 • En dryckesbehållare
 • Bakpulver (den saktar förbränningen av blandningen, vilket resulterar i mer rök)
 • En lättare eller match
 • Mortel, eller något att slipa salpeter och socker i pulverform

 • Cooking Pot
 • Spis eller annan värmekälla

För: pralin kartong metod

 • En tillblandning kartong (någon annan kartong kan användas)
 • En burk
 • Tillräckligt med bränsle material, som Match huvuden, svartkrut, eller annat brännbart material, fylla 0.5cm i burken (det spelar ingen roll vilken du använder, men en som brinner snabbare och producerar mer värme är bättre)
 • En säkring (svart match säkring fungerar bäst)
 • En kruka (icke-metall är att föredra)
 • A sax eller kniv
 • En liten spik för att borra små hål på burken
 • Piece of tunt papper (ju tunnare desto bättre)

För: ping-pong boll metoden

 • 4-5 pingisbollar
 • Aluminiumfolie
 • Källa för värme (dvs. ljusare)
 • Pencil

För: ammoniumnitrat metod

 • En omedelbar kall pack. Varje stad har en CVS, och de säljer "två-pack" för kanske 5€ 0,99.
 • En liten mängd vatten
 • En stor hink. De "Homer" skopor från Home Depot fungerar bra:)
 • Gammal tidning. Det måste vara äldre, eftersom nya tidningen har en vaxartad film på den, och kommer inte att fatta eld, eller absorberar vätska väl.
 • Något att röra om med
 • Något att tända tidningen med
 • En plats att torka tidningen. Försök att torka dem i en solig / blåsig plats. Försök inte att torka den i ditt garage, eftersom det är för fuktig, eller på en skuggig plats. Du kan torka i skuggan, men det måste vara blåsigt nog att torka tidningen.
 • Latexhandskar. Ja, handskar. Om du får vätska på huden, kommer det att bli lite kliande, och känns vaxartad. Plus att det är inte en trevlig känsla om det blir på en klippa. Det kommer att svida.
 • String.