Wki

Hur man ritar ett ansikte

Ansikten kan vara oerhört svåra saker att rita realistiskt. Det finns så många funktioner att tänka på. Gör era ansikten har alltid näsor storleken på en elefant snabel, eller en mun som en banan? Om så, läs den här artikeln för att lära dig att rita ansikten som du aldrig har ritat dem innan.

Steg

Hur man ritar ett ansikte. Gör en lätt översikt av ett ansikte.
Hur man ritar ett ansikte. Gör en lätt översikt av ett ansikte.
 1. 1
  Gör en lätt översikt av ett ansikte. Huvuden är aldrig runda, de är ovala, som ett ägg. Så skissa en oval kontur som smalnar ner i botten.
 2. 2
  Lägg skiljelinjer. Det enklaste sättet att börja är att använda skiljelinjer att kartlägga proportionerna i ansiktet. Först ritar en linje längs mitten av ovalen. Skär sedan oval på mitten igen, denna gång horisontellt.
 3. 3
  Lägg näsan. Dela den nedre halvan igen med en annan horisontell linje. Den punkt vid vilken detta korsar den vertikala linjen är där du ska börja dra basen av näsan. Skissa på näsroten och en näsborre vardera sidan.
 4. 4
  Lägg munnen. Dela den nedre kvartalet i hälften igen. Den nedre delen av läpparna kommer att vila på skiljelinjen du har precis dragit. Rita en linje för där läpparna möts och sedan dra den övre läppen. Fyll nu i botten av läppen.
 5. 5
  Lägg ögonen:
  • Rita två stora runda bollar att göra ut ögonen över den centrala horisontella linjen. Dessa kommer att utgöra ögonhålorna. Den övre delen av denna cirkel är där ögonbrynet är och längst ner är där kindbenet sitter.
  • Rita ögongloben flytande i mitten av sockeln.
  • Du behöver sedan att arbeta på formen på ögonen. Ögonen är mandelformade, så ha detta i åtanke när du skissa dem (ögon kommer i varje storlek och form, så känner. Som en tumregel, är avståndet mellan de båda ögonen bredden på annat öga.
  • Inne i iris, färgen inne i mitten av ögat, rita pupillen som är den mörkaste bit av ögat. Fyll det mesta i svart och lämna lite vitt. Med din penna platta, använd en bit av skuggning för basen. Shade variant från mediet och ljus i iris, med tätt placerade korta rader från kanten av eleven till den vita delen av ögat. Rita lättare i vissa områden för att ge det en fin effekt. Rita ögonbryn ovan. Nu gnugga ut riktlinjerna under ögat.
  • Därefter drar toppen av ögonlocket över toppen av mandel. Basen av ögonlocket kommer ner över toppen av iris och täcker toppen av den något.
 6. 6
  Skuggning under ögonen. Nu, tillsätt lite skuggning under ögat och där ögat möter näsan att definiera uttaget. för en trött utseende, tillsätt skuggning och svepte linjer vid en mer spetsig vinkel till botten ögonlocket.
 7. 7
  Lägg öronen. Basen av örat skall dras i linje med botten av näsan och toppen av örat i linje med ögonbrynen. Kom ihåg, bör öron vara platt mot sidan av huvudet.
 8. 8
  Lägg håret. Se till att du drar håret från de avskiljande utåt.
 9. 9
  Rita halsen. Halsar är tjockare än du tror. Drag två linjer som kommer ner från ungefär där den nedre horisontella linjen möter kanterna på ansiktet.
 10. 10
  Lägg detaljerna. Lägg lite skugga under näsan och accentuera hakan. Sätt uttryck linjer runt munnen, och skuggning i hörnen. Sedan beskriva åsen i näsan. Den mer framträdande du gör dessa funktioner, kommer den "äldre" ditt ansikte ser.
 11. 11
  Du kanske vill rita kläder med en stil som korsstreckning
 12. 12
  Rengör. Använd ett suddgummi för att ta bort eventuella riktlinjer.

Saker du behöver

 • Pencil
 • Papper
 • Ruler
 • Eraser