Wki

Hur man gör en gitarr gummiband

Vare göra detta rolig leksak för dig själv eller ditt barn är en hemmagjord gitarr ett enkelt och kreativt sätt att göra lite musik från husgeråd.

Steg

Hur man gör en gitarr gummiband. Gör ett stort hål i kroppen av gitarren.
Hur man gör en gitarr gummiband. Gör ett stort hål i kroppen av gitarren.

Gör kroppen

 1. 1
  Gör ett stort hål i kroppen av gitarren. Kroppen kan göras från en liten kartong, en juice kartongen, eller en liknande kartong objekt som inte längre behövs. Skär upp den med hjälp av en mattkniv eller en farkost såg. Du kanske måste punktera materialet först, om så är fallet, använd en penna, spik eller andra vassa föremål för att få hålet igång.
  • Om du vill använda en tjock tenn behållare, helt enkelt ta bort locket, som att skära ett hål inte bara kommer att bli svårt, men också lämna ojämna och potentiellt skadliga kanter.
 2. 2
  Gör små hål i kroppen av gitarren genom att placera strängarna. I en rak linje under det centrala hålet du gjorde i steg 1, stick ett hål för varje gitarr sträng. Upprepa på motsatt sida av hålet och se till att utrymmet hålen på samma sätt som du gjorde på den första sidan, så att varje sträng löper rakt över det centrala hålet.
  • Om du använder ett tjockt tenn burk, borra hål med en elektrisk borr.
 3. 3
  Måla kroppen av gitarren, om så önskas. Detta är lättast att göra innan du har uppträdda det, eftersom färgen kommer att förändra ljudet och elasticitet gummiband.

Fäst strängarna

 1. 1
  Skär fyra dymlingar något längre än avståndet mellan de yttersta strängen hålen. Du behöver två pluggar för vardera sidan av det centrala hålet, dessa kan göras av den faktiska doweling, pennor, eller skrot trä. Mät avståndet från längst till vänster strängen hålet längst till höger strängen hål, skär sedan dymlingar därefter.
  • Om du har målat kroppen av gitarren, kanske du vill måla pluggarna också. För en mer slående effekt, måla dem annorlunda än kroppen av gitarren.
 2. 2
  Skär gummibanden öppen. Istället för loopas gummiband, vill du strängar gummiband, klippa en slinga öppen för varje sträng du behöver.
 3. 3
  Bind ena änden av varje gummi sträng till en av dymlingar. Kontrollera att alla knutar är på samma sida av pluggen. Gör inte knutarna för nära ändarna av banden eller ändarna kan slinka igenom och lösa upp knutarna.
 4. 4
  Placera knuten träpinne i kroppen av gitarren och mata gummiband upp genom sträng hålen. Pluggen håller gummibanden säkert på plats.
 5. 5
  Sträck varje sträng över den centrala gitarr hålet och in i motsvarande sträng hålet på den andra sidan.
 6. 6
  Placera en annan plugg inuti kroppen av gitarren och knyt den lösa strängen slutar med det. Gör detta en sträng i taget för maximal tillgänglighet. Var noga med att göra varje sträng något lösare än du helst vill, eftersom du kommer att dra åt dem senare. Om så önskas, göra varje sträng en annan längd för att uppnå olika toner.
 7. 7
  Lim de sista två dymlingar till framsidan av vardera sidan av den centrala gitarr hålet under strängarna. Placera den första pluggen under mitten av strängarna, skjut den ena änden, och limma den på plats för att lyfta den änden av strängarna, upprepa på andra sidan. När du är klar, kommer strängarna inte bara lyftas av ansiktet på gitarren, men har också en stramare ljud.

Bifoga en hals (valfritt)

 1. 1
  Hitta ett långt stycke av material som lätt kommer att fästa på kroppen av gitarren. Till exempel kan det vara en bit trä, längd PVC-rör, eller papprör, beroende på hur kraftig du vill att slutresultatet ska bli.
  • För att göra kartong slang mer solid, använd flera rör. Skär alla utom en av dem på mitten på längden, sätt in dem i varandra, och limma ihop dem.
  • Om du använder PVC-rör, försöka hitta några med en gängad ände. Detta kommer att göra det lättare att fästa på kroppen av gitarren (se steg 4).
 2. 2
  Måla halsen om så önskas. Observera att om halsen är ett annat material än kroppen, kan det målade resultatet inte stämmer (även om du använder samma färg).
 3. 3
  Skär en hals hål i kroppen av gitarr vid behov.
 4. 4
  Fäst halsen till kroppen av gitarren. Det enklaste sättet att göra detta är med ett starkt lim. Om du använder PVC-röret, först skruva en PVC-ring på den gängade änden, sedan hålla den gängade änden genom hålet du skär i steg 3, och därefter tätt skruva annan ring (eller locket) på röret, fånga den övre väggen av gitarren organ mellan de två ringarna. Observera att detta endast kommer att fungera om kroppen av gitarren är ett robust material och hålet är mycket snäv.
 5. 5
  Nu är du klar, gå ge din nya gitarr lite knäppa!

Tips

 • Använd sex strängar och ställa dem precis som en gitarr. Du har nu ett fungerande gitarr modell
 • Om dina gummiband är tillräckligt lång kan du sträcka dem hela vägen upp i halsen.
 • Ta några ihåliga burkar (för trummor), gör en ny skolåda gitarr med en mycket lägre tonhöjd (en bas), ringa upp vänner och bilda en hemmagjord instrument band.
 • Gör flera gitarrer. Var och en av dem kommer att låta annorlunda. Välj den som gör den bästa melodin och spela upp den.

Varningar

 • Alltid hålla rutan borta från ansiktet, speciellt när knyta strängarna. Du vet aldrig när gummibandet kan gå sönder och slå dig i ögat! Försök att bära skyddsglasögon när det är möjligt.

Saker du behöver

 • En liten ruta (t.ex. cigarr box, tenn kanister, plastbehållare)
 • Lämplig skärinstrumentet (t.ex. brukskniv, sågtandade blad, såg craft)
 • Lämplig piercing instrument (till exempel rita, spika, borra)
 • Ett gummiband för varje sträng (det finns sex på en riktig gitarr)
 • Fyra dymlingar
 • Lång material för halsen (t ex ved-, PVC-rör)
 • Måla (tillval)