Wki

Hur man förbereder ett rum för målning

Förbereda ett rum för målning är den enskilt viktigaste steget när man målar ett rum. Ofullständig eller felaktig förberedelse är det enda sättet att misslyckas innan du ens startar. Rätt förberedelser kommer att spara tid, pengar och förstånd i det långa loppet.

Steg

Hur man förbereder ett rum för målning. Rensa rummet av alla möbler, dekorationer, ljus och täcker utlopp.
Hur man förbereder ett rum för målning. Rensa rummet av alla möbler, dekorationer, ljus och täcker utlopp.
 1. 1
  Rensa rummet av alla möbler, dekorationer, ljus och täcker utlopp. Ju mer du kan få ut ur rummet, elden du kommer att kunna flytta runt... och desto mindre kommer du oroa dig för att förstöra med färg.
 2. 2
  Flytta något som inte kan tas bort till mitten av rummet och täck den i plast för att skydda mot stänk av färg. Se till att den är helt täckt, eftersom färgen har en vana att komma in platser som du inte anar det.
 3. 3
  Ge rummet en grundlig rengöring. Vakuum eller mopp golv. Torka alla träslöjd med en fuktig trasa. Ta bort spindelväv och damm.
 4. 4
  Lägg papper runt kanterna på rummet. En engångs rulle papper kan köpas på Home Depot. Du kan också lägga några stora bitar av plast över stora områden som du kan få på Walmart om du inte kan hitta det på 99 cent store.
 5. 5
  Fyll i alla spikhål, små bucklor, sprickor hårfäste, etc, med en lätt spackel. Låt torka enligt tillverkarens anvisningar (vanligtvis 2-4 timmar) och sedan sand flush. Applicera ett andra skikt och sand vid behov.
 6. 6
  Rengör väggarna / ytor som skall målas. Detta är särskilt viktigt i kök och badrum, där olika rester ofta byggs upp på väggarna. En enkel lösning på skålen-tvål och vatten fungerar underbart. Jag har funnit att en svamp headed mopp är det enklaste verktyget för att skura väggar. Avsluta väggarna med en snabb sköljning med vanligt vatten för att avlägsna alla tvålrester.
 7. 7
  Priming är ett viktigt steg för att förbereda väggar till färg. Om dina väggar är redan i en låg glans, vattenbaserad färg, t.ex. "byggmästare vita", kan du måla helt enkelt över den gamla färgen. Om du målar över oljebaserad färg eller en glans eller halvblank yta, bör du Prime. Dessutom, oavsett om du väljer att fylla hela din väggar eller inte, bör du alltid fläckgrunda alla områden som du spackled, annars kommer de att dyka upp som "blanka" områden i ditt färdiga lack.
  • Det finns även primer / färg som bara kräver ett lager och det behöver inte priming.
 8. 8
  Skär i ungefär en tum från taket och bottenplatta med matchande färg (vanligtvis vit). Detta håller den gamla färgen från att visa igenom om ditt band linje inte stämmer exakt med den gamla linjen.
 9. 9
  Slutligen, för att tejpen alla angränsande väggar, snickerier, strömbrytare, etc, med målartejp skydda angränsande ytor. En god kvalitet tejp i viktiga här. Du kommer också att behöva göra polera - lätt slipa kanten - kanten av bandet som ska målas.
  • Eluttaget omslag och switchar är lättare att ta bort och sätta på efteråt. Dörrknoppar också kan tas bort lätt.

Tips

 • Använd bara "målartejp" för tejpning av ytor. Detta är blå och kan hittas på nästan någon färg, hem förbättring, eller järnaffär.
 • Använd plast för att täcka kvarvarande möbler, inte gamla lakan eller tyg. Paint kommer att sippra igenom tyg.
 • Ju tydligare rummet, desto bättre.
 • Använda aluminiumfolie att svepa runt objekt, liksom dörrhandtag skydda dem från målarfärg, där bandet kommer inte.
 • Om du inte har kunskap med betong och tejpning gips, försök inte att lösa stora Gips reparationer (något annat än smärre hål, hack eller sprickor) själv. Söka en professionell.

Saker du behöver

 • Rengöring Dukar
 • Svamp-headed Mop
 • Spackling
 • Sandpapper (medium till fint grus)
 • Målartejp
 • Scraper (för alla poster lim, klister på ytor)