Wki

Hur man målar på plast

Det bästa sättet att måla på plast är med ett nytt sprayfärg speciellt utformad för målning på plast. Denna sprayfärg kan även användas på objekt du håller utomhus, såsom plast stolar och krukor. Den är speciellt framtagen för att ansluta sig till plastytor. Genom att förbereda dina plastföremål ordentligt i förväg, kan du måla lätt föremål som är gjorda av plast.

Steg

Hur man målar på plast. Välj ett varumärke och en färg av sprayfärg för plast.
Hur man målar på plast. Välj ett varumärke och en färg av sprayfärg för plast.
 1. 1
  Välj ett varumärke och en färg av sprayfärg för plast. Läs etiketten på burk färg för att avgöra hur mycket färg att köpa för ditt projekt.
 2. 2
  Förbered din plast objektet för målning genom att först vara säker på att det är rent. Använd varmt vatten och tvål för att avlägsna all smuts, och sedan låta objektet torka helt.
 3. 3
  Sand din plast objekt med ett fint sandpapper. Detta ger din produkt en skrovlig yta, så att färgen fäster på plasten. Det är mycket bättre att anbringa färg på en matt yta än en som är slick. Torka av plasten med en ren trasa efter att ha använt sandpapper för att avlägsna lösa partiklar.
 4. 4
  Ta bort all hårdvara från posten innan du börjar måla. Täck alla delar av objekt som du inte vill måla med målartejp och tidningen.
 5. 5
  Placera din plast objekt i ett väl ventilerat område, avskilt från andra objekt som kan förstöras av färgen. Spray målning är utanför den bästa platsen. Skydda ytan under plasten objektet. Undvik att måla på en blåsig dag.
 6. 6
  Skaka väl före sprutmålning. Spraya måla med långa och även stroke. Använd en fram och återgående rörelse som du målar. Håll burken minst 18 inches (45 cm) från plasten objektet. Skaka burken ofta medan du är sprutmålning.
 7. 7
  Applicera mer än 1 tunt skikt av färg. Du kan använda en primer först, eller helt enkelt använda samma sprayfärg som en primer.
 8. 8
  Låt färgen torka mellan strykningarna.
 9. 9
  Ta bort tejpen.
 10. 10
  Montera eller sätta ihop alla delar du har tagit bort.

Tips

 • Plast fönsterluckor kan målas med denna metod. Var säker på att de är fria från smuts och mögel innan du börjar. Ta bort mögel genom att blanda 1 del blekmedel till 4 delar vatten och applicera med en sprayflaska. Skölj med en trädgårdsslang. Tillåt tid för jalusier att torka innan målning.
 • Det kan vara möjligt att sprayfärg din plast objekt med plast sprayfärg används som en primer, och sedan använda vanliga yttre måla akryl latex som täckfärg. Detta skulle ge dig ett större urval av färger. Plasten sprayfärg skulle tillåta den andra färg att hålla sig till ytan av plasten.

Saker du behöver

 • Sprayfärg för plast
 • Målartejp
 • Tidning
 • Fint sandpapper
 • Tvål och vatten