Wki

Hur man bygger en bindemedelsfri vägg konkret stam


Ett konkret stam vägg kan byggas ut i blocket, stång, och, utan användning av något murbruk. Fördelen i torr-stapling blocket är enkelt och flexibelt. Blocket är i huvudsak en formsättning för väggen, och de håligheter senare fylls med spö och betong - i sådana små partier det kan blandas för hand. På detta sätt en stam väggen kan vara helt "hånade upp", och när allt är rak och lod, är den låst på plats med betong ifyllning. Det är en mycket enkel och solid sätt att bygga en stam vägg.

Steg

Hur man bygger en bindemedelsfri vägg konkret stam. Lägg den nedersta raden i blocket.
Hur man bygger en bindemedelsfri vägg konkret stam. Lägg den nedersta raden i blocket.
 1. 1
  Gör sitework. Ställ in batterboards i hörnen och kör murade linjer mellan dem längs omkretsen av den föreslagna muren. Batterboards är två andelar med en tvärbalk mellan dem. Varje skrot trä kan användas. Linjen är fäst vid tvärbalken, och när du har fått den linjen precis där du vill ha det, pundet en spik in och linda linan runt den för att hålla den på plats. Linjerna kommer att användas som guider, som du fastställer blocket utsidan av väggen kommer att vara i linje med linjen. Att räta upp linjerna, mäta dina diagonaler (de bör vara lika), och / eller användning 3, 4, 5 trianglar för att se till att varje hörn är 90 grader.
 2. 2
  Lägg den nedersta raden i blocket. Börja i väggen på den lägsta höjd av din foundation, och kör undre raderna tills de går helt under lönegrad. Om stiftelsen är en sten / grus mix kontrollera att det är packad mycket väl innan du lägger blocket - vätning det kan hjälpa. Använd en gummiklubba för att dunka varje block på plats, både nivå och lod, och mot din linje.
  • Den nedersta raden är den tuffaste, eftersom det är mödosamt arbete. Men varje rad ovanför den är enkel - du bara ställa blocket ner i en springa obligation. Det är bäst om din vägg är minst 2 kvarter högt så de interlock.
 3. 3
  Återfyllning den nedersta raden med grus både på in-och utsidan. Detta hjälper växten väggen, håller det torrt, och håller tillväxt och rötter tillbaka ifrån det.
 4. 4
  Klipp spö för din vägg. Stången kan beställas i 20 'längder tillsammans med cement från samma ställe du har blocket - förplikta ihop allt. Gå med 3/8 "spö så att du kan klippa den för hand med bultsax. Beroende på stål, 3/8 del" kan skäras precis som du vill klippa en gren med en trimmer. Vissa kan vara tuffare och du måste sätta din tyngd bakom det, bara lägga staven på marken, liksom bultsaxar, och tryck ner med all din vikt på det övre handtaget. Skär stången 12 "längre än höjden på väggen, så att du kan dunka ner och genom din foundation. Mät och kapa stången för varje tomrum i blocket. Detta kommer att ge en enorm stabilitet på väggen.
 5. 5
  Blanda din betong. Om du gör det från scratch med sand, grus och cement, räkna ut ett förhållande som fungerar (vanligtvis 1 del cement till 2 1/2 sand till 3 1/2 grus), och kommer att passa bekvämt i ditt skottkärra. Prova en 5 liters hink för proportioner: 2 liter cement, 5 liter sand, och en rågad hink grus (6 till 7 liter). Blanda sand och grus och cement noga innan du tillsätter vatten. Rör i en liter eller två av vatten i taget och blanda väl tills betongen är rätt konsistens - som en tung våt smet. Blanda med en murare hacka, en trädgård hacka fungerar också. Det är hårt arbete - att göra det i skuggan.
 6. 6

  Kammar betongen in i tomrummen i väggen. Det bör vara en chunky slask som fyller allt utrymme men inte rinnande. Om det är en smula på den torra sidan mosa ner med din spade. När ett tomrum fylls släta över toppen med en murslev.
 7. 7
  Sätt i J bultarna. Använd de längsta bultarna du kan hitta, och se till att de sticker upp minst 2 1/2 ", om inte 3", ovanför stammen väggen, för att göra plats för din sillplankan och bricka och mutter som pågår ovanför. Om du gör matten ni tror 2 "skulle räcka, men om din bräda för sillplankan är skev du önskar att du hade 3". Se till att packa betong ner runt bulten när du har fått det i rak och jämn runt det med spackel. Om någon betong blir på gängorna hos bulten den kan tas bort med en stålborste.
 8. 8

  Blöt betong med en slang minst en gång om dagen om det är varmt och torrt. Detta kommer att göra det möjligt för betongen att härda ordentligt. Ju längre det dröjer, desto svårare det härdar. Du kan också omfatta färsk betong med stora ark av plast eller kartong för att hålla fukt i.
 9. 9
  Fortsätt runt omkretsen av din foundation, tills du möter i slutet. Det är bättre att röra sig i två riktningar från en punkt, och träffas på det motsatta hörnet, än början och slut på samma ställe. Detta minimerar komma ur kurs och gå för högt eller för lågt med en sträcka av din vägg.

Tips

 • Block kan kapas för att passa med en cirkelsåg och diamant spets blad (30€). Om möjligt kör vatten över det område du skär för att hålla nere dammet.
 • För att göra denna mur ännu starkare och mer kosmetiskt tilltalande, päls det med ett lager. Detta kommer att ge lateral styrka som en hud av gips, med eller utan ribba. Det finns även en produkt som kallas "strukturell stuck", som har glasfiber, och när de tillämpas är 7 gånger starkare än en vanlig murade stam vägg.

Saker du behöver

 • Skottkärra
 • Hand Tamper
 • Hammer (£ 2 Sledge)
 • Hoe
 • 5 liters hink
 • Spade
 • Spackel
 • 4 "till 6" nivå
 • Murverk Linje
 • Bultsax
 • Arbetshandskar
 • Torpedo Nivå
 • Gummiklubba