Wki

Hur man använder ett klädstreck

Innan blev populär, använde människor att hänga upp sina kläder från clotheslines att torka. Idag är många återvänder till denna praxis, särskilt sedan använda ett klädstreck kan klippa bostäder energikostnaderna med 5%. Sådana hushåll färdigheter ofta gått i arv från förälder till barn. Men vad händer när en färdighet är förlorat och dina föräldrar inte vet hur man använder ett klädstreck? Då människor vänder sig till sökmotorer eller media. Men de flesta artiklar om clotheslines visar skjortor som hängde med rätt sida upp från axlarna som ger dig rolig utseende toppar på dina axlar när du bär dem. Är det verkligen vad du vill? Denna artikel kommer att visa dig Nitty Gritty av luft torkar dina kläder på ett klädstreck.

Steg

Hur man använder ett klädstreck. Häng upp och ner så att clipset varumärkena är i en mindre märkbar plats.
Hur man använder ett klädstreck. Häng upp och ner så att clipset varumärkena är i en mindre märkbar plats.
 1. 1
  Häng upp och ner så att clipset varumärkena är i en mindre märkbar plats. Du vill inte ha dina skjortor för att få dessa varumärken ut. Irons drar en enorm effekt, motverkar några av dina energibesparingar från att använda klädstreck i första hand. Alternativt, hänga dina t-shirts i sömmarna så att de hänger rakt (förutsatt att tröjan har sömmarna, och dessa sömmar är raka).
 2. 2
  Häng bomull eller blandning klipp-&-sydda skjortor (de med manschetter och kragar) upprätt med klädnypor på sidsömmarna. Detta ger dem möjlighet att torka snabbt utan skuldra märken eller rynkor.
  • Alternativt, en man kunde hänga skjortor och t-shirts ute på linjen på en coathanger. Detta innebär att inga pinnar och inga märken och minimal strykning.
  • Eller du kan försöka hänga T-skjortor vid armhålorna, peg märken kommer inte att synas här.
 3. 3
  Jämna ut dina kläder medan du hänga upp dem för att minimera strykning. Om dina kläder kommer ut ur tvättmaskinen väldigt rynkig, sänka centrifugeringen, de kan ta lite längre tid att torka, men de ska torka smidigare. Bara inte "knäppa" (kraftigt skaka) kläderna rätt innan du hänger dem, eftersom detta kan bryta trådarna i dem över tiden. Vissa människor sätter även de kläder i en torktumlare för en bara några minuter innan du hänger dem lufttorka.
 4. 4
  Vik upp dina handdukar och lakan över linjen en aning. Det kommer att göra dem säkrare och mindre benägna att blåsa av linjen. Använd mer än 2 klädnypor för tunga poster.
 5. 5
  Häng byxor från manschetterna. Vikten av den övre delen av byxorna kommer att hjälpa släta ut under torkningen, vilket minskar behovet av ett strykjärn.
 6. 6
  Häng dina kläder i skuggan. Sun bleknar färgämnen. Vår mormor visste att hänga sina kläder i en täckt eller delvis täckt området så att deras kläder inte blekna. Det gav också dem mer tid att få kläderna inne i fall det började regna.
  • Om du inte har skuggan av en klädstreck, kan du förvandla dina kläder ut och in och som kraftigt kommer att minska blekning.
 7. 7
  Håll ett öga på räkningen. Om någon i ditt hushåll är allergisk mot pollen som flyger på den tiden, hänga dina kläder inuti eller använda torktumlaren.
 8. 8
  Torka din klädstreck före varje användning. Föroreningar, pollen och damm klamra sig fast vid dem.
 9. 9
  Använd en prop för att stödja din tvättlina halvvägs när du laddar den med tung tvätt. Detta minskar spänningar i dina kläder linje så att den inte kommer att knäppa och ger mindre dra ut kraft i slutet parentes.
 10. 10
  Använd stadiga klädnypor. Denna bild visar tre typer av klädnypor. Den ena till vänster, med pompoms limmade till det, är den stil du hittar oftast i butikerna. De är gjorda i Kina och extremt billig. De andra två är tillverkade i Europeiska Mellanvästern och svårare att hitta. De kostar dubbelt så mycket som de från Kina. Det som visas på extremhögern har varit i bruk sedan 1990. Den i mitten har använts i två år.

  Jämför mätaren av den metall som används i våras som håller klippet tillsammans. De billiga importerade och kära bättre används för konstprojekt (därav pom poms). Anförtro din våta och tunga tvätt till de billiga klädnypor och du får lära dig den hårda vägen att de inte är pålitliga. Din lokala Home Depot förmodligen bara bestånd de billiga sådana som du inte vill använda. Gå till din egen järnaffär och fråga om de kommer särskild ordning kraftigare de för dig. Det tar ett par dagar, men det är värt att vänta. Kanske om tillräckligt många människor insisterar på att de bättre kommer den förvalda objektet lagras i butikerna vara de stadiga ettor.
 11. 11
  Alternativt, peggar fjäder kläder gjorda av trä eller plast också hålla tvätten ordentligt.

Tips

 • I äldre hus var clotheslines sätta ibland upp högt. Eftersom varm luft stiger, tvätt torkar snabbare när högre upp. I moderna hus med varmluft uppvärmning, är detta ett mindre problem.
 • Vik inte några artiklar i hälften, om de inte är mycket tunn. Annars har luften att röra sig genom två lager i stället för en, och det kommer att ta längre tid att torka.
 • Om du har två eller fler clotheslines, hänga lakan, handdukar och andra icke-pinsamma poster upp först på den yttersta linjen, sedan underkläder på den inre linjen, för att hindra grannarna från att se dem. Så, ta ner dem i omvänd ordning (underkläder torkar fortare eftersom det är mindre).
 • Inomhus clotheslines gör en hel del förnuft i områden med eftermiddagen åskväder. Vissa familjer hänga sina tvätt inomhus som ett sätt att spara energi och för att fukta sina hem. Vem bryr sig om du har tvätt i vardagsrummet medan du är borta på jobbet eller i skolan?
 • När hänger en klädstreck överväga vindriktning. Om vinden i ditt område kommer från väst, är det bäst att ha klädstreck hängde norr till söder för att dra nytta av eventuella vindar.

Varningar

 • Se upp för området klädstreck polisen. Många husägare föreningar och komplex lägenhet förbud eller stränga restriktioner för användningen av klädstreck. Kontrollera gällande lagar i ditt område. Till exempel, efter Kalifornien el kris av somrarna 1999 och 2000, passerade delstatsparlamentet en lag som hindrar husägare föreningar från att straffa klädstreck användare. Som sagt, det hjälper att tänka på estetik och placering när du hänga dina kläder utanför. Gör inte din granne kämpa sig igenom fuktspärrar eller komma ansikte mot ansikte med någons behåar och underkläder.