Wki

Hur man använder en värmedyna under graviditeten

Graviditet är ofta en glad livserfarenhet, full av förväntan och hopp om en ljus framtid. Med det dock kommit värk och smärta som kan påverka leder och muskler, speciellt i nedre delen av ryggen. Följ dessa steg för att säkert använda en värmedyna under graviditeten.

Steg

Hur man använder en värmedyna under graviditeten. Använd värmedyna under korta tidsperioder.
Hur man använder en värmedyna under graviditeten. Använd värmedyna under korta tidsperioder.

Direkt tillämpa en värmedyna för din kropp

Om du använder en värmedyna på hög värme eller för längre tid, är det vanligtvis anses säkert att använda dynan direkt till muskeln eller kroppsdel ​​som värker. Värmedynor kan hjälpa till att lindra ömhet och minskar inflammation i vissa individer, och kan vara särskilt användbart för ont i ryggen eller knäna.

 1. 1
  Använd värmedyna under korta tidsperioder. Försök att använda värmedynan i intervaller om 15 minuter på, 15 minuter bort. Ofta kommer överblivna värmen från din kort tids användning håller din rygg eller muskler varma nog att känna nytta förrän 15 minuter väntetid har passerat.
 2. 2
  Undvik höga temperaturer. Med överdriven användning eller på höga inställningar, kan värmedynor orsaka brännskador på huden. Sov inte när du använder en värmedyna, och hålla plattan på lägsta inställning som ger dig lindring.
 3. 3
  Använd inte värmedynor direkt på buken. Även om det inte finns några direkta bevis för att de elektromagnetiska krafter som är inblandade med driver värmedynor kan orsaka fosterskador, är det möjligt att upprätthålla en temperatur på över 103 grader Fahrenheit kan orsaka utvecklingsproblem.
  • På grund av denna möjlighet, inte placera en värmedyna direkt på magen i mer än några minuter eller undvika den helt.
  • Överväg att ersätta en varm vattenflaska eller en extra filt för värmedyna, och vara noga med att ta bort det när huden är ganska varm.

Överväg att använda kalla kompresser

Vissa kvinnor tycker att omväxlande kalla och varma plats behandlingar förbättrar smärtlindring eller inflammation. Om du upplevt en specifik och mindre skador på nedre delen av ryggen, använder främst is eller kalla kompresser för att behandla smärta under de första dagarna, och växla till värmedynor eller suppleant varmt och kallt därefter.

 1. 1
  Börja med en påse med is inlindad i en handduk. Istället för att börja med en värmedyna omedelbart, prova att starta med en kylklamp, insvept påse med is, eller kall kompress för att kyla området innan värmen.
  • Kylning din hud och muskler innan värmedynan kan hjälpa dynan verkar varmare på en lägre inställning. Detta kan vara särskilt användbart om du stam en muskel på magen eller i din bäckenbotten.
 2. 2
  Alternativa kalla och varma behandlingar. Växla fram och tillbaka mellan varma och kalla behandlingar kan lindra muskel-eller ryggsmärtor snabbare, och omväxlande de två behandlingarna kan hjälpa till att förhindra överhettning din hud.
 3. 3
  Gör din egen kall kompress. I stället för en påse med is eller muskel kylklamp, kan du göra en kall kompress bara genom att fylla en vattenflaska med kallt vatten, väta en tvättlapp med kallt vatten, eller greppa en påse frysta grönsaker och linda in den i en handduk. Dessa kan appliceras på huden i stället för - eller däremellan - behandlingar med en värmedyna.

Använd värmedynor indirekt

Om du är nervös om att tillämpa värmedynor till din kropp under graviditeten på grund av hudvård eller den lilla volymen av elektriska strömmar som de släpper ut, kanske du vill överväga sätt att få del av fördelarna med en värmedyna utan direkt kontakt.

 1. 1
  Använd en värmedyna för att värma bädden. Slå på en elektrisk filt eller värmedyna och placera den under din filt eller mellan dina lakan för att värma sängen. Ta bort den eller stänga av den när du är redo att gå till sängs eller fastställa. Detta gör att du kan njuta av värmen värmedynan skulle ge utan direkt kontakt med dynan eller flödet av elektrisk ström.
 2. 2
  Slå in värmedynan i en handduk eller filt. För att dämpa effekterna av en värmedyna, kan du täcka det med ett tygstycke, såsom en handduk eller filt.
  • Om din rygg gör ont, prova att placera värmedyna under en lättviktig kudde som du positionen bakom din rygg medan du luta på en soffa eller säng. Kom bara ihåg att dynan är på och att den bör stängas av innan du somnar för att förhindra en brand eller brännskador.
  • Omslag en värmedyna i ett annat skikt av kläder, såsom en tröja som inte längre passar, gör det säkrare att använda en värmedyna på magmusklerna eller bäckenbotten.

Tips

 • Värmedynor anses säkra för användning av gravida kvinnor enligt Mayo Clinic, Europeiska College of obstetrik och gynekologi, och Europeiska Graviditet Association. Kom bara ihåg att undvika att använda höga inställningar eller långvarig exponering.

Varningar

 • Stäng alltid av värmedynor när du ska sova eller när den har nått önskad värme inställning för att undvika brännskador eller brand incidenter.
 • Även om vissa ryggont och värk är normalt under graviditeten, kontakta personalen akut vård omedelbart om du upplever svår, ihållande, eller försämrats betydligt ryggsmärtor eller om smärtorna är rytmiska i naturen, kanske eftersom dessa indikerar komplikationer med graviditeten.