Wki

Hur man ändrar en låscylinder

Borttagbara kärnan låscylindrar eller "Utbytbara kärnor" används främst i kommersiella hårdvara, och har fördelen av att vara lätt bytas mot en ersättare när koden behöver ändras. Den exakta processen varierar mellan tillverkarna, men de flesta förändras med en speciell nyckel. Denna artikel kommer att visa dig hur du använder nyckeln, från början till slut, med bilder på vägen.

Steg

Hur man ändrar en låscylinder. Skaffa eller lokalisera "core-knappen".
Hur man ändrar en låscylinder. Skaffa eller lokalisera "core-knappen".
 1. 1
  Skaffa eller lokalisera "core-knappen". En central nyckel är som en huvudnyckel, men snarare än att låsa dörrar och lås, gör det tillbakadragande av kärnan eller cylinder från låshuset själv. Kärna nycklar kommer inte låsa upp något av sig själva, men kommer att göra det möjligt att låsa upp en enhet utan behov av en nyckel. En enkel skruvmejsel är allt som vanligen behövs för att öppna ett lås som inte har en kärna. Det borde vara uppenbart att grundläggande nycklar måste skyddas liknar huvudnycklar.
 2. 2
  Sätt kärnan nyckeln i kärnan som du gör med någon annan tangent. Detta är den "låst" läge.
 3. 3
  Vrid nyckeln. Det kommer bara att vända om 10 grader. Försök inte att tvinga nyckeln vidare. Detta frigör kärnan från låshuset.
 4. 4
  Återkalla vände nyckeln långsamt ur låset. Kärnan kommer att dra ut ur huset när nyckeln tillbakadragna läget. Om nyckeln vrids tillbaka till det låsta läget innan man tar ut, kommer bara nyckeln tas bort.
 5. 5
  Placera kärnan med nyckeln fortfarande isatt, intill den nya kärnan. Kärnorna kommer sannolikt ser väldigt lika och hålla nyckeln i en kommer att skilja mellan de två.
 6. 6
  Inspektera kärnorna. Många gånger de kommer att se likadana, andra gånger de kommer inte. Det är dessa tider att särskild uppmärksamhet ägnas. Skillnaden sannolikt kommer att vara att "länken" mellan kärnan och bulten fortfarande kommer att knytas till den gamla kärnan. Länken är en del som överför den roterande rörelsen av kärnan till den döda bolt eller låsmekanismen (det oftast består av en bit av platta metall och eller stift som fäster på baksidan av kärnan). Om detta är fallet, helt enkelt ta bort den från den gamla kärnan och sätt på den nya kärnan. Om kärnorna ser likadana ut, kommer länken vara antingen i låshuset eller det föll av en tid efter det att kärnan avlägsnades. Kontrollera att länken är faktiskt fortfarande i låset. Kontrollera att länken kommer att radas upp med kärnan genom att visualisera kärnan anpassning till länken. Nudge eller justera länk som behövs med en skruvmejsel eller vass tång.
 7. 7
  Avlägsna kärnan nyckeln ur gamla kärnan genom att hålla kärnan i ena handen och vrida nyckeln tillbaka till det låsta läget med den andra handen.
 8. 8
  Sätt kärnan nyckeln i den nya kärnan och vrid till "upplåst" läge.
 9. 9
  Ta kärnan med nyckeln isatt i låshuset. Rikta och stick in i låshuset. En kärna som inte kan vara helt införd indikerar att det finns felinriktning av kopplingen mellan låset och kärnan. Justera den så att parning mellan dessa komponenter och försök igen.
 10. 10
  Vrid kärnan nyckeln tillbaka till det låsta läget. Kärnan är nu fäst i låshuset.
 11. 11
  Dra kärnan nyckeln och verifiera korrekt drift av låset och associerade tangenten (s).

Tips

 • Om den ordinarie nyckeln (s) har möjlighet att vända kärnan, men låset kommer inte att öppna, är länken troligen saknas i låset och måste lokaliseras och installeras.
 • Såsom anges i inledningen, är detta inte det enda sättet att ändra en låscylinder. Om du känner till ett annat sätt att göra det, känn dig fri att redigera den här artikeln och dela dina kunskaper.