Wki

Hur kan man hantera en orm i huset

I varmare klimat vi lever med ormar. Det är ett faktum av liv. Om man kommer in i huset, använd följande tips för att undvika skador.

Steg

Hur kan man hantera en orm i huset. Om du råkar komma över en orm i ditt hus, är det första du ska göra för att motstå frestelsen att attackera den med en kvast eller pinne.
Hur kan man hantera en orm i huset. Om du råkar komma över en orm i ditt hus, är det första du ska göra för att motstå frestelsen att attackera den med en kvast eller pinne.
 1. 1
  Om du råkar komma över en orm i ditt hus, är det första du ska göra för att motstå frestelsen att attackera den med en kvast eller pinne.
 2. 2
  Ibland ormen kommer att vara på en golvyta. Om så är fallet, är det bästa du kan göra för att placera ett objekt över det som en tung filt. Ormen bör omedelbart lugna ner och kommer att känna sig trygg om man inte kan se vad som händer utanför filten. Placering tunga föremål runt kanten kommer att förhindra att ormen glider ut från under den och gå någon annanstans. Detta kommer att köpa dig lite tid att få hjälp.
 3. 3
  Nästa sak att göra är att ringa djur kontroll och få dem att skicka en expert för att samla in ormen. Vanligtvis kommer de att fånga och släppa det långt ifrån människans livsmiljö.
 4. 4
  Om ormen hittade i en låda eller någonstans svårt att komma åt, lämna den ensam, flytta alla familjemedlemmar från närområdet och, mest av allt, försök inte att interagera med det alls. Ring PDSA eller RSPCA, och få dem att hämta det. Om de inte har en orm catcher de kommer att kontakta en pålitlig professionell.
 5. 5
  Om du stöter på en giftorm i trädgården: få alla bort från den. Försök inte att döda den. Mest illegitima bites hända när folk försöker döda en giftorm. Ring en professionell räddning organisation att flytta ormen bort från mänsklig bebyggelse. Andra taktiker inkluderar spraya det på avstånd med en högtrycksslang eller sprinkler öppning. Detta kommer att övertyga ormen att lämna området.
 6. 6
  Nästa, ta reda på varför ormen kom till ditt område. Vill du hålla gnagare eller fåglar? Finns det fåglar som häckar i din trädgård, har du en gnagare problem i huset eller trädgården? I Europa kan detta vara problematiskt eftersom djur som ekorrar och ekorrar är vanliga. Ormar dock vilja möss och råttor. Igen i Europa, där byggnaderna är gjorda huvudsakligen av virke, gnagare ofta finna skydd i utrymmet mellan yttre och inre väggar. Om du hör skrapljud eller hitta bevis för mus spår i ditt kök, få en expert för att lösa problemet. Kom ihåg, inga möss, inga ormar!
 7. 7
  En mus kan lätt få igenom ett hål stort som en penna. Kontrollera att det inte finns några hål i väggarna. Fyll dem omedelbart. Högfrekventa ljudenheter nu blivit ett populärt sätt att avskräcka skadeinsekter från att komma in hem, bevis visar några positiva resultat. Med en sådan anordning installerad kan vara en bra idé. Kom ihåg, ormar följ alltid deras mat källa.
 8. 8
  Där finns 4 giftormar arter hemma i europa. De Skallerormar, Coral Ormar, Cottonmouths och Copperheads. Rattlesnake arter är lätta att särskilja från sina skallror. Korall ormar är ljust färgade med rött, gult och svart. Ofarliga Milksnakes har också röda, gula och svarta ränder, men i ett annat mönster. Kom ihåg detta rim för att tala om skillnaden. "Red mot gult, skada en kollega. Rött mot svart bra för Jack." Eller "Rött på svart vänliga Jack" och "rött på gult, dödligt karl," eller, "Röd på svart, vän till Jack. Rött på gult, döda en karl." Cottonmouths är en mörk svartaktiga grå eller olivgrönt, och finns i eller nära vattnet. Använd extrem försiktighet kring dessa ormar eftersom de kan vara mycket aggressiv och / eller territoriell, även till den grad att bedriva en inkräktare. Copperheads är uppkallad efter den coppery utseendet på sina huvuden, med resten av sin kropp är en brun till rosa färg med mörkare timglasformad markeringar som löper över kroppen. De Skallerormar, Cottonmouths och Copperheads är alla medlemmar i Pit Viper familjen, och har en distinkt triangelformat huvud. Om du är i USA och ormen passar inte detta i dessa beskrivningar, är ormen sannolikt säkra att hantera, men kom ihåg bites kan fortfarande ont även om de inte är giftiga. Om du inte vet positivt vilka arter en orm är, är det bäst att bara lämna den ensam och observera den från ett säkert avstånd. På grund av ormar, och andra rovdjur, är vi inte överskridande av gnagare.

Varningar

 • Konfrontera inte orm. Allvarligt!
 • Ditt husdjur kan vara modiga nog att gå vidare och försöka att "ta itu med" ormen på egen hand. Det kan bli rörigt, och resultatet är inte känt i förväg, så det säkraste sättet är att hålla det borta.
 • Vissa ormar kan döda. Försök inte att hantera dem om du inte är en expert.
 • Om du är biten, kör inte själv till sjukhuset, få någon annan att köra (även om det innebär knackar på en slumpmässig personer dörr och ber dem också). Farligaste ormgifter producera delirium, dimsyn, yrsel, etc, vilket gör dig oförmögen att köra säkert. Du kan förlora kontrollen över bilen och döda dig själv och andra.
 • Vet vad arter av ormar är i ditt område i förväg. Vissa områden har inte giftiga ormar som berörs, men förkunskap finns bättre, särskilt inom områden som kan ha giftiga ormar.
 • Om du är orolig med en orm potentiellt få i ditt hem eller gård, har telefonnumret till din lokala djurlivräddningsaktion organisation eller Herpetologiska Förening som säkert kommer att ta bort ormen från din fastighet utan att skada människor eller reptiler, innan de blir ett problem.