Wki

Hur Freecycle

Hört talas om freecycling? Intresserad av att veta hur det fungerar? Läs nedan och snart kommer du att vilja engagera sig. Hellre än att kasta bort användbara objekt, uppmuntrar freecycling du ge dem till andra som ska använda dem. Med över 8 miljoner medlemmar och nästan 5.000 lokala grupper runt om i världen, var 100 miljoner ton hållas utanför deponin förra året. Detta är på grund av människor precis som du "Gifting" sin gamla brödrost, fula skor eller lampor som de har velat bli av i år. Objekt är alla gratis, lagligt och lämpligt för alla åldrar.

Steg

Hur Freecycle. Besök den eller Freecycle.
Hur Freecycle. Besök den eller Freecycle.
 1. 1
  Besök den eller Freecycle. Org grupp katalogen för att hitta en lokal grupp nära dig.
 2. 2
  Gå med i gruppen.
 3. 3
  Läs gruppens riktlinjer noggrant. Varje grupp måste följa de "fria, lagliga och lämpligt för alla åldrar" regler, men de flesta har lagt till andra regler och vissa är mer avslappnad.
 4. 4
  De tjänster som kommer till dig via en e-grupp. Du kan få dem i buntar av flera meddelanden tillsammans, individuellt de publiceras, eller läsa dem på webben.
 5. 5
  Erbjudande - Detta innebär någon erbjuder detta objekt gratis. Om det låter som något du är intresserad av, skriver personen tillbaka direkt till deras personliga adress, inte till gruppen listan. Den som gör erbjudandet får välja vem som ska vara mottagare av varan.
 6. 6
  Wanted - Detta innebär någon söker efter ett visst objekt. Kanske du har detta lagras på vinden, källaren, eller baksidan av garderoben. Vill du bli av med det? Nu har du chansen. När du har ett objekt som du letar efter, kan du skicka ett Wanted begär det objektet.
 7. 7
  Taken - Detta innebär att posten som erbjöds har fattats. Den läggs av den person som erbjuds posten.
 8. 8
  Ibland ser du rubriken ADMIN. Detta är ett meddelande från moderatorn att du måste vara noga med att läsa.
 9. 9
  Den som inlägg erbjudandet oftast avgör metoden för att plocka upp objektet. Håll din personliga säkerhet i åtanke under varje "transaktion."
 10. 10
  Kom ihåg, om allt annat misslyckas, kan du också använda helt ny webbplats <a href="Iw=="http://www.freecycle4u.com" class="external free"> http:/ / www.freecycle4u.com "target =" _blank "> Freecycle4u </ a> där du kan lista direkt till en webbplats utan kostnad. Ändra hur världen Freecycles, ett steg i taget.

Tips

 • Listorna används inte för att besöka eller konversation. Vissa grupper har caféer för besökande och hantera frågor som annars inte tillåts på huvudgruppen. Kontrollera dina riktlinjer för att se om din lokala lista har en.
 • De flesta listor bara att motivet linjer Wanted, Erbjudande, Tas, hittades. Vissa tillåter även PPU för väntan plocka upp och prisa tacka en person offentligt för att gå utöver det vanliga "affären." Kontrollera din grupp riktlinjer för att se vilka som din lokala grupp användning.
 • Nästan vad som helst kan erbjudas. Gamla fönster, stenar, smuts, skåp, kläder, husdjur, gamla tidningar, även diskbänkar!
 • Inget objekt är för stort eller för litet-konsthantverkare kan använda små trasiga smycken, kommer Junkers ta stora gamla bitar av metall från baksidan av gården...
 • Kolla in de andra Google-artiklar (nedan) för att lära sig mer om freecycling.
 • Inga grupper i närheten? Besök trash ingenting!, (endast Storbritannien), (endast Kanada) eller Freecycle.org hemsida för att se om att starta en grupp lokalt.

Varningar

 • Varje grupp har sina egna regler, så läs noga så att du förstår dem helt. Skriv moderator om du har några frågor.
 • Vissa listor är mycket strikta om återförsäljning av varor som du har fått från listan. Om du funderar på att sälja något som du har fått, kolla riktlinjerna eftersom vissa listor kommer banna dig för att inte följa reglerna.
 • Inte alla listor tillåter sällskapsdjur inlägg. Se till att din lokala lista gör innan du erbjuda eller placera en Wanted för en där.

Saker du behöver

 • Tillgång till Internet
 • Namnet på den grupp som ligger närmast dig. Du hittar den genom att besöka, den eller den Freecycle.org gruppen katalogen.
 • Tid att läsa igenom de lokala riktlinjer